FÉRFI FELNŐTT & IFI: Sikeres félév, Bona Gergő értékel!

Férfi felnőtt és ifjúsági csapatunk idén már nem játszik több mérkőzést, így eljött az ideje a félév értékelésének. A csapatok több mint kiválóan teljesítettek. A felnőttek csupán két mérkőzésen kaptak ki, jelenleg másodikok a tabellán, míg az ifjúsági csapat veretlenül vezeti a bajnokságát. A tapasztalatokról és a tavaszi félév terveiről Bona Gergő vezetőedzővel beszélgettünk.

Először is: hogy vagytok? Mi az oka annak, hogy ebben az évben már nem játszotok több mérkőzést?

Bona Gergő: Köszönjük kérdésedet, megvagyunk, bár egyre többen kerültek kapcsolatba a Covid 19-el, szerencsére nagy részük csak kontaktként. A felnőtt csapattal ameddig lehetett játszottunk, az egyre több hiányzó ellenére. Az utolsó három mérkőzésünket nem mi mondtuk le, hanem az ellenfelek. Mi csak elfogadtuk a halasztást. Az ifjúsági csapatnál más a helyzet, ott egyre többen kerültek karanténba tőlünk, mint kontakt személyek, és így már nem tudunk kiállni sajnos. A munka azonban most sem áll meg, megkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra, terveink szerint december 18-ig dolgozunk, amit aztán két hét pihenő követ majd.

Hogy érzed magad így pár hónap elteltével? Milyen a munka a csapattal?

B.G.: Lehet, hogy már sokan unják, hogy mindig ezzel jövök, de fantasztikus körülmények és feltételek mellett tudunk nap mint nap dolgozni, egy rendkívül pozitív és támogató közegben. A vezetőség hihetetlen munkabírással látja el feladatát, és minden gördülékenyen működik, nekünk valóban csak az edzésekre és mérkőzésekre kell koncentrálni. Ez manapság, ebben a nehéz helyzetben nagyon ritka. Emellett úgy érzem maximális bizalmukat élvezem és ez nagyon megkönnyíti a napi munkát. A srácok pedig hihetetlen bizalommal vannak felém, és mindent megtesznek, amit kérek tőlük a pályán. Négy és fél hónap után is alig várom a nap azon részét, amikor Csepelre érek és velük dolgozhatok. Szóval, köszönöm, nagyon jól vagyok és hihetetlen motiváltnak érzem magam.

Azt elmondhatjuk, hogy túlszárnyaltátok az elvárásokat a fiúkkal. