FÉLÉV ÉRTÉKELŐ: A harmadik helyen telel fiú serdülő csapatunk!

Fiú serdülő csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan idén is a másodosztályban kezdte meg a szezont, változás azonban az ő életükben is volt. Nyáron új edzőt köszönhettünk köreinkben, a KSA csapatából sikerült átigazolnunk Matuz Istvánt, aki Bona Gergőtől vette át a csapat vezetését. István munkája már látszódik a csapat teljesítményén is, a bajnokságban a harmadik helyen állnak, de ami még fontosabb, több serdülő korú játékos meghatározó tagja lett az ifjúsági csapatnak és páran bemutatkozhattak már a felnőtt bajnokságban is.

Matuz István: “A csapattal 2021.július 26.-án kezdtük meg a felkészülést. Az első időszakban a célom az volt, hogy a játékosokat megismerjem, és felmérjem a képesség, és készség szintjüket, a motivációs bázisukat. A motiváció megismerését fontosnak gondolom, mert a covid miatt az elmúlt két évben az utánpótlás bajnokságok felfüggesztésével, sok játékost vesztett a sportág. Nagyjából sikerült megismernem Őket a felkészülés alatt, erősíteni bennük az egész félévben a hitet, hogy a bajnokság felfüggesztése idei szezonban nem fog megtörténni, végig fog menni a bajnokság.

A felkészülés végére azt tudtam megfogalmazni célként, hogy a tavalyi évhez képest mindenképpen lépjünk előre eredményességben és magunkhoz mérten technika, taktika szintjén. Eredményességben azt gondolom mindenképpen jobbak vagyunk, félévkor a tabella 3. helyén vagyunk 17 szerzett ponttal.  Egy vereségünk van a félévben, az első helyezettől, és kisebb szerencsével vagy nagyobb rutinnal a 3 döntetlen mérkőzésből, kettőnél győztesen is lejöhetünk volna a pályáról. Én elégedett vagyok a félévi munkával.

Erősségünk volt a felállt védelemmel szembeni pozícióváltásos taktikai manőverekből elért gólok. A félév második felében a rendezetlen, rendeződő védelem ellen tudatos gyors ellentámadásokból a támadás befejezések. Erősségüknek mondható továbbá a félév során kialakult csapategység, amely annak köszönhető (szerintem), hogy ezek a gyerekek évek óta együtt játszanak már, egy klubban.

A következő időszakban fejlesztendő terültként határoztam meg az egy-egy elleni hatásos védekezés, felelősségérzet és a játékfegyelem kialakítását. Támadóbb szellemű labdaszerzésre irányuló egyéni védekezés (sáncolás, kapusvédés) fejlesztését. Valamint tervben van egy nyitottabb 6:0 vagy 5:1 terület védekezés begyakorlása is.

Örülök, hogy a klubnál működik a felmenő rendszer, korosztályok egymásra épülése. Azok a serdülő korú játékosok, akik megérdemlik, már tudnak ifjúsági mérkőzéseken részt venni és a fordítottja is működik, hogy a fiatal korosztályból jönnek fel a játékosok az OSB-be játszani és gólokat lőni.

A fiúk őszi eredményeit ITT tudjátok megtekinteni! A tabellát pedig EZEN A LINKEN tudjátok megnyitni!

Csak így tovább fiúk! Hajrá Csepel! #csakaXXI