41.heti eredmények

A héten szombaton férfi ifjúsági és serdülő csapatunk utazott Szegedre, majd vasárnap több utánpótlás és felnőtt férfi csapatunk játszott fordulót.

FU18 I.osztály Keleti csoport
2023.10.14. 14:00
OTP Bank-Pick Szeged – Csepel DSE 41:17 (19:8)

Keret: Csillag, Paraliticci-Harsányi; Babócsi, Kiss B. 2, Borszuk, Papacsek, Töreki, Jahoda 3, Benedek, Gréczi 4, Hilbert 1, Kiss G. 5, Schneider, Sükösd 2

 

FU20 I.osztály Keleti csoport
2023.10.14. 16:00
OTP Bank-Pick Szeged – Csepel DSE 37:29 (19:13)

Keret: Fehérvári, Alexa; Szabó Márk, Ágoston, Nagy-Pápay 1, Prihoda, Márkus B. 2, Szentgyörgyi 3, Szennai 3, Schmidka 2, Márkus G. 2, Kosztoványi, Szabó Máté 13, Stubits 1

Matuz István: Nagyon rossz felfogásba kezdtük el a mérkőzést, támadásban tanácstalan, tompák voltunk, visszarendeződésben lassúak, védekezésben puhányok, a kapus nem tudott kellően segíteni a védéseivel. A mérkőzés 15. perce körül „érkezünk meg” Szegedre, kozmetikáztunk az eredményt félidő végére valamennyire. A 2. félidőben kétszer voltunk kettős létszám hátrányban butaságok miatt, aminél kinyílt az olló, de a mérkőzés végére „bejöttünk” 10 gól alá. Nem jó irányba haladunk, a munkát felváltotta a duma, magyarázkodás, dekoncentráltság, egymásra mutogatás, ha ezen nem változtatunk, akkor csúnya vége lesz a bajnokság kimenetelére nézve.

 

OGYB LU13 VIII.csoport
2023.10.15. 9:00 és 10:50
Százhalombattai VUK SE – Csepel DSE 7:15 (3:5)
Csepel DSE – Szigetszentmiklós NKSE-Kék 21:10 (13:2)

Szijártó Máté: A második fordulóban az első meccset a hazai csapat Százhalombatta ellen játszottuk. A korai meccskezdet rányomta a bélyegét a csapat játékára, nagyon álmosan kezdtek a lányok, rengeteg technikai hiba volt támadásban és a védekezésünk sem állt össze, ez okozta a félidei szoros kevés gólos állást. A második félidőben amint felkeményedett a védekezés gyors gólokat tudtunk szerezni és megnyerni a találkozót. A második mérkőzés nehéznek ígérkezett, azonban a lányok felszívták magukat és egy kemény védekezéssel párosuló gyors és pontos támadójátékkal sikerült győzedelmeskedni. A hétvégi fordulóból kiindulva, nagyon sokat kell még gyakorolnunk és pontosítanunk, mert sajnos rengeteg technikai hibánk és ziccer kihagyásunk volt, gratulálok a lányoknak. Megyünk tovább, hajra Csepel!

 

OGYB FU13 IX.csoport
2023.10.15. 12:00 és 15:00
Csepel DSE – Szigetszentmiklósi KSK I. 14:28 (7:16)
Gyáli BKSE – Csepel DSE 28:28 (18:14)

Földi Gábor: A hétvégén két jó képességű csapattal játszottunk. Az első merkőzésén nagyon jól kezdett a csapat majd jött egy rossz hullámvölgy amiből nem tudtunk már vissza jönni a merkőzésbe így megmaradt a különbség de nem adtuk könnyen magunkat a fizikai különbség dacára sem. A második merkőzésen játékosokat kellett kihagynom sérülés miatt. Viszont a többiek hősiesen küzdöttek, többségében szép játékkal egyre jobb megoldásokkal. Számomra látszik a folyamat hogy haladunk hétvégéről hétvégére és ez nagyon jó vissza jelzés. Egyre harciasabbak, látszik a küzdeni akarás a fiúkon és ez meglátszik a tudatosságban. Külön öröm hogy mindenki hozzá tudott tenni valamit a mérkőzésekhez így igazán csapat munka volt a hétvégén.

