18.heti eredmények

Vegyes eredményeket hozott a múlt hét egyesületünknek. A héten elsőként női ifjúsági csapatunk lépett pályára, akik tisztesen helytálltak a Mosonmagyaróvár együttese ellen, de a két pontot sajnos nem sikerült itthon tartani.

LU19 I.osztály Nyugati csoport
2024.04.30. 14:00
Csepel DSE – Motherson Mosonmagyaróvár 25:34 (12:17)

Keret: Oszoli, Antonya; Szentkirályi, Geiger, Nikodém, Cservák 5, Mészáros Alexandra 11, Mészáros Anna 1, Görbe, Papp, Szücs 3, Korozmán 5, Szőts

 

Csütörtökön férfi U20 és U18-as csapataink kerültek rivaldafénybe, akik a DEAC gárdáit fogadták a Laurencz László sportcsarnokban.

FU18 I.osztály Keleti csoport
2024.05.02. 16:00
Csepel DSE – DEAC 24:29 (12:14)

Az első félidőben amit kértem a srácoktól azt maradéktalanul teljesítették. A helyzet kihasználásunk ha kicsit pontosabb, akkor egy kisebb előnnyel tudtunk volna fordulni a második félidőre. A második félidőben sajnos volt egy kisebb hullámvölgyünk, ami után még vissza tudtunk kapaszkodni a mérkőzésbe, de az utolsó 10 percre elfáradtak a fiúk és a technikai hibáink megpecsételték a sorsunkat.

Keret: Csillag, Paraliticci-Harsányi; Kiss B. 1, Borszuk 6, Lábodi 1, Papacsek 2, Antal 2, Czine, Magyar 9, Babócsi, Schneider, Gréczi 3, Sükösd

Szekeres Ádám: A mérkőzést egészét nézve maradéktalanul elégedett vagyok a csapat teljesítményével és hozzáállásával, amivel mostanában sajnos voltak problémáink. Az ilyen mérkőzésből lehet tanulni és remélem a fiúk is elhiszik, hogy feltudják venni a versenyt erősebb ellenfelekkel is, ha koncentrálunk és megteszünk mindent.

 

FU20 I.osztály Keleti csoport
2024.05.02. 18:00
Csepel DSE – DEAC 31:31 (15:17)

Az első félidőben idegesen kezdtünk, ami miatt sok helyzet kimaradt. Védekezésben stabilizáltuk magunkat. Második félidőben változtattunk kétszer is a védekezésünkön, ami végül kifizetődött. Esélyünk volt nyerni, de sajnos kimaradt a hétméteres.

Keret: Csillag, Fehérvári; Antal, Márkus B. 6, Márkus G. 4, Nagy-Pápay 6, Papp, Prihoda, Schmidka 3, Szabó Márk 2, Szabó Máté 1, Szennai 2, Szentgyörgyi 4, Borszuk, Szijártó 3

Csepregi Tamás: Idegesen kezdtünk a mérkőzés tétje miatt is. Fontos lett volna a bennmaradás miatt a 2 pont. Sajnos nem sikerült. Támadásban az első félidőben sok ziccert hagytunk ki. Hátul nyitottal kezdtünk. Majd váltottunk zártabb rendszerre. A második félidőben kicsit keményedett a védekezésünk, de támadásban nem voltunk élesek. A végén mégis megvolt a lehetőségünk, de sajnos kimaradt. Büszke vagyok a srácokra, nagyot küzdöttünk!

 

Szombaton fiú U13-as fordulót rendeztünk, fiú U15-öseink Martonvásáron, míg leány U13-asaink Budaörsön léptek pályára.

OGYB FU13 IX.csoport
2024.05.04. 9:00 és 12:00
NOVA Kézisuli – Csepel DSE 19:36 (12:17)
Csepel DSE – Gyáli BKSE 22:28 (11:15)

Földi Gábor: Hétvégén két mérkőzés alatt sikerült végig küzdenünk és hajtanunk. Annak külön örülök, hogy egy percre sem volt figyelem hiány. A játékunk kétszer negyven percen keresztül rendben volt, tudatosak és fegyelmezettek voltunk. Sajnos a második mérkőzésen a fizikai különbséget nem tudtuk áthidalni, így egy győzelem egy vereséggel zártuk a hétvégét, de nem ez az első, hanem a fejlődés, ami abszolút látszik hétvégéről hétvégére. Gratulálok a csapatnak!

 

OGYB FU15 II.osztály VII/Alsóház csoport
2024.05.04. 10:10 és 12:30
Csepel DSE – Gyömrői KA 21:34 (12:18)
PLER-Budapest – Csepel DSE 32:28 (16:12)

Szijártó Máté: Az első mérkőzésen sajnos megkönnyítettük az ellenfelünk dolgát, nem működött a védekezésünk ezáltal kapusainknak sem adtunk támpontot, a támadás nagyon akadozott. Sok technikai hiba, figyelmetlenség volt a Gyömrő ellen, a nyitott védekezésük megzavart minket, melyből nagyon sok labdát ajándékoztunk nekik. A Pler elleni második meccsre összeszedték magukat a srácok, látszott a pályán az akarat, az egymásért való küzdés. Voltak itt is pontatlanságok, meg nem értések, de jó volt nézni a védekezésünket. Egy szoros meccset tudtunk játszani az utolsó percekig, büszke vagyok a srácokra, mert megmutatták, hogy tudnak egymásért és a csapatért küzdeni. Dolgozunk tovább, hogy ez a lendület ne csak egy meccsen keresztül tartson ki.

