Férfi felnőtt: bemutatkozik új vezetőedzőnk!

A héten megkezdte a felkészülést a felnőtt férfi csapatunk is. A fiúk idén az NBII-ben fognak versenyezni új vezetőedzőjükkel, Csepregi Tamással és kapusedzőjükkel, Földi Gáborral. A keret körül is történtek kisebb-nagyobb változások, távozó játékosaink helyére új játékosok érkeztek. Őket egy későbbi cikkünkben mutatjuk be, addig is Tamással készült bemutatkozó interjúnkat olvashatjátok.

Mesélnél kérlek kicsit magadról?

Csepregi Tamás: Én egy Fejér megyei kisvárosból származom. Gyerekkorom óta része a sport az életemnek, amit nagyon-nagyon szeretek. Gyermekként sok mindent kipróbáltam és űztem versenyszerűen is. Több országos eredményem van különböző sportágakban, de a csapatjátékok voltak azok, amik a legjobban fejlesztették az egyéniségemet. Itt a labdarúgásra és a kézilabdára gondolok. Gimnáziumban “köteleztem” el magam a kézilabda mellett és onnantól kezdve csak ez maradt. Utánpótlásként sikerült I. osztályú bajnokságokban szerepelni, Székesfehérvárott. Később az egyetemi éveim alatt (Eger, majd a Testnevelési Egyetem játszottam felnőtt bajnokságokban), ahol feljutást értünk el majd, Budakalászon sikerült 2x második helyet szerezni NB II-es bajnokságban. Az edzősködést 2011-es évben kezdtem el a TF alatt. A KSI Kézilabda szakosztályánál töltött 4 évem alatt az utánpótlásban sikerült egy nagyon jó csapatot építeni, valamint az idősebb korosztállyal NB I/B ifit is sikerült játszani. Később a Körte HVSE-nél voltam utánpótlás edző 7 éven keresztül, ahol a legkisebbektől kezdve, egészen az U20-as korosztályig versenyeztettem a gyerekeket, végig járva az úgynevezett “ranglétrát”. Több csapattal is sikerült felsőbb osztályba kerülni.

Hétfőn kezdtétek a munkát, milyen hangulatban zajlottak az eddigi edzések? Mi várható a felkészülés során? Mik azok a legfontosabb célok, amiket meg akartok valósítani ezalatt az idő alatt?

CS.T.: Igen, végre hétfőn elkezdődött a felkészülés, amit szerintem minden játékos legalább annyira várt, mint én. A felkészülés nagyon pozitív hangulatban indult, mindenki várja és kíváncsi az elkövetkezendő munkára. A hétfői napon elvégeztük a felméréseket, ami alapján majd tervezzük a felkészülés hátralevő részét. Az első szakaszban inkább a fizikális módszereken van a hangsúly, amibe majd fokozatosan bekapcsolódik a labda. Legfőbb célunk az alapozás alatt, hogy olyan edzettségi állapotba kerüljenek a játékosok, amivel könnyen nekivághatunk a szezonnak. Fontos szem előtt tartani az építkezést és a távlati célokat. Mindenkinek elmondom és elmagyarázom, hogy mit várok tőle, hol áll és mit kell tennie ahhoz, hogy a lehető legjobb csapattá kovácsolódjunk. A csapategységre szeretnék még kitérni, ami az elvégzett munka mennyisége és minősége után ez szinte velejárója.

Milyen a csapat, mit gondolsz a keretről?

CS.T.: Jöttek és érkeztek új játékosok, akikkel adott a jó alap a minőségi munkához. A keret igen változatos, ami sok lehetőséget biztosít majd számunkra ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. Fiatalok és idősebbek elegye, akik szerintem a lehető legjobban kifogják tudni egészíteni egymást.

Milyen célokkal indultok neki a szezonnak?

CS.T.: Azt elmondhatom, hogy mindenki a lehető legjobb eredményt szeretné elérni ebben az évben. Én azt gondolom, hogy ez a fajta hozzáállás, amit eddig tapasztaltam párosul egy jól megtervezett munkával, akkor ennek a velejárója lesz az eredményesség. Kimondani sok mindent lehet, de én és a Csapat azon leszünk, hogy a tőlünk telhető legtöbbet és legjobbat megtegyük, hogy a régóta dédelgetett álmunkat megvalósíthassuk.

Köszönjük a beszélgetést, és sikeres munkát kívánunk Nektek a szezonban!

Hajrá srácok, hajrá Csepel! #csakaXXI