36.heti eredmények

A 36.héten (09.04.-09.10.) U17 és U19 női csapataink Kedden az Érd együtteseit látták fogadták hazai pályán, míg férfi serdülőink és ifistáink a Mezőkövesddel mérték össze erejüket. A hétvége során pedig mindkét felnőtt gárdánk idén először lépett pályára az NBII-es bajnokságokban.

LU17 I.osztály Nyugati csoport
Csepel DSE – Érd 32:32 (18:15)

Bátran határozottan kezdtük a mérkőzést, annak ellenére hogy az ellenfelünk kemény faultokkal lepett meg minket. Aztán a sorozatosan kapott két perces kiállításaink életben tartották ellenfelünket és a szünetben 3 gólos előnnyel mentünk az öltözőbe. A lányok teljesen elvesztették hitüket az ellenük megítélt progresszív büntetések miatt. Így ellenfelünk megfordította a mérkőzést. Ennek ellenére nem adtuk fel és a végjátékban kiegyenlítettünk. Sajnos a sok jó egyéni teljesítmény is kevés volt a győzelemhez.Védekezésben sokkal agresszívebben kell fellépünk az ellenfeleinkkel szemben.

Keret: Szabó; Balogh, Bojta, Hagara, Krisztián, Kovács 4, Nikodém 7, Kiss 6, Szőts 3, Mészáros 10, Nyárasdi, Tisóczki 2

Meggyes Rita: Büszke vagyok a lányokra mert nehéz szituációkban is helyén volt a szívük. Minden hibából minden mérkőzésből tanulunk és egyre jobbak leszünk.

LU19 I.osztály Nyugati csoport
Csepel DSE – Érd 32:42 (12:21)

Az első félidőben nem sikerült felvenni a megfelelő ritmust, támadásban és védekezésben sem voltunk elég határozottak. Ezt kihasználva ellenfelünk rendkívül dinamikusan és eredményesen vezette a támadásait. A visszarendeződésünk szervezetlen és határozatlan volt, sorra kaptuk a könnyű gólokat és ez is hozzájárult a 9 gólos különbséghez. A 2. félidőben csapatszinten is és egyénileg is sokkal többet tettek hozzá játékosaink a mérkőzéshez, a védekezésünk agresszívabb és labdacentrikusabb lett. Támadásban pedig bátrabban és eredményesebben tudtunk kézilabdázni, de sajnos a nagy különbség miatt ez csak egy szorosabb 2. félidőre volt elegendő.

Keret: Antonya, Szabó; Szentkirályi 2, Kajdácsi Kata 2, Geiger 1, Szücs 3, Papp, Cservák 5, Kiss 4, Mészáros Alexandra 4, Mészáros Anna 3, Szőts, Lakics, Korozmán, Kajdácsi Kíra 8 

Erdős Éva: Sajnos megismétlődtek az első fordulóban lejátszott mérkőzésünk hibái. Ennek okát nagyon gyorsan ki kell derítenünk és teljes szemléletváltásra lesz szükség ahhoz, hogy olyan mérkőzéseket tudjunk játszani a jövőben, ami után mindenki emelt fejjel és büszkén tudja azt mondani, hogy mindent megtett a siker, a tisztes helytállás érdekében. Még a bajnokság elején járunk, de ismét 2 nagyon fontos pontot veszítettünk, ami ebben a bitang erős csoportban a végelszámolásnál hiányozni fog.

 

FU18 I.osztály Keleti csoport
Csepel DSE – Mezőkövesdi KC 26:42 (14:23)

Jól kezdtük támadásban a mérkőzést, de hátul folyamatosan elvesztettük az 1-1eket és nem jöttek a besegítések. Utána támadásban is jöttek a labdaeladások amit az ellenfél ki is használt és gyors gólokat tudott szerezni, ami után már nem tudtunk vissza jönni a mérkőzésbe.

Keret: Csillag, Paraliticci-Harsányi; Papacsek 2, Borszuk 2, Kiss B. 4, Lábodi 1, Antal 4, Jahoda 1, Töreki 1, Benedek 5, Magyar, Gréczi 5, Hilbert, Kiss G. 1, Schneider, Sükösd

Szekeres Ádám: Sajnos nem tudtunk előre lépni az előző mérkőzéshez képest elsősorban védekezésben. Támadásban már voltak pillanatok amikor azt láttam vissza, amit kérek tőlük, de a koncentráció hiánya miatt rengeteg hibával játszunk. Remélem ezen minél előbb tudunk változtatni és most már mindenki rájött, hogy az első osztály egy teljesen más szint mint a másodosztály.