 

OGYB LU15 II.osztály V/B csoport
2023.10.15. 9:00 és 11:20
Szigetszentmiklós NKSE – Csepel DSE 26:24 (11:12)
Csepel DSE – Százhalombattai VUK SE 21:27 (14:12)

Kéri Mózes: A Miklós ellen a 26 kapott gól ellenére jól teljesítettünk védekezésben az utolsó 5 perc kivételével. Ez dícséri a játékosaim fegyelmezettségét, mert nem a megszokott rendszerünkben dolgoztunk. Támadásban is jól tudtunk helyzetet kialakítani, de elöl csak egy kiemelkedő egyéni teljesítményünk volt. Ennyi kihagyott ziccerrel nagyon nehéz mérkőzést nyerni. A Százhalombatta ellen 30 percig jól játszottunk, az utána levő 10 percben azonban odaadtuk ellenfelünk kezébe a győzelmet, amit kegyetlenül kihasználtak. Vannak a két vereségnek olyan okai is, amiről a csapaton belül szeretnék csak beszélni, és a mérkőzés értékelése során erre sor fog kerülni. A legtöbb idei meccsünkön 20, 30 vagy akár 40 percet is magas szinten tudtunk kézilabdázni. Szintet kell lépnünk, a következő állomást az fogja jelenteni, ha 50 percen keresztül tartjuk a pontos, lendületes játékunkat. Az edzésmunka alapján ez hamarosan megtörténhet, maximálisan bízom ilyen tekintetben is a lányokban.

 

OGYB FU15 II.osztály VII/A csoport
2023.10.15. 14:50 és 17:10
Dunaharaszti MTK – Csepel DSE 36:30 (22:14)
Csepel DSE – Ferencvárosi TC 33:46 (19:28)

Horvácki Márió: Sajnos az első meccs bemelegítésénél megsérült a legjobb játékosunk, aki meccsenként nagyjából 10 gólt jelent lőtt gólok tekintetében. Ez megpecsételte az egész forduló eredményeinek alakulását. Az első meccsen még így is lett volna esélyünk, de rengeteg hibával játszottunk. A második meccsen nem mi voltunk az esélyesebbek, viszont ha úgy játszunk az első meccsen ahogyan a másodikon, majdnem biztos, hogy egy nyert meccsel többünk lenne.

 

NBII. Férfi felnőtt F csoport
2023.10.15. 16:00
Csepel DSE – MAFC 41:28 (19:14)

Az első félidőben nem működött a védekezés és a kapus közötti összhang, így kicsit döcögősen kezdtünk. Támadásban végig uraltuk a mérkőzést, így szépen lassan kialakítottuk az 5 gólos különbséget. Második félidőben rákapcsoltunk, jöttek a kapusvédések is, valamint a fiatalok kiválóan szálltak be a mérkőzésbe.

Keret: Pápay, Simon; Balogh, Berzéky 5, Elek 5, Emberovics 8, Glózik 6, Kalmár 2, Prihoda 3, Szennai 1, Márkus G., Nagy 1, Sánta 2, Stubits 6, Szabó Máté 2, Tóth

Csepregi Tamás: Sajnos a védelem és a kapus közötti kapcsolat ezen a meccsen nem alakult megfelelően. Szerencsére a támadójátékunk egészen jól működött, folyamatos nyomás alatt tartottuk a vendégeket, így a félidőre kisebb előnyre tettünk szert. A második játékrészre jött 1-2 kapusvédés is, valamint a folyamatos gyors játékunknak köszönhetően fokozatosan növelni tudtuk a különbséget. A fiatalok remekül szálltak be a mérkőzésbe, nem ijedtek meg az ellenféltől és magabiztos játékot tudtak produkálni. Összességében kicsit nyögvenyelős volt, ugyanakkor magabiztos győzelem. Gratulálok a csapatnak. Most lesz egy kisebb pihenő, aztán 2 hét múlva ismét bajnoki mérkőzés.

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI