FÉRFI FELNŐTT: Egy gólos csepeli siker a szigeti rangadón!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 8.forduló | Csepel DSE  – Szigetszentmiklósi KSK U23    24-23(12-14)

Időpont: 2021.11.21. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 80 néző

Vezette: Konkoly Áron – Oláh Bence

Összeállítás: GÁCS Péter (kapus) – Tótfalusi Gergely 2 gól, Ruprecht Benedek 2 gól, Balogh Soma 1 gól, Kalmár Balázs, Tóth Ambrus 2 gól, EMBEROVICS Milán 6(2) gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus) – KUNCZ Márk 4 gól, NÁCSA Gábor 4 gól, Elek Ábel 2 gól, Kéri Mózes 1(1) gól, Berzéky Bence, Ivanica Jákob, Polonkai Soma, Bencze Bendegúz.

Kiállítások: 14 perc ill. 16 perc

Büntetők: 5/3 ill. 4/4

A bajnokság 8. fordulójában került megrendezésre az idei évben is nagyon várt rangadó, a Szigetszentmiklós elleni mérkőzés. Eredetileg idegenben lett volna a találkozó, de az ellenfél kérésére pályaválasztói jogot cseréltünk, így Csepel volt a szombati derbi helyszíne.

A szezon előrehaladtával egyre többen küzdenek nálunk kisebb nagyobb sérüléssel, illetve csütörtökön egy igen komoly edzőmérkőzést játszottunk az Oure dán kézilabda akadémia csapata ellen, amely során rengeteg energiát használtunk fel, de mindenképpen szerettük volna megnyerni a találkozót, és ezzel megtartani dobogós pozíciónkat. A teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy a Szigetszentmiklós NB I/B-s bajnoki mérkőzése miatt, a vendégek szűk kerettel érkeztek, de figyelmeztető jelzés volt, hogy az előző fordulóban is sikerült ebben a felállásban győzniük, az ALBA-MÁV otthonában. Tehát mindenképpen komoly összecsapásra lehetett számítani.

Tótfalusi Gergely góljával indult a mérkőzés, azonban hamar jött az egyenlítés Tóth Dániel révén, aki az első 30 percben tarthatatlannak bizonyult (9 gólt termelt). Hat percnyi játék után 3-3-as állásnál, egyre jobban elbizonytalanított minket, hogy rendre nem tudtuk gólra váltani a kidolgozott helyzeteinket. Majdnem hét percig tartott a hazai gólcsend, így a vendégek három gólos előnyre tettek szert (3-6).

Hiába kértünk időt, a sorokat nem tudtuk rendezni, 18. percig továbbra is inkább a Szigetszentmiklós akarata érvényesült és nincs mit szépíteni jelentősnek tűnő előnyt építettek ki (6-11). Ellenfelünk minden bizonnyal némileg el is fáradt az erőltetett menetben, mi pedig végre erőre kaptunk, köszönhetően a kapuba érkező Gács Péter bravúrjainak. Ruprecht Benedek és Kuncz Márk góljaival felzárkóztunk (9-11) és ugyan a félidő hátralévő részében nem sikerült közelebb kerülnünk, de a két gólos hátrányunk az első 30 perc játékképe alapján jónak mondható (12-14).

A második félidő első 4 perce nem hozott gólt, ezt követően a Szigetszentmiklós talált be. Ekkor még nem sejthették, hogy ezután 9 percig érintetlen marad majd Gács Peti hálója. A csepeli henger pedig elindult, a védekezés nagyon feszes lett és egymás után szereztük a találatokat, zsinórban hatot, Emberovics Milán és Nácsa Gábor kétszer, Kuncz Márk és Tóth Ambrus egyszer voltak eredményesek, átvettük a vezetést (18-15).

A következő szakaszban két gólt szereztek a vendégek, majd mi lőttünk kettőt, illetve egy újabb gólváltás után, 9 perccel a találkozó vége előtt továbbra is három gól volt az előnyünk (21-18). Az izgalmak azonban itt nem értek véget, sőt, 6 percig újra képtelen voltunk betalálni, a Szigetszentmiklós pedig egyenlített (21-21).

Három percen belül voltunk, amikor Kuncz Márk hihetetlenül nehéz helyzetből óriási gólt lőtt átlövésből (22-21), ám Márton Bence egyenlített (22-22), Nácsa Gábor góljával újra vezettünk (23-22), ám ezúttal sem sikerült megakadályozni a vendégeket a gólszerzésben (23-23). Elek Ábel szerezte a 24. találatunkat az utolsó percben, amikor is a Miklós időt kért. 43 másodperc volt hátra és szerencsére nagyon jól védekeztünk, így mindössze egy időn túli szabaddobásra került sor, amit a védőfalunk ugyancsak sikeresen hatástalanított. Egy hihetetlen nehéz mérkőzésen, végül mi örülhettünk a két pontnak.

 

Bona Gergő: „Nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy nem játszottunk jól, sőt kifejezetten görcsösek és némileg enerváltak voltunk ma. Küzdöttünk, harcoltunk és szerencsénkre ez ma pont elég volt. Nem tisztem eldönteni, hogy ez most mennyire volt igazságos vagy nem, azt azonban elmondtam a csapatnak a mérkőzése után, hogy szerintem egyetlen típusú mérkőzésen mindegy, hogy milyen módon nyersz és az pedig az, amikor a dobogóért játszol rangadót!”

Következő forduló: 

2021.11.28.,18:00 | Csepel, Laurencz László Sportcsarnok, Csepel DSE – Dabasi KC VSE U23

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!