FÉRFI FELNŐTT: Győzelem a szigeti rangadón!

Beszámoló a Csepel DSE – VSK Tököl NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.04.28.

Helyszín: Laurencz László sportcsarnok, Csepel

Végeredmény: 26-18 (14-11)

Vezette: Barabás Kálmán – Lázár Zoltán

Csepel DSE: HORVÁTH Márton (kapus) – Tótfalusi Gergő 2 gól, Berzéky Bence 4 gól, POLONKAI Soma 3 gól, Tóth Ambrus, Kuncz Márk, Emberovics Milán 3(1) gól.

Cserék: Gács Péter (kapus), KINCSE Balázs 5 gól, Kalmár Balázs 2 gól, Márkus Balázs 2 gól, Elek Ábel 2 gól, Tengely Bálint 1 gól, Márkus Gergő 1 gól, Debreceni Péter 1 gól, Szabó Adrián.

Eredmény alakulás: 5.p. 1-1, 10.p. 5-4, 15.p. 7-4, 20.p. 8-7, 25.p. 13-9 – 35.p. 16-13, 40.p. 18-14, 45.p. 19-16, 50.p. 20-16, 55.p. 22-16.

Kiállítások: 14 perc, illetve 6 perc

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2

A megszokottnál is fiatalabb kerettel vágtunk neki a találkozónak, de a pályára lépők közül is többen sérüléssel bajlódnak már egy ideje. Ez főleg azért volt némileg aggasztó, hiszen tudtuk, hogy fizikálisan nagyon meg kell küzdenünk az ellenféllel, hiszen a Tököl a test-test elleni küzdelmet részesíti előnyben.

Ennek megfelelően küzdelmesen indult a találkozó, ezt bizonyítja, hogy az első öt percben mindkét oldalon mindössze 1-1 gól esett. Védekezésünk összességében jól zárt, de a megszerzett labdákból nem tudtunk igazán profitálni, sokszor hiba csúszott a támadó játékunkba is, így 20 percig nem tudtunk ellépni ellenfelünktől. A félidő utolsó harmadában Horváth Marci továbbra is rengeteg labdát hárított, és végre jobban koncentráltunk a befejezéseknél, így Kincse Balázs és Kalmár Balázs góljaival sikerült 3 góllal meglépni. Ezt a félidő végéig meg is tartottuk (14-11).

A második játékrész első szakaszában percében a pihenésnek köszönhetően újra erőre kaptak a vendégek, így a különbség nem nőtt, sőt kissé csökkent is (18-16). Ám ezt követően sikerült ritmust váltanunk, ezt a tempót pedig már nem tudták tartani a vendégek. Igaz, ezután is kimaradt jó néhány kidolgozott helyzet, de az utolsó negyedórában beindult, az utóbbi meccseken már megszokott csepeli henger és egy 8-2-es szakasszal magabiztosan itthon tartottuk a két pontot.

Két pillanatot mindenképpen ki kell emelnünk, megszerezte élete első felnőtt NB II-es bajnoki gólját Márkus Gergő, illetve 2017. május 13-a után újra gólt szerzett csepeli mezben erőnléti edzőnk, Debreceni Péter is!

Bona Gergő: „Ma nem játszottunk jól, de megmutattuk, hogy így is meg tudunk már oldani komoly feladatokat, amennyiben küzdünk és jól védekezünk. Horváth Marci pedig a csapat védőmunkáját újfent kiemelkedő teljesítménnyel hálálta meg a kapuban. Emellett pedig itt is szeretnék gratulálni Márkus Gergőnek góljához, illetve az egész csapatnak, hogy újfent jó felfogásban és összességében fegyelmezetten küzdött.”

Szép volt fiúk! A most következő hétvégén a KIKI SKFT. vendégeként lép pályára a csapat, azután viszont – már nyitott kapuknál- az utolsó hazai mérkőzésüket fogják játszani a fiúk, ahol az ALBA-MÁV csapatát fogadjuk.

Hajrá Csepel! #csakaXXI