NŐI NBI/B: Félúton a felkészülésben!

Felnőtt női csapatunk a szarvasi edzőtáborból hazaérkezve itthon folytatja a felkészülését az NBI/B-s szezonra. Az edzőtábor nagyon jól sikerült, jó idejük volt a lányoknak, hasznos egy hetet tudhatnak maguk mögött, ahol az edzések mellett a csapatépítés is nagy hangsúlyt kapott. Egyelőre az egyéni képességfejlesztések és csapatrész taktikák voltak előtérben, de a héten már első edzőmérkőzésüket is lejátssza a csapat csütörtökön, az NBI/B-s Szent István SE ellen.

Molnár-Gábor Dalma: “Az edzőtábor nagyon jól sikerült, nagyon meleg volt. Reggel futóedzések voltak, délelőtt vagy egyéni képzés volt, vagy kondiedzések, és a termi edzések természetesen Szarvason se maradhattak ki. Az új játékosokat sikerült a csapatba beépíteni egy nagyon jól sikerült avatással, de azt gondolom, hogy már az első héten megtaláltuk velük a közös hangot. Nagyon szorgalmas, törekvő csapat jött össze, nagyon várjuk már a szeptemberi szezonkezdést!

Varga Márta: “A szarvasi feltételek és körülmények kiválóak voltak, a csarnok, a konditerem és a sportpálya is minden igényt kielégítően szolgálta a felkészülésünket. A munka az előre tervezett ütemben haladt, minden feladatot végre tudtunk hajtani. Az állóképesség fejlesztés területén, elsősorban az aerob állóképesség fejlesztésben sokat léptünk előre. A termi edzéseken a kiscsoportos posztspecifikus technikai foglalkozáson kívül a védekezés technikában és taktikában léptünk előre. A védőpárok-hármasok kialakítása és a 6:0-s területvédekezés alapszabályainak lerakása volt az elsődleges célunk. Jakab Dorottya gyógytornász prevenciós és sérülésmegelőző edzésblokkjai nagyon jól illeszkedtek a heti tervünkbe. Berán Antal masszőr odaadó munkájáért mindannyian hálásak vagyunk. Hatalmas szaktudása sok nehézségen átsegítette sérült vagy a munkában kimerült sportolóinkat.”

A következő hetekben több felkészülési mérkőzést is játszanak a lányok, ahol meg tudják nézni, éppen hol tartanak a felkészülésben. A hazai mérkőzések ingyenesen látogathatóak lesznek. A bajnokság mérkőzéseiről és a jegyinformációkról hamarosan tájékoztatni fogunk mindenkit!

A CSAPAT FELKÉSZÜLÉS PROGRAMJA: 

  • 2021.08.19., Csütörtök 17:00 Csepel DSE – Szent István SE
    • Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok
  • 2021.08.27-29., Orosházi Torna
    • Helyszín: Orosházi Sportcsarnok
  • 2021.09.03., Péntek 17:00 Csepel DSE – Kispesti NKK
    • Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok
  • 2021.09.01., Szerda 17:00 Csepel DSE – Szentendrei NKE
    • Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok

A hazai mérkőzések nyílt kapusak, ingyenesen megtekinthetőek a helyszínen!

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI