Egyesületi tájékoztatás a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Tisztelt Szülők és Sportolóink!

Engedjék meg, hogy a koronavírus magyarországi terjedése miatt, az egyesületünket is érintő, újabb fontos tudnivalókat osszunk meg Önökkel!

2020. szeptember 14-től az edzések kizárólag az ÁMK Csarnokban és a Laurencz László Sportcsarnokban lesznek megtartva. A tervezett edzésbeosztás hamarosan látható lesz honlapunkon. A foglalkozások továbbra is zárkörűek, tehát a játékosokon, a szakmai stábon és az egyesület képviselőin kívül mások nem tartózkodhatnak az épületekben.

Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a vírus egyesületen belüli terjedésének megakadályozása érdekében, ezért a létesítményekbe csak előzetes lázmérést és kézfertőtlenítést követően léphetnek be sportolóink. Akinek 37,5 C fok, vagy magasabb a testhőmérséklete, nem vehet részt az edzéseken, a sportolót hazaküldjük.

A fenti tájékoztatók határozatlan ideig, visszavonásig érvényesek.

A csarnokokban napi szinten van takarítással egybekötött fertőtlenítés, ezen kívül az öltözőket, ill. a kondicionáló termet és a rehabilitációs helységet napközben is folyamatosan fertőtlenítjük.

Minden igyekezetünk ellenére, a felnőtt női csapatban már van két pozitív koronavírus teszttel rendelkező játékos. A további fertőzések elkerülése érdekében a csapatot és a játékosokkal közvetlenül érintkezőket már karantén alá helyeztük. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelenlegi álláspontja a kialakult helyzetről a következő:

“a 170/2020. (IV. 30.) számú Kormányrendelet értelmében Magyarország egész területén a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett. A második hullám azonban elkezdődött. Mindannyian tehetünk annak érdekében, hogy ne kényszerüljünk még egyszer a tavaszi leálláshoz hasonlóra. A legfontosabb, hogy aki a legkisebb kockázatát, esélyét is látja annak, hogy megfertőződhetett, teszteljen, és a teszteredmények kézhezvételéig önkéntes karanténba vonuljon. Józan önmérséklettel csökkenthetjük a kockázatot.” 

Az előzőekben leírtak értelmében az edzések megfelelő körültekintés mellett továbbra is megtarthatók. Mi élünk ezzel a lehetőséggel és a lehető legnagyobb odafigyelés mellett, folytatjuk a munkát és készülünk a mérkőzésekre. Természetesen a jelenlegi helyzetben tudomásul vesszük és tiszteletben tartjuk azoknak a döntését, akik most nem kívánnak edzéseken részt venni. Azonban kérünk mindenkit, hogy döntéséről értesítse csapta edzőjét!

Kérjük Önöket, hogy mindannyiunk érdekében legyenek partnerek és alkalmazkodjanak a tájékoztatóban leírtakhoz! Csak azok jöjjenek a foglakozásokra, ill. hozzák el gyermekeiket, akik az előzőekben megfogalmazott feltételeket maradéktalanul betartják!

Budapest, 2020. szeptember 10.

Köszönjük megértésüket!

Üdvözlettel:

Kalmár Zsolt