 

OGYB LU13 VIII.csoport
2024.05.04. 10:55 és 13:40
Csepel DSE – Szigetszentmiklós NKSE-Fehér 35:13 (21:6)
Csepel DSE – Érd 18:17 (8:8)

Gálhidiné Nagy Zsuzsanna: Az első mérkőzés arra volt jó, hogy bemelegedjünk a nagyobb erőpróbára. Az Elején nehezen rázódtunk bele a játékba, aztán szép lassan a támadás és a védekezés is összeállt. A második meccsen rosszul kezdtünk, éljen – éljen 5 – 1. A játékvezetés gyenge volt, az ellenfélnek fújtak. Az első tíz percben 4 kiállítás történt, volt hogy hárman játszottunk. Ekkor már háborogtam, ettől kezdve normálisan fújtak. Szép lassan felébredtünk, így 8-8-al mehettünk a félidőre. A második félidő fej – fej mellett haladt, támadásban nagyon szép dolgokat láttam, de a befejezéseknél /ziccereknél/ sokat hibáztunk. Az utolsó percben egy szép támadás után húzásból Laura belőtte a győztes gólt. Gratulálok a lányoknak és büszke vagyok rájuk. Tudnak harcolni és küzdeni egymásért.

 

Két felnőtt csapatunk háta mögött is sikeres hétvége van. Fiaink itthon tudták tartani a pontokat a pécsiek ellen, míg lányaink 2 ponttal a zsákban utazhattak haza Nagyatádról.

NBII Férfi felnőtt Dél-nyugat (E-F) Felsőház csoport
2024.05.04. 16:00
Csepel DSE – PTE PEAC 35:34 (18:19)

Nem tudtunk felpörögni a mérkőzés elejére. Az ellenfél kevés játékosa is rendkívül okosan oldotta meg a feladatát, mi pedig kerestük önmagunkat. A második félidő küzdése végül itthon tartotta a két pontot.

Keret: Pápay, Simon; Szabó 4, Balogh, Glózik 7, Kalmár, Szijártó 2, Tóth 1, Nácsa 5, Prihoda 1, Sánta 3, Berzéky 3, Márkus G. 2, Emberovics 5, Elek 2

Csepregi Tamás: Az első mérkőzéshez képest, nem sikerült sokat javítani a helyzetünkön. Nem sikerült rohanni, a gyors játékunkat nem sikerült “erőltetni”. Kicsit elkönnyelműsködtük a mérkőzést, aminek meg lett az eredménye. A végén sikerült csak nyerni. A második félidei küzdés példaértékű lehet a továbbiakban.

 

NBII Női felnőtt Dél-nyugat (E-F) Felsőház csoport
2024.05.04. 18:00
Nagyatádi RKC SE – Csepel DSE 31:38 (15:21)

A első félidőben mutatott támadásunk, valamint védekezésünk és kapusteljesítményünk eredményezte a különbséget. A második félidőben, mivel nem sok cserelehetőségünk volt, picit alábbhagyott a koncentrációnk, viszont a győzelmet nem engedtük ki a kezünk közül.

Keret: Vukmann, Binó; Kanyik 8, Szijártó 13, Tímár 4, Pindák 9, Korozmán, Vad 2, Zimek, Pethő 1, Mészáros 1

Tóth Máté: Az egész mérkőzésen azt éreztem, hogy sokkal magabiztosabbak vagyunk az ellenfelünknél. Sok kipattanó labdát mi szedtünk össze az ellenfél hatosánál, ez is mutatja, hogy mennyire koncentráltak voltunk. Nem könnyítette meg se a sok sérült, se az utazás a dolgunkat, minden dicséretet megérdemelnek a lányok!

 

Vasárnap leány U15-ös csapatunk a Budafokkal és a Százhalombattával mérte össze erejét.

OGYB LU15 II.osztály V/Alsóház csoport
2024.05.05. 9:00 és 11:20
Csepel DSE – Budafoki KSE 33:15 (14:9)
Százhalombattai VUK SE – Csepel DSE 25:24 (16:10)

Erdős Éva: Első mérkőzésünkön a Budafok ellen az 1. félidőben nem játszottunk igazán jól, nem volt megfelelő a dinamika, a sebesség, de még így is 5 gólos előnnyel fordulhattunk. A 2. félidőben azonban megváltozott a játék képe, nagyobb sebességre kapcsoltunk, jól működött a csapatjáték, kapuban is jöttek a védések. Valamennyi játékosomat pályára tudtam küldeni, így mindenki részese lehetett a nagyarányú (33:15) győzelmünknek. Tudtuk hogy a 2. mérkőzésen a Százhalombatta ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen egy jó erőkből álló csapatról van szó, akik megérdemelten vezetik a tabellát. Meglepően bátran és jól kezdtük a meccset, sikerült gyors gólokat lőni, de a 10. perc környékén érthetetlen módon elkezdtünk kapkodni, aminek egy 6 gólos hátrány lett a következménye. Félidőben próbáltam felrázni a lányokat, védekezést váltottunk, és a 2. félidőben fokozatosan felzárkóztunk, amihez kellett a remek kapusteljesítmény is. Az utolsó 20 mp-ben 1 gólos hátránynál mi támadhattunk, de sajnos csak egy időn túli szabaddobást sikerült kiharcolni, így végül 1 góllal, 25:24-re alul maradtunk. Azt gondolom, hogy az első meccsen hoztuk a kötelezőt, a 2. mérkőzésen viszont erőn felül teljesítettek a lányok, főleg a 2. félidőben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert hatalmasat küzdöttek, és egy olyan csapattól szenvedtünk 1 gólos vereséget, akiktől februárban még 9 góllal kaptunk ki. Ez is azt bizonyítja, hogy nagyon sokat fejlődtek a lányok az elmúlt hónapokban. Az 1 pontot mindenképpen megérdemeltük volna, de nem bánkódunk, hanem dolgozunk tovább a céljainkért.

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI