20.heti eredmények

Lazább hét van egyesületünk csapatai háta mögött. A 20.héten elsőként leány serdülő csapatunk játszott mérkőzést az MTK Budapest ellen, lányaink egy fölényes győzelemmel elhozták a két nagyon fontos pontot. Meggyes Rita iskolai elfoglaltsága miatt ezúttal Erdős Éva irányította serdülőinket.

LU17 I.osztály Nyugati csoport
2024.05.15. 16:20
MTK Budapest – Csepel DSE 27:41 (13:17)

Az első félidőben rendkívül idegesen és nagyon sok hibával játszottunk. Ellenfelünk egy igen agresszív 5:1-es nyitott védekezéssel meglepett bennünket. A támadójátékunk rendkívül lassú és körülményes volt. A 14.perc elején 2 gólos hátrányba kerültünk, amit a 18. percre sikerült 4 gólos előnnyé változtatni. A 23. percben kettős emberhátrányba kerültünk, amit viszonylag jól lehoztunk, de egy újabb emberhátrány után 7m-esből és üres kapura is gólt kaptunk, így a 26. percben ellenfelünk átvette a vezetést (13:12). Ezután egy kiváló és hibátlan hajrával zsinórban 5 gólt lőttünk, így alakult ki a 13:17-es félidei eredmény. A szünetben átbeszéltünk pár dolgot, rendeztük a sorokat, próbáltam megnyugtatni a lányokat. A 2. félidőt 2 gyors góllal kezdtük, és a kialakult 6 gólos előnyünket a 41. percig tartottuk is. Ezután 8 percig nem kaptunk gólt úgy, hogy közben mi 8 gólt is lőttünk, így már 14 góllal vezettünk, amit a mérkőzés végéig sikerült megtartani.

Keret: Szabó; Csillag, Tóth 1, Krisztián, Lukács, Balogh, Kovács 5, Nikodém 13, Simon, Szőts 8, Mészáros 10, Velőti, Jacsó, Tisóczki 4

Erdős Éva: Rendkívül fontos volt ez a mérkőzés számunkra ahhoz, hogy megmaradjon a remény az osztályozó elkerülésére. Ez a tét meg is látszott a lányokon, hiszen idegesen, kapkodva, sok hibával kezdtük a meccset. Szerencsére a fejük és a szívük is a helyén volt, amit a 2. félidőben végig kamatoztatni tudtunk, és végül egy reális, nagy különbségű győzelmet arattunk az MTK ellen. A további sorsunk nem rajtunk múlik, de reméljük, hogy az utolsó forduló úgy alakul, ahogy azt a sportszerűség megkívánja, és akkor csapatunk jövőre is az első osztályban szerepelhet.

 

Férfi szakosztályunk két csapata (U20 és U18) szintén pályára lépett szerdán, a srácok Kecskemétre utaztak.

FU18 I.osztály Keleti csoport
2024.05.15. 17:00
Kecskeméti TE-Piroska Szörp – Csepel DSE 33:17 (17:8)

Keret: Paraliticci-Harsányi, Babócsi, Kiss B., Borszuk 4, Lábodi 1, Papacsek 2, Antal 2, Czine 1, Benedek 1, Magyar 4, Gréczi 1, Schneider 1, Sükösd, Matolcsi

 

FU20 I.osztály Keleti csoport
2024.05.15. 19:00
Kecskeméti TE-Piroska Szörp – Csepel DSE 32:36 (13:19)

Az elejétől kezdve domináltunk. Hátul védekezésben élesek voltunk, így a kapusaink is remekül védtek. Támadásban keveset hibáztunk, így tudtunk egy “megnyugtató” előnyt kialakítani a félidőre. A második játékrészben ugyan kétszer is visszajöttek a hazaiak, de mindig volt ami átbillentse a csapatot, így a végén egy magabiztos sikerrel mehettünk haza.

Keret: Fehérvári, Alexa; Szabó Máté 2, Borszuk, Szijártó 4, Nagy-Pápay 6, Papp 1, Márkus B. 6, Szentgyörgyi 4, Prihoda 1, Szennai 3, Schmidka 1, Márkus G. 6, Kosztoványi, Szabó Márk 2

Csepregi Tamás: Gratulálok a fiúknak. Fegyelmezettek és kemények voltunk védekezésben, elől pedig türelmesek és eredményesek. 2 periódus volt a félidők közepén, amikor kicsit pontatlanabbak lettünk, de ezen mindig tovább tudtunk lendülni.

 

Rendhagyó módon felnőtt férfi csapatunk hétköznap, méghozzá pénteken lépett pályára az idei szezon utolsó hazai mérkőzésén a NEKA U21-es csapata ellen.

NBII Férfi felnőtt Dél-nyugat (E-F) Felsőház csoport
2024.05.16. 18:00
Csepel DSE – NEKA U21 26:28 (12:14)

Az első félidőben kissé fegyelmezetlenül védekeztünk, többször is középről sikeresen gyorsították a labdát amit aztán jó százalékkal fejeztek be a széleken. Támadásban az első félidőben is, de inkább a második félidőben több tiszta ziccer is kimaradt, így nem tudtuk megnyerni a mérkőzést.

Keret: Pápay, Simon; Balogh 4, Glózik 8, Kalmár, Szijártó 3, Nagy-Pápay, Tóth 2, Nácsa, Márkus B., Szennai, Sánta, Berzéky 5, Schmidka 1, Emberovics 2, Elek 1

Csepregi Tamás: A mérkőzéssel nem lehetek elégedetlen, mert jó tempó volt egész meccsen, az ellenfél jól játszott. Talán annyi döntött, hogy rosszabbul értékesítettük a ziccereinket. Ha ezt a formát sikerül tovább vinnünk és a helyzetkihasználásunkat feljavítjuk, akkor könnyebb dolgunk lesz a következő fordulón!

 

Szombaton sem maradtunk mérkőzés nélkül! Női ifjúsági csapatunk Székesfehérvárra utazott a Kínai B Válogatott elleni megmérettetésre, majd délután női felnőtt csapatunk a lejátszotta a szezon utolsó hazai felnőtt mérkőzését. Ifistáinknak sajnos nem sikerült jól a mérkőzés, felnőtteink azonban itthon tudták tartani a két pontot.

NBII Női felnőtt Dél-nyugat (E-F) Felsőház csoport
2024.05.17. 16:00
Csepel DSE – Siófok KC 26:25 (16:11)

Az első félidőben egészen szép támadásokat folytattunk, a védekezésünk is a helyén volt, a ziccereink befejezésére kellene kicsit nagyobb figyelmet fordítanunk. A második félidőre újra előjött a fáradtság, nehezebben találtuk a helyeket, sok buta labdaeladásunk volt, a ziccereinket rendre nem góllal fejeztük be.

Keret: Balázs, Binó, Vukmann; Kanyik 3, Szijártó 3, Szabó 2, Szentkirályi, Klacsák, Pindák 7, Balla 2, Korozmán 1, Cservák, Mészáros 3, Vad 1, Zimek, Pethő 4

Tóth Máté: Azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk, többet tettünk a győzelemért, küzdöttünk, nem adtuk fel. Ami nagy fájó pont, az a ziccereink befejezése. Külön örülök, hogy Janka visszatért, új dinamikát adott a játékunknak és bevethető lesz Mohács ellen is.

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI