FÉRFI FELNŐTT ÉRTÉKELÉS: Értékes két ponttal erősítették harmadik helyüket a fiúk!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 7.forduló | Csepel DSE  – Üllői VKSK SE 39-32 (18-14)

Időpont: 2021.11.14. – 16:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 100 néző

Vezette: Haskó Tamás Károly – Natkai Norbert    

Összeállítás: GÁCS Péter (kapus) – Schmidka Dominik 3 gól, Ruprecht Benedek 2 gól, BALOGH Soma 7(2) gól, Kalmár Balázs 1 gól, Tóth Ambrus 1 gól, EMBEROVICS Milán 10 gól.

Cserék: Horváth Márton (kapus) – NÁCSA Gábor 4 gól, KUNCZ Márk 4 gól, Berzéky Bence 3 gól, Elek Ábel 2 gól, Ivanica Jákob 1 gól, Stiller Botond 1 gól, Polonkai Soma, Kéri Mózes.

Kiállítások: 0 perc /8 perc

Büntetők: 3/2 ill. 2/2

A bajnokság 7. fordulójában az Üllő csapata látogatott hozzánk, akik eddig egy kivételével rendkívül szoros mérkőzéseket játszottak. Győzni tudtak többek között Kecskeméten, ahol mi vereséget szenvedtük.

Vendég találattal kezdődött a találkozó és ugyan pillanatok alatt egyenlítettünk, de az Üllő újabb két gólt ért el és kisebb előnyre tett szert (1-3). Mondhatjuk, hogy kicsit döcögősen indult a mérkőzés.

10 percnyi játék után Balogh Soma második góljával újra döntetlen volt az állás (6-6).  Emberovics Milán és Schmidka Dominik is betaláltak, így végre vezettünk (8-6). Leszakítani azonban nem sikerült a vendégeket, a 19. percben mindössze egy gól volt az előnyünk (10-9).

Ekkor érezhetően kissé elfáradt ellenfelünk, mi pedig az időkérésünk után még magasabb sebességfokozatba kapcsoltunk, és egy 5-0-s szakasszal hatgólosra nőtt a két csapat között a különbség (15-9). Az első játékrész utolsó öt percében azonban kissé lankadt a figyelmünk és így közelebb tudott jönni hozzánk a vendégcsapat (18-14).

A második félidőt hasonlóan akadozva kezdtük, mint az elsőt. Sok volt a hiba és ebből jól jött ki az Üllő, öt perc után felére csökkent a félidei különbség (21-19). Ekkor azonban újra ráléptünk a gázpedálra, ellenálhatatlanul játszottunk és Ruprecht Benedek, illetve Balogh Soma vezérletével pillanatok alatt szereztünk 6 gólt (27-19). Igaz, hogy ekkor még 17 perc hátra volt a találkozóból, de az ekkor már egyértelműen eldőlt.

Említést érdemel még, hogy részünkről az utolsó gólt Stiller Botond serdülő játékosunk szerezte, aki ezzel először talált be felnőtt bajnoki mérkőzésen!

Bona Gergő: „Végig uraltuk a mérkőzést, de kicsit hullámzó volt a teljesítményünk. Védekezésben nem voltunk határozottak és ezért nagyon sok gólt kaptunk, amit kicsit nehezményezek. Sebességünk azonban meghozta a magabiztos győzelmet, annak ellenére, hogy jó néhány szépen kidolgozott helyzet maradt kihasználatlanul. Mindentől függetlenül nagyon örülök az újabb 2 pontnak és Stiller Boti góljának, illetve gratulálok Emberovics Milánnak gólerős játékához!”

Következő forduló:

2021.11.20.,16:00 | Csepel, Laurencz László Sportcsarnok, Csepel DSE – Szigetszentmiklósi KSK U23

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!