Szivacskézilabda a Kerületi Diákolimpia programjában

Négy éve, azzal a nem titkolt szándékkal rendeztük meg az első CSDSE Kézisuli Kupát, hogy népszerűsítsük a gyermekek körében a kézilabda sportágat. Kimondhatjuk, hogy kezdeményezésünket siker koronázta, hiszen mára több, mint kettőszáz gyermek sportol a Csepel DSE-ben, ill. a program sikerességének köszönhetően, az idén a szivacskézilabda bekerült a kerületi diákolimpia programjába. Úgy gondoltuk, a CSDSE Kézisuli Kupa ezzel betöltötte a neki szánt szerepet és idéntől átalakult diákolimpiai versennyé, amit lehetőségeinkhez mérten, úgy ahogy idén tettük, az elkövetkezendő években is támogatni szeretnénk!

2015. április 17-én, az ÁMK Csarnokban került megrendezésre a diákolimpia szivacskézilabda versenyszámának első kerületi fordulója. A leányoknál négy, a fiúknál öt csapat versengett a helyezésekért, ill. az összetett győztesnek járó CSDSE Kézisuli Kupa vándorserlegért. A versenyt a leányoknál az Eötvös József Általános Iskola,a fiúknál a Széchenyi István Általános Iskola csapata nyerte. A leányok és fiúk összesített eredményei alapján a vándor serleg egy évre a Széchenyi István Általános Iskolába került.

A Kerületi Diákolimpia szivacskézilabda versenyszámának eredményei:

Szivacskézilabda leány:
1. helyezett Eötvös József Általános Iskola
2. helyezett Széchenyi István Általános Iskola
3. helyezett Herman Ottó Általános Iskola
4. helyezett Vermes Miklós Általános Iskola

Szivacskézilabda Fiú:
1. helyezett Széchenyi István Általános Iskola
2. helyezett Vermes Miklós Általános Iskola
3. helyezett Kazinczy Ferenc Általános Iskola
4. helyezett Eötvös József Általános Iskola
5. helyezett Herman Ottó Általános Iskola

Összetett győztes:
Széchenyi István Általános Iskola

Reméljük sokan vannak, akik most kaptak kedvet a rendszeres sportoláshoz és még többen, akik megerősítést szereztek a tekintetben, hogy tovább kell folytatni az aktív testmozgást!
Köszönettel tartozunk a programot támogató testnevelőknek, a helyszínt biztosító intézmény vezetésének, a szurkolóknak és a nagyon lelkes résztvevőknek!

Az eseményen készült képeket honlapunk „https://csepeldse.hu/kepgaleria/2015-04-17-szivacskezilabda-a-keruleti-diakolimpian/” oldalán tekinthetik meg.

Budapest, 2015. április 20.

Csepel DSE