40. HÉT UTÁNPÓTLÁS KÖRKÉP: Dupla győzelemmel indította bajnokságát U12-es lány csapatunk!

Lány U17 I. osztály – 5.forduló

Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Időpont: 2022.10.07., péntek 16:00

Csepel DSE – Siófok KC 23-40

 

Fiú U18 II. osztály – 5.forduló

Helyszín: Gyömrő, Ignácz Ilona Sportcsarnok

Időpont: 2022.10.06., csütörtök 17:15

Gyömrői KA – Csepel DSE 26-33

Lány U14 II. osztály – 2. forduló

Helyszín: Budapest, Semmelweis Egyetem Sportcsarnok

Időpont: 2022.10.08., szombat

Emericus – Csepel DSE 22-19 (13-8)

Csepel DSE – Tököl 21-10 (12-4)

Kéri Mózes: “Vegyes, de nagyon intenzív érzéseim vannak a forduló miatt. Néhány olyan hibát elkövettek a lányok, amit már nem szabadna, és amire külön felhívtam a figyelmet az edzéseken, az első mérkőzés előtt, illetve közben is. Visszatérő problémánk, hogy nem tudjuk megfelelő intenzitással elkezdeni az első mérkőzést, a befejezéseknél pedig fegyelmezetlenek voltunk az Emericus ellen. Ezek miatt 10-3-ra vezetett az ellenfél, amikor időt kértem. A hátralevő időben, csupán a hozzáállásunk feljavulásának köszönhetően egyértelműen mi voltunk a jobb csapat a pályán. Amikor azonban megfordíthattuk volna a mérkőzést, újra előjött a fegyelmezetlenség több esetben is, és így fájó vereséget szenvedtünk. A védekezésünk egységessége és felkeményedése azonban pozitívum volt, és természetesen a küzdőszellem is. A második mérkőzésen kijavítottuk az elsőn elkövetett hibák jelentős részét. Pontosan, koncentráltan fejeztünk be. Végig agresszíven és jól védekeztünk, és sok rendezetlen védelem elleni támadást vezettünk. Ennek a korosztálynak az erősségei, és a ránk remélhetőleg mihamarabb jellemzővé váló játékstílus tisztán megmutatkozott. Sokat tanultunk, és várjuk az Emericus elleni visszavágót!”

Fiú U14 II. osztály – 2. forduló

Helyszín: Budapest, Emszt Kálmánné Sportcsarnok

Időpont: 2022.10.08., szombat

FTC – Csepel DSE 33-21 (16–11)

Csepel DSE – Bp. Elektromos SE 21-19 (9-8)

Koncsár Gergely: “Az első mérkőzésen a Fradi csapatával játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, annak ellenére, hogy megijedtünk ellenfelünktől. 15 perc elteltével már nem bírtuk a magas tempót, így a technikai hibák száma megnőtt, ez adott lehetőséget az FTC-nek, hogy nagy gól különbséggel nyerje meg a meccset. A második mérkőzésen nagyon bátran és harcosan játszott a csapat. Az agresszív védekezésnek köszönhetően sok könnyű, lerohanás gólt szerezhettünk volna, de a technikai hibák magas száma miatt ez elmaradt. Egy perccel a vége előtt 1 gólos előnynél, időkérés után a csapat higgadt maradt és egy góllal eldöntötte a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttek!”

Lány U12 területi bajnokság – 1. forduló

Helyszín: Gyál, Városi Sportcsarnok

Időpont: 2022.10.09., vasárnap

Csepel DSE – Budafok 24-2 (13-1)

Csepel DSE – Emericus 24-11 (13-4)

Kéri Mózes: “Mindkét ellenfelünket megtiszteltük azzal, hogy végig komolyan vettük a mérkőzéseket, és igyekeztünk mindent kiadni magunkból. Az elsőn mindenki szerzett gólt, és a másodikon is hozzátett mindenki legalább a védekezésben és az összjátékokban. Sokat és koncentráltan kell dolgoznunk tovább, hogy kihozzuk a maximumot az egyéni képességeinkből hosszú távon, és hogy csapatként megtartsuk, vagy akár növeljük is az előnyünket a többiekkel szemben. Gratulálok a lányaimnak!”

Fiú U12 területi bajnokság – 1. forduló

Helyszín: Gyál, Városi Sportcsarnok

Időpont: 2022.10.08., szombat

Gyáli BKSE – Csepel DSE 21-11(10-6)

Csepel DSE – Moyra-Budaörs Handball 7-27 (5-14)

Forgács Klaudia: “Az első mérkőzést a haza csapattal játszottunk. Az első félidő elején a srácok még szokták a helyzetet így a hazai csapat több gólos előnyre tett szert de szerencsére a félidő végére összeállt a védekezésünk és a helyzeteinket is sikerült gólra váltani így a szünetre faragtunk a hátrányunkból. A második félidő nem úgy sikerült sajnos ahogy azt megbeszéltük a szünetbe, támadásban kapkodtak a srácok sok helyzet kimaradt és ma a kapufa sem volt velük. Védekezésben voltak nagyon jó periódusaink a mérkőzés alatt és ehhez a kapusaink is közre játszottak. A második összecsapása Budaörs csapata ellen volt. Az egész mérkőzésre jellemző volt részünkről a kapkodás. A védekezésünk sem állt össze úgy ahogy az első mérkőzésen és támadásban pedig egyénileg erőlködtünk. Összességében én meg vagyok elégedve a srácokkal voltak jó pillanataik a mérkőzéseken, van még miben fejlődniük ezt ők is tudják de jó úton haladnak.”

Gratulálunk a csapatoknak! Hajrá Csepel!