Bemutatkozik felnőtt női csapatunk új vezetőedzője!

Hamarosan megkezdődik a munka egyesületünknél. Többek között női felnőtt csapatunk is edzésbe áll. A lányok körül több változás is történt, akik idén is az NBII-ben fognak versenyezni. A csapat éléről távozó Őze Bea helyett az irányítását idén Tóth Máté veszi át. Bár Máté nem ismeretlen Csepeli körökben, szezonindítóként feltettünk neki pár kérdést.

Kérlek mesélj kicsit kézilabda pályafutásodról!

Tóth Máté: Gyöngyösön nevelkedtem, 15 évig ott játszottam, aztán az egyetem miatt Pécsre kerültem, itt 1 évig még utánpótlásban, 1 évet pedig nb1/b-ben játszottam. Utána Hatvanba nb2-ből feljutottunk nb1/b-be, és egy fél évet Szigetszentmiklóson voltam, mielőtt Csepelre érkeztem volna.

Eddig melyik egyesületeknél, milyen csapatoknak voltál az edzője? Hogy kerültél vissza Csepelre, mint edző?

T.M.: Körte HVSE-nél kezdtem edzői pályafutásom, utána kerültem Csepelre, majd a Pénzügyőrnél ifi 1. Osztályú lányokat edzettem, mielőtt előző félévben visszajöttem volna Csepelre, szintén az ifi lányokhoz.

Szerkesztő: Mint azt jól tudjuk, Máté és Meggyes Rita irányításával ifjúsági csapatunk júniusban kiharcolta a bent maradást az I.osztályban.

Hétfőn kezdődik az érdemi munka, mik a tervek a felkészülési időszakban?  Mit gondolsz a lányokról, a keretről?

T.M.: Úgy gondolom, hogy egy fiatalos, mégis rutinos csaptunk lesz, akikkel elérhetjük a kitűzött céljainkat. A felkészülési időszakot ki kell használnunk, hogy csapatot, egy jó közösséget hozzunk létre. A stabilitás mellett a csapategységet kell kialakítanunk, így tudunk majd egymásért küzdeni a mérkőzéseken.

Mik a tervek a női felnőtt csapat terén? Milyen célokat szeretnétek elérni a 23/24-es szezonban

T.M.: Hogy érezzék a bizalmat és, hogy stabilitást kapjanak a játékosaink az egyesületben. Mindenkinek vannak egyéni céljai, amiket el akar érni a kézilabdában, és ha ezeket a célokat sikerül úgy elérnie mindenkinek, hogy közben a csapatnak segít, az jó mind a két félnek. Természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni a következő szezonban, ezért fogunk dolgozni.

Köszönjük a beszélgetést, és sikeres munkát kívánunk Nektek a szezonban!

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI