Kérjük támogassa egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával!

Adó 1% -os felajánlása

Az adó 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat egyesületünk munkájához!

Adóbevallás esetén az adó 1%-ának felajánlásához tüntesse fel adószámunkat : 18151187-2-43

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • bevallási tervezete online javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1 százalékáról rendelkezni,
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1+1 százalékos nyilatkozatokat. Ha a magánszemély a munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 százalékáról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz
  • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).

A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.

2017-ben is az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet.

FONTOS!

A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan NEVÉT, állandó CÍMÉT és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ÍRJA ALÁ.

Tennivalók adó 1%-ának felajánlásához

  • A kinyomtatott és kivágott nyilatkozatot tegye egy olyan szabvány méretű borítékba, amelyben az éppen elfér.
  • A lezárt borítékon tüntesse fel nevét, állandó bejelentett lakcímét és adóazonosító jelét, hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá.
  • A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot adja le a munkahelyén (2018. május 10-ig) vagy tegye adóbevallása mellé, és juttassa el az adóhatóság címére (2018. május 22-ig).