16.heti eredmények

Számos csapatunk játszott mérkőzést a 16. héten, elsőként férfi serdülő és ifjúsági gárdánk lépett pályára itthon, a Laurencz László sportcsarnokban.

FU18 I.osztály Keleti csoport
2024.04.17. 16:00
Csepel DSE – Optimum Solar-Békési FKC 19:38 (6:19)

Az első félidő első 15 percében tudták a fiúk teljesíteni az elvártakat és végrehajtották az utasításokat. Azonban egy vendég időkérés megtörte a lendületünket és sajnos látványosan zavart okozott a fejekben. A mérkőzés hátralévő részében alárendelt szerepet töltöttünk be rövid periódusú egy-két jó egyéni teljesítménnyel.

Keret: Csillag, Paraliticci-Harsányi; Kiss B., Borszuk, Papacsek 6, Antal 3, Sükösd 1, Magyar 6, Hilbert, Schneider 1, Babócsi, Lábodi 2, Czine

Földi Gábor: A csapat rengeteg pontatlansággal játszott sok technikai hibával, amit hamar kihasznált ellenfelünk. Ez nekünk nem sikerült, ha labdaszerzésünk vagy védett labdánk volt, abból nem tudtunk gyors gólokat szerezni majd rendezett védelem ellen nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni. A védekezés és kapusteljesítmény jól működött, de sajnos csak időszakosan.

 

FU20 I.osztály Keleti csoport
2024.04.17. 16:00
Csepel DSE – Optimum Solar-Békési FKC 30:36 (17:19)

A mérkőzés eleje jól indult, megleptük ellenfelünket a védekezésünkkel. Kapusvédések is jöttek, valamint a támadójátékunk eredményes volt, így egy kisebb előnyt sikerült kialakítani. A mérkőzést elnézve és a kevés variációs lehetőséget látva, fokozatosan fogytunk el és szenvedtünk vereséget. A második félidőben sok technikai hibát vétettünk, amit sokszor góllal büntettek.

Keret: Alexa, Fehérvári; Szentgyörgyi 4, Márkus B. 4., Antal, Papp 1, Prihoda, Schmidka 1, Szabó Máté 4, Szabó Márk 1, Szennai 3, Szijártó 7, Borszuk, Nagy-Pápay 5

Csepregi Tamás: Összességében a 4. helyezett ellen a mutatott játékunk nem volt rossz. Talán védekezésben léptünk előrébb jobban, ami a mérkőzés elején meg is látszódott. Sajnos ez a fajta védekezési rendszer rengeteg energiát felemészt, és elfogytunk a végére. Büszke vagyok a csapatra, mert voltak olyan periódusok, amelyben minden téren az ellenfelünk fölé kerekedtünk.

 

Szombatin ismét meccsdömping volt, több utánpótlás csapatunk és felnőtt férfijaink is pályára léptek.

OGYB FU11 VI.csoport
2024.04.20., 9:45 és 12:00
Maglódi TC – Csepel DSE
Csepel DSE – PLER-Budapest II.
(Ezen korosztálynál nincs hivatalos végeredmény!)

Nagy András: Nagyon örülök, hogy a gyerekek fejlődése már tornáról tornára is mérhető, az idény vége felé kezdünk egyre gyorsabban fejlődni, ami a játékunk képére is kihat. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy tanulófolyamat ez még mindenki számára és az elvárásaimnak megfelelően haladunk előre!

 

OGYB FU13 Budapest – Csepel DSE csoport
2024.04.20. 9:00 és 13:35
Csepel DSE – Gyömrői KA 25:32 (12:18)
XVI Ker KMSE 1 – Csepel DSE 26:15 (14:6)

Földi Gábor: Ezen a hétvégén a fiúk nem mutatták meg igazán, hogy mit tudnak, sajnos sok minden nem működött úgy, ahogy azt mi valójában tudjuk sem védekezésben, sem támadásban. Az első mérkőzésen pontatlanságok okozták a rossz játékképet. Mind támadásban, mind védekezésben elmaradtak a jó döntések, csapat és csapatrész szintű gondolkozás, az egyéni megoldások pedig nagyrészt erőlködésbe fulladtak. A második mérkőzésre 2 sérültünk is lett, ami nem javított a helyzeten. Látszott a fiúkon, hogy az előző mérkőzés sikertelenségén nem sikerült mentálisan túl lépni, ezért a második mérkőzés is ugyan ott folytatódott. Dolgoznunk kell tovább és fejlődni. Szeretném, ha az eddig tanultak összeállnának mindenki fejében, feladatkörök, egyéni technikák és taktikai szerepkörök, ez lesz a feladatunk a szezon hátra levő részére.

 

OGYB FU15 II.osztály VII/Alsóház csoport
2024.04.20. -:– és 9:40
Vecsés SE – Csepel DSE 0:10 (-:-) (Vecsés SE csapata lemondta a fordulót)
Csepel DSE – Mizse KC 21:26 (11:11)

Szijártó Máté: A hétvégén meglepetésre csak egy meccset kellett játszanunk, hiszen a Vecsés lemondta a fordulót. Ez azt hittem mindenkire olyan hatással lesz, hogy kifutjuk magunkat és kihozzuk magunkból a maximumot. Sajnos ezt nem sikerült. A védekezésünkben nehézséget okozott a beálló körüli védekezés, voltak nagyon feszes és kemény védekezéseink is, ami igencsak tetszett és előremutató. Támadásban úgy éreztem, hogy elkapkodjuk a lehetőségeinket, gyorsan vittük fel a labdát és jó volt a gyors ellentámadásunk, azonban a kapuba már kevésszer sikerült ezekből bejuttatni a labdát. Az utolsó pár meccsen szeretnénk koncentráltabban játszani, hiszen ezek a srácok képesek rá, várjuk a folytatást.

