FÉRFI FELNŐTT: Értékes pontok Fehérvárról!

Beszámoló a Cunder TU Kézisuli – Csepel DSE NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.04.17.

Helyszín: Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár

Végeredmény: 25-27 (14-12)

Vezette: Bazsó Gábor – Németh Dávid

Csepel DSE: Gács Péter (kapus) – Tótfalusi Gergő 2 gól, Berzéky Bence, Varga Ferenc, MEDVEDEV Sámuel, KUNCZ Márk 4 gól, EMBEROVICS Milán 10(3) gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus), ELEK Ábel 4 gól, KALMÁR Balázs 2 gól, Balogh Soma 2 gól, Polonkai Soma 2 gól, Tóth Ambrus 1 gól, Tengely Bálint, Márkus Balázs.

Eredmény alakulás: 5.p. 3-3, 10.p. 7-3, 15.p. 9-6, 20.p. 12-7, 25.p. 13-10 – 35.p. 17-14, 40.p. 18-19, 45.p. 20-21, 50.p. 22-23, 55.p. 23-24.

Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/3

Annak ellenére, hogy ősszel magabiztos győzelmet arattunk Csepelen a Cunder csapata ellen, egész héten úgy készültünk, hogy egy nagyon komoly és nehéz találkozó vár ránk Székesfehérváron. A hazai csapat a kiesés ellen küzd, ennek jegyében tavasszal már 3 mérkőzésen sikerült megszereznie a két pontot, ebből két győzelmet az előző két fordulóban szerzett, tehát önbizalommal várhatták a mérkőzést.

Ennek megfelelően bátran kezdtek és két komoly átlövéssel jelezték, hogy ma is szeretnének pontokat szerezni. Az első öt perc azonos erők küzdelmét hozta (3-3). Sajnos ekkor, egy védekezési hibát követően emberhátrányba kerültünk, ezt a hazaiak jól kihasználták, három gólt szereztek zsinórban. A gondjainkat tetézte, hogy támadásban két óriási ziccernél sem sikerült eltalálni a kaput, a vendéglátók viszont újabb két gólt szereztek (8-3). Így nem egészen 11 percnyi játék után jöhetett az időkérés. Hármat cseréltünk, de csak nagyon rövid ideig sikerült stabilizálni a játékunkat és ugyan feljöttünk 3 gólra, de néhány hajmeresztő csepeli hiba után a fehérvári gárda tíz perccel a félidő vége előtt, újfent ötgólos előnyre tett szert (11-6).

Horváth Marci érkezett a kapuba, aki egyből ziccert védett, majd több labdát is hárított így sikerült néhány gyors gólt szereznünk Emberovics Milán és Elek Ábel révén. Kuncz Márk is betalált, aki az egész első félidőben tarthatatlannak bizonyult, rengeteg gólt érő átadással tartotta mérkőzésben csapatunkat.

A második játékrész elején a Cunder mindent egy lapra feltéve megpróbálta saját maga javára eldönteni a találkozót, ezért nagy iramot diktáltak és négy gólos előnyt építettek ki (17-13). Szerencsére ekkor ráeszmélt a csapat, hogy ezen a mérkőzésen mindenkitől még több kell, így nem csak felvettük az ellenfél tempóját, de fokoztuk is azt. Hat perc alatt egy 7-1-es rohammal megfordítottuk a találkozót. Döbbenetes volt, 42 perc után vezettünk (18-20).

Sajnos újabb fordulat következett be, gyakorlatilag 4 percig folyamatosan emberhátrányban játszottunk, büntetőt és ziccert hibáztunk, így a Cunder visszavette a vezetés 12 perccel a vége előtt (22-21). Nem ijedtünk meg, a védekezésre koncentráltunk, Medvedev Sámuel igazi vezérként állította meg ellenfelünk próbálkozásait és két fantasztikus vetődéssel labdát is szerzett az utolsó 8 percben. A hazai csapat láthatóan elfáradt, így Emberovics Milán 2 góljával visszavettük a vezetést (22-23) és ugyan ekkor még a házigazdák kitudtak egyenlíteni (23-23), de a következő 4 csepeli gólra, már csak két hazai válasz érkezett. Sikerült megnyerni ezt a rendkívül szoros és izgalmas mérkőzést.

Bona Gergő: „Nagy küzdelem volt, meg kell mindenkinek értenie, hogy mi idén építkezünk, s ugyan nem szoktam panaszkodni, de eközben rengeteg nehézséggel kell megküzdenünk. Ezért nincs előre lefutott mérkőzés, minden ellenfelünket nagyon komolyan kell vennünk, ez ma is kiderült. Ettől függetlenül azt gondolom megint sikerült javítani a játékunkat, főleg a felállt fal elleni támadásaink voltak színesebbek, illetve példaértékű volt, ahogy a csapat az utolsó negyedórában egy emberként harcolt. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen a ma gyenge napot kifogó játékosaink többet tudnak majd hozzátenni!”