FÉRFI FELNŐTT ÉRTÉKELÉS: Második félidei feltámadás hozta a győzelmet az ALBA-MÁV csapata ellen!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 4.forduló | Csepel DSE – ALBA MÁV-ELŐRE 27-22(10-12)

Időpont: 2021.10.16. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 150 néző

Vezette: Rácz László – Takács Dániel

Összeállítás: HORVÁTH Márton (kapus) – SCHMIDKA Dominik 4 gól, Ruprecht Benedek 2 gól, BALOGH Soma 6 gól, KALMÁR Balázs 1 gól, TÓTH Ambrus 3 gól, Emberovics Milán 4 gól.

Cserék: Gács Péter (kapus) – NÁCSA Gábor 5 gól, KUNCZ Márk 1 gól, Polonkai Soma 1 gól, Márkus Gergő, Ivanica Jákob, Nagy Olivér, Bencze Bendegúz, Stiller Botond.

Kiállítások: 10 perc /12 perc

Büntetők: 5/2 ill. 4/3

Elérkezett az NB II-es bajnokság negyedik fordulója, amikor is hazai pályán fogadtuk az ALBA MÁV-ELŐRE csapatát. A székesfehérvári alakulat ugyan vereséggel kezdete a bajnokságot, ám azt követően 3 mérkőzésen is győzni tudott, legutóbb egy az ötödik fordulóból előre hozott találkozón a Dunaharaszti csapata ellen szerezték meg a 2 pontot.

A héten sokat készültünk erre a találkozóra, személyre lebontva elemeztük ellenfelünk játékát. Mivel rutinos, megfontolt játékosok alkotják az ALBA csapatát, arra készültünk, hogy nagy tempót fogunk diktálni és megpróbáljuk őket a sok futással elfárasztani. Ennek megfelelően fiatal és gyors felállásban kezdtük a találkozót és támadásainkat igyekeztünk minél hamarabb befejezni, lehetőleg még mielőtt felállt volna ellenfelünk magas és masszív védőfala.

Ugyan az első gólt a vendégek szerezték, de Schmidka Dominik szélről, Ruprecht Benedek hát mögötti átadását, magabiztosan lőtte a kapuba, Balogh Soma pedig betörésből, Ruprecht Benedek pedig lerohanásból volt eredményes (3-1). Ezt a két gólos előnyt a félidő közepéig tudtuk tartani (8-6).

Ekkor a vendégek időt kértek és ezt követően még inkább lassították a játékot, rajtunk pedig úrrá lett a kapkodás. Rengeteget hibáztunk a következő hét perceben, amikor is nem sikerült a vendégek hálójába találnunk.  A rutinos ALBA pedig ezt kihasználva átvette a vezetést (8-11). Kuncz Márk és Kalmár Balázs góljainak köszönhetően nem nőtt tovább a hátrányunk, és végül kétgólos vendégvezetésnél vonulhattunk pihenőre.

A második harminc perc egy kimaradt és 2 értékesített Emberovics Milán ziccerrel kezdődött (12-12). Ezzel jeleztük, hogy számunkra a meccsnek még nincs vége, és ezt érezte bizonyára a vendégek szakvezetője is, aki kissé meglepő módon, azonnal időt kért. Ellenfelünk ezután egy ideig újra koncentráltan játszott és a 37. percig kézben tartotta a találkozót.

Majd beindult a várva várt csepeli henger, a védekezésünk egyre nagyobb feladat elé állította a fehérvári támadókat, játékosaink dinamikusan mozogtak és sokat ütköztek. A kapuban Horváth Márton pedig sorra hárította az egyre vérszegényebb vendég lövéseket. Nincs jobb szó rá, felőröltük az ellenfél csapatát.

A következő 4 percet 3-1-re, az azt követőt pedig 6-1-re hoztuk! Ehhez a fergeteges 8 perchez nagyban hozzájárultak a szurkolóink is, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a lelátón. Így 8 perccel a vége előtt gyakorlatilag eldőlt a 2 pont sorsa (23-18). Érthető módon ekkor némileg csökkent a lendületünk, de arra azért figyeltünk, hogy ne legyen újra szorosabb az állás.

Bona Gergő: „Köszönjük szépen a szurkolóinknak és a felnőtt női csapat tagjainak, hogy a találkozó folyamán végig oly lelkesen buzdítottak minket! Kulcsfontosságú volt, hogy a mérkőzés során végig hittünk abban, hogy megtudjuk valósítani, amit elterveztünk és a második játékrész során ellenfelünk ereje teljesen elfogyott, így az utolsó percekben már nem kellett izgulnunk. Gratulálok a csapatnak!”

Következő forduló:

2021.10.24.,16:00 | Martonvásár, Tóth Iván Sportcsarnok, Martonvásári KSE – Csepel DSE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Szép volt fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag