Budapest Felnőtt: Az első osztály a cél!

Idén az egyesület és a felnőtt csapat vezetőedzője, Bona Gergő úgy döntöttek, hogy az NBII-es felnőtt bajnokság mellett, a Budapest bajnokságban is elindítanak egy csapatot, ahol a serdülő, és az ifi korú játékosok még több játéklehetőséghez juthatnak. Most, hogy az utánpótlás bajnokságok szünetelnek, még nagyobb jelentősége van annak, hogy ezek a játékosok mérkőzéseket játszhatnak. A fiúk a rájátszást a felsőházban kezdték meg miután az alapszakaszban a 3. helyen végezte. A jelenlegi a célokról és a csapatról Bona Gergőt kérdeztük.

Ebben az évben a felnőtt NBII mellett a Budapest bajnokságban is elindult egy férfi csapat. Hogyan és miért alakult így?

Egy játékos fejlődése nagyban összefügg azzal, hogy az edzéseken tanult dolgokat alkalmazza minél többször téthelyzetben. Ez pedig azt jelenti, hogy tétmérkőzéseket kell játszania. Annak érdekében, hogy ez mindenki számára adott legyen, közösen úgy döntöttünk, hogy idén elindulunk a Budapest bajnokságban is.

Kik alkotják a csapatot és az edzői stábot?

A csapat nagyrészt serdülő és ifjúsági játékosokból áll, de ebben a bajnokságban játszik Nagy Olivér is, aki idén épphogy nem fért be az ifi korosztályba. A legutóbbi mérkőzésen pedig Veszprémi Zsolti is segítette már a pályán a srácokat. A csapat mellett együtt dolgozunk Kéri Mózes kollégámmal, aki ugyancsak mindenben segíti a fiúkat.

Mi a célotok idén a bajnokságban?

Szeretnénk feljutni az első osztályba, hogy a következő évben ott játszhasson a Csepel DSE II-es csapata, hiszen az még nagyobb fejlődési lehetőséget biztosít majd az itt szerepet kapó játékosoknak. Ehhez az első két hely valamelyikén kell végeznünk. Ezen cél eléréséhez jó úton haladunk, bejutottunk a rájátszásban a felsőházba, ahol eddig 9 mérkőzésen 13 pontot gyűjtöttünk és jelenleg a 2. helyen vagyunk. Ha a hátralévő 3 találkozót tudjuk hozni, akkor az utolsó hazai mérkőzés után nagyon büszkék lehetünk majd az elért eredményre. Azonban az eredménynél is nagyobb öröm, hogy a srácok láthatóan nagyon sokat fejlődtek a bajnokság során, egyénileg és csapatként egyaránt. Óriási lelkesedéssel és akarattal játszanak a mérkőzéseken, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Köszönjük az interjút, a srácoknak pedig sok sikert kívánunk! Előzetes terveink szerint a május 23.-ai mérkőzést élőben fogjuk közvetíteni!

Bajnoki program

2021.május 8. Rufusz CTSE – Csepel DSE II.

2021.május 16. Rév III-Soroksár – Csepel DSE II.

2021.május 23. Csepel DSE II. – Hort SE II.

Hajrá Csepel! #csakaXXI