 

NBII Férfi felnőtt Dél-nyugat (E-F) Felsőház csoport
2024.04.20. 16:00
Csepel DSE – Hőgyészi SC 24:18 (10:10)

Szerencsére, talán csak az első félidőben ültünk bele az ellenfél által kreált lassú, vontatott játékba. A védekezésünk nem működött rosszul az egész meccsen, amihez a kapus is hozzátett. Támadásban pedig feltudtunk gyorsulni és a második félidőben fokozatosan kialakítottuk az előnyünket.

Keret: Pápay, Alexa; Balogh, Berzéky 4, Márkus B. 4, Emberovics 2, Glózik 2, Kalmár, Nácsa 1, Sánta 4, Szabó 2, Schmidka 2, Szijártó 1, Tóth 1, Elek 1

Csepregi Tamás: Gratulálok a srácoknak, mivel egy rutinos és jó csapatot tudtunk 20 gól alatt tartani. Még lehettünk volna az elejétől kezdve sokkal élesebbek. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk rendben volt. Támadásban lehetnénk kicsit dinamikusabbak és pontosabbak. Összességében elégedettek lehetünk az eredménnyel.

 

Vasárnap is folytatódott a meccssorozat, leány U13 és U15, illetve női felnőtt csapatunk is pályára lépett.

OGYB LU13 VIII.csoport
2024.04.21. 10:00 és 13:00
Csepel DSE – AFK 2-Csákvár 27:18 (13:6)
BSSE Balassagyarmat – Csepel DSE 11:26 (3:11)

Gálhidiné Nagy Zsuzsanna: Két gyengébb csapattal játszottunk. A támadással nem volt gond ott szép megoldásokat láttam, de a védekezésünk nem jól működött . Nem faultoltunk eleget, lemaradtak a besegítések, szerintem sok gólt kaptunk. Összességében tudtunk gyakorolni támadásban.

 

OGYB LU15 II.osztály V/Alsóház csoport
2024.04.21. 10:10 és 12:30
Csepel DSE – Tatabányai SC 38:20 (21:10)
Csepel DSE – Solymári SC 32:21 (17:9)

Erdős Éva: Az első mérkőzésen a Tatabánya ellen azzal tudtunk magabiztosak és hatékonyak lenni, hogy amit megbeszéltünk a védekezésünkre vonatkozóan, azt maximálisan betartották a lányok. Egész pontosan irányítónknak, Lukács Kírának volt a feladata, hogy bal 2-es védőként feljebb helyezkedve, folyamatosan presszionálva szorítsa hátra a tatabányai balkezes átlövő játékost, és ha van rá lehetőség, labdacsapdából szerezzük meg a bizonytalan átadásokat. Ezt remekül megoldották a lányok, a védelmünk bal oldalán viszont kaptunk néhány átlövés gólt. Ezt azonban ellensúlyozni tudtuk azzal, hogy támadásban rendkívül fegyelmezetten, türelmesen és eredményesen alakítottuk ki és viszonylag kevés hibával fejeztük be a támadásainkat. Kapusteljesítmény is volt, így alakulhatott ki a rendkívül nagy arányú különbség. A Solymár ellen is úgy készültünk, hogy amennyiben a meghatározó játékosukat ki tudjuk kapcsolni a támadások szervezéséből, akkor megszerezhetjük a két pontot ellenük is. Kicsit nehezebben indult be a gépezet ezen a mérkőzésen, nagyon sok ziccerhelyzetet elhibáztunk, de a lányok maximálisan betartották a megbeszélteket, így ezt a meccset is simán hoztuk, helyenként kifejezetten jó játékkal. Nagy öröm volt számomra, hogy mindkét mérkőzésen viszont láttam azokat a dolgokat, amiket gyakorlunk edzéseken, illetve hogy pontosan megértették azt, amit kértem Tőlük, és meg is tudták valósítani. Külön öröm volt látni, hogy csapatként milyen jól működtünk, biztatták egymást, a kispad is együtt élt a játékkal, és mindenkit pályára tudtam küldeni. Hatalmas dicséret illeti a lányokat, nagy örömet szereztek nekem is és a szülőknek is. Büszkék vagyunk Rátok!

 

NBII Női felnőtt Dél-nyugat (E-F) Felsőház csoport
2024.04.21. 17:00
Siófok KC – Csepel DSE 31:30 (13:16)

Az első féldei játékkal meg lehetünk elégedve, volt 1-2 hiba, viszont nem volt számottevő. A második félidőt rosszul kezdtük, kapkodósan, megvolt az esélyünk, hogy nyerjünk, viszont nem éltünk vele.

Keret: Binó, Vukmann; Kanyik 6, Szijártó 3, Tímár, Pindák 10, Balla 4, Korozmán, Mészáros 2, Vad, Zimek, Pethő 2, Csiki 3

Tóth Máté: Összességében azt lehet mondani, hogy nem voltunk elég élesek a mérkőzésen. Nem használtuk ki az ellenfél hibáit, és nem tudtunk feléjük kerekedni azokban a szituációkban, amikor komoly esélyünk volt, hogy ellépjünk tőlük több góllal. Sokszor nem becsültük meg a labdát. Szomorú vagyok, mert lett volna esélyünk, de valami oknál/okoknál fogva nem lehetett élni vele. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóknak a biztatást, megmutatták, hogy hogyan is kell sportszerűen szurkolni!

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI