FELNŐTT FÉRFI/IFI: Fantasztikus győzelem a Százhalombatta és a Mezőkövesd ellen!

Akik kint voltak szombaton és vasárnap a felnőtt férfi, illetve a fiú ifjúsági mérkőzéseken, szép élményekkel távozhattak a csarnokból. A belépési szabályok ellenére sokan voltak kíváncsiak mindkét mérkőzésre, amit a fiúk nagyszerű játékkal meg is háláltak. Szombaton a papíron erősebb, bajnokesélyes Százhalombattát fogadtuk, akik az első percekben uralták a mérkőzést és emiatt már a 15. percben időkérésre kényszerítették Bona Gergő edzőt. Onnantól kezdve azonban összeszedték magukat a srácok! Az egyenlítést követően a 27. percben már 10-7 volt az állás a javunkra és ezt az előnyt tudtuk tartani a félidőben is. A második játékrészt ott kezdték a fiúk, ahol abbahagyták az előzőt. A kapuban Horváth Marci ismét remek napot fogott ki, elől pedig Tengely Bálint, Tóth Máté és Kaposvári Márk góljaival tudtuk tartani, sőt növelni az előnyünket. A 29. percben, 21-17-es állásnál már nem volt mi miatt izgulni, a közönség rá is kezdett a “szép volt fiúk”-ra. A végeredményt végül Tótfalusi Gergő állította be, 22-19 és az első két pont a zsákban!

Csepel DSE – Százhalombattai KE 22-19 (11-8)

Bona Gergő: “Nagyon komoly mérkőzést játszottunk, a Százhalombatta a két első bajnoki mérkőzésén átlagban 32,5 gólt szerzett, mi 20 alatt tartottuk őket. Elképesztő, hogy mennyi munkát tettünk bele a védekezésbe, de megérte, mert egy fantasztikus kapusunk van, és Marci ezt emberfeletti teljesítménnyel hálálta meg. Támadásban is sikerült szintet lépni, sokkal ötletesebben játszottunk, mint a múlt héten. Tudom, hogy hétről hétre ismétlem magam, de tovább kell dolgozni a megkezdett úton!”

Vasárnap ifi fiaink az Mezőkövesd ellen léptek pályára, szintén hazai környezetben. A mérkőzés előtt mindkét csapat veretlenül állt a tabellán, így izgalmas mérkőzésre lehetett számítani. A meccset szinte végig a Mezőkövesd uralta, a csepeli fiatalok annyit tudtak tenni, hogy nem hagyták magukat lerázni és végül ez a küzdés az, ami meghozta számukra a győzelmet. Az utolsó másodpercekben döntetlenre állt az eredmény, így amikor a Csepel támadhatott 15 másodperccel a mérkőzést lezáró sípszó előtt, időt kért Bona Gergő. Ezután egy villámgyors akcióból, Balogh Soma remek előkészítése után Kuncz Márk volt eredményes jobb szélről, amire az ellenfél már nem tudott válaszolni, így bravúrosan, egy góllal nyert a hazai csapat! A mérkőzés végeredménye 33-32 a Csepelnek! A fiúk ezzel átvették a vezetést a bajnokságban.

Csepel DSE – Agrinos Market Mezőkövesd 33-32 (14-16)

Bona Gergő: Azt kaptuk a Mezőkövesdtől, amire számítottunk, szervezett, erős csapat és férfias, és egyben nehéz mérkőzést játszottunk velük. Szinte végig ők vezettek, de nem hagytuk magunkat lerázni, fáradtságunk ellenére végig nagyon komoly tempót diktáltunk. Főleg az utolsó 10 percben és ugyan némi szerencse is kellett aztán a győzelemhez, de az a csapat, amely nem adja fel és a mérkőzés vége előtt 15 másodperccel az időkérés után hibátlanul végrehajtja a megbeszélteket, megérdemli, hogy győztesen jöhessen le a pályáról!”

Gratulálunk a fiúknak és további hasonló sikereket kívánunk nekik! A közönségnek pedig köszönjük, hogy eljöttek és bíztatták a csapatokat! Idén többek között az is a célunk, hogy a csepeli lakosokkal megszerettessük a kézilabdát, amihez ilyen mérkőzéseken keresztül vezet az út.
Hajrá Csepel!