2019.04.18-22. XXVIII. Prágai Kézilabda Torna

2019.április 18-22. a 2004-2005 leány és 2002-2005 fiú csapatainkkal vettünk részt a XXVIII. Prágai Kézilabda Tornán. A leányok korosztályában 96, a fiúknál 80 csapat küzdött meg a helyezésekért. A csapatokat 6-7 fős csoportba osztották, ahonnan mindkét csapatunk tovább jutott. A leányok az 5 mérkőzésükből mind az ötöt, a fiúk hármat nyertek meg. A tovább jutókból 3 csapatos csoportokat hoztak létre, ahonnan a győztes a legjobb 16 csapat között, egyenes kieséses rendszerben folytathatta a küzdelmeket. A fiúk két ukrán, a leányok egy német és egy magyar (ASI DSE) csapatot kaptak ellenfélnek. Fiaink nagyot küzdöttek, azonban mindkét mérkőzésen alulmaradtak, így nem jutottak tovább, számunkra véget ért a torna. Leányaink két magabiztos győzelemmel folytatták és kerültek a legjobb 16 csapat közé. Egy norvég, majd egy horvát ellenfél következett. Mindkét akadályt sikerrel vettük, így este nyolc órakor, már négy mérkőzéssel a lábainkban játszhattunk a döntőbe jutásért, egy cseh csapat ellen. Laci bácsi csapata ismét derekasan küzdött, azonban a hazai pálya minden előnyét élvező cseh csapat ellen most ez is kevés volt. Négy góllal maradtunk alul, azonban másnap játszhattunk a harmadik helyért. Picit elbizonytalanodtunk, mikor megtudtuk, hogy ismét cseh, ráadásul prágai csapatot kaptunk ellenfélnek. Azonban a kezdeti nehézségeken túllépve, magabiztos játékkal megszereztük a győzelmet, így 96 csapat közül a harmadik helyen zártuk a tornát.

Három nap alatt a leányok 11, a fiúk 7 mérkőzést játszottak. Mindkét csapatunknak jár a gratuláció, hiszen végig nagyszerűen küzdöttek, komoly ellenfelek ellen, fantasztikus mérkőzéseket játszottak! A leányaink által elért eredmény pedig maga a csoda, csak felső fokban lehet róla beszélni! Megindító volt látni, ahogy a fiúk és a szülők támogatása mellett, a harmadik helyről döntő mérkőzés lefújását követően, egymást ölelgetve, örömkönnyeket hullatva járták a győzteseknek járó körtáncot! Ezek azok a pillanatok, amiért érdemes rengeteget dolgozni!

Ismét egy nagyon hasznos és eredményes tornán vagyunk túl. A sport értéken kívül számunkra nagyon fontos, hogy nem két külön álló csapat, hanem a Csepel DSE képviseltette magát a kupán! A látottak alapján elmondható, hogy az eltelt öt nap a csapatokon, ill. egyesületen belüli egység megteremtéséhez is remek lehetőséget biztosított. Köszönjük edzőinknek, Csányi Lászlónak, Farkas Zsoltnak, ill. masszőrünknek Szabó Gábornak fantasztikus munkájukat és természetesen a szülőknek a lelkes buzdítást! Játékosainknak pedig ezúton is gratulálunk és köszönjük, hogy határainkon túl is jó hírét keltik a Csepel DSE-nek!

Hajrá Csepel!

Budapest, 2019. április 25.

Üdvözlettel:

                Csepel DSE