 

FU20 I.osztály Keleti csoport
Csepel DSE – Mezőkövesdi KC 31:39 (16:19)

Keret: Fehérvári, Alexa; Szabó Márk, Kis 2, Nagy-Pápay 2, Prihoda 2, Papp 1, Márkus B. 3, Szentgyörgyi 5, Szennai 1, Gréczi, Schmidka 8, Kosztoványi 2, Szabó Máté 4, Stubits 1

Matuz István: Az első félidőben még úgy ahogy tartottunk magunkat, egy nagyon jó játékerőt képviselő csapattal szembe, de a második félidőben teljesen szétestünk, nem működött a védekezésünk, sokszor kerültünk létszám hátrányba, ezeket az ellenfelünk eredményesen használta ki. Megérdemelt az ilyen arányú győzelmük, nekünk változtatni kell, hogy eredményesek legyünk.

 

És nézzük felnőtt csapatainkat! A szombati napon felnőtt férfi csapatunk látogatott el a Kőrösi KDSE-Treff 99 otthonába.

NBII. Férfi felnőtt F csoport
Kőrösi KDSE-Treff 99 – Csepel DSE 23:23 (8:12)

Mindkét félidő 1. harmadának végén sikerült a kialakított helyzeteinket értékesíteni, így mind a kétszer előnyre tettünk szert, a mérkőzés folyamán. A második félidő közepétől kezdve pedig nem koncentráltunk eléggé a helyzetkihasználásunkra, az ellenfél kapusa pedig ugyanazzal a stílussal védve járult hozzá a támadóink elbizonytalanításában. Az utolsó negyed órát 10-3-as különbséggel veszítettük el, így sikerült az ellenfelünknek döntetlent kiharcolnia.

Keret: Pápay, Simon; Balogh 2, Berzéky 3, Elek 3, Emberovics 5, Glózik 2, Horvácki 5, Kalmár 2, Nagy, Prihoda, Sánta, Stubits, Szabó, Tóth 1 

Csepregi Tamás: Az mérkőzés elkezdésének bonyodalma már aggodalomra adhatott okot, mivel nem a “megszokott ütemben” kezdődött a mérkőzés. A kezdésünket nem mondanám rossznak, hiszen hamar megléptünk néhány góllal. Már az első félidőben meggyűlt a bajunk a helyzeteink értékesítésével, nem kisebbítve az ellenfél kapusának stabilitását, így félidő közepe szoros volt. A végére megjött a támadás és védekezés stabilitása, így 4 volt közte a szünetben. A második félidő egészen jól kezdődött. Rövid időn belül ismét növeltük előnyünket így már a 45. percben 13-20at mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve, mindenki ment a saját feje után, nem voltunk fejben erősek, elkezdtünk a játékon kívüli dolgokkal foglalkozni, minek után kihagytunk 1-2 helyzetet, és innentől kezdve a folyamatos leépülés látszott. Taktikai fegyelmetlenséget követtünk el sokszor, így sikerült a 23-23as végeredményt kialakítani a hazai csapatnak. Azt gondolom sokat tanultunk a mérkőzésből, és még fogunk is, de szeretnénk tovább építkezni és erősebben belevágni a következő mérkőzésünkbe.

 

A hét utolsó mérkőzését pedig női felnőtt csapatunk játszotta Érden!

NBII. Női felnőtt F csoport
Érd U21 – Csepel DSE 17:43 (8:18)

Az első félidő közepei kapkodástól eltekintve az egész mérkőzést mi uraltuk. Szerencsére a végére össze szedtük magunkat és félidőben már 10 gól volt a különbség.

Keret: Binó, Balázs; Kanyik 4, Szijártó 3. Tímár 5, Zimek 4, Kajdácsi Kata 3, Klacsák, Nagy, Balla 4, Mészáros 2, Vad 5, Pethő 9, Korozmán 2, Pindák 1

Tóth Máté: Minden, amit gyakoroltunk a felkészülési időszak alatt, azt szinte tökéletesen végrehajtottuk. Vannak még hibák támadásban és védekezésben is, viszont ezen a mérkőzésen nagyon minimális számban voltak jelen, ami bizakodásra ad okot. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez és boldogok vagyunk a 2 ponttal. Így kell elkezdeni egy szezont. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a bíztatást!

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI