Egyesületünk 2010. novemberében azzal a céllal alakult, hogy minél több csepeli gyermek számára biztosított legyen a rendszeres sportolás lehetősége, a sport segítségével tanuljanak meg küzdeni kitűzött céljaik érdekében, együtt örüljenek sikereiknek, ami nem minden esetben rekordokban és helyezésekben mérhető, erősítsék egymást a problémák megoldásához vezető út bejárásában és ezeket a sportolás során megszerzett képességeiket az élet bármely területén kamatoztassák.

Fő feladatunknak tekintjük, hogy gyermekekben és szülőkben egyaránt felébresszük az igényt az egészséges élet és a rendszeres testmozgás iránt. Véleményünk szerint a tömegsport és a versenysport közé emelt falakat el kell bontani, átjárhatóságot kell biztosítani a két rendszer között.

Első lépésként egy olyan széles utánpótlás bázist szeretnénk kiépíteni, amelyre támaszkodva a csepeli kézilabda sportot minél magasabb szintre tudjuk eljuttatni. Céljaink eléréséhez garanciát jelent az olimpiai bronz és világbajnoki ezüstérmes női kézilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya, Laurencz László személye, aki csepeli lakosként örömmel vállalta egyesületünk szakmai irányítását. Közösen léptünk rá arra az útra, amely reményeink szerint a helyi kézilabda felemelkedéséhez vezet.

Budapest, 2010. december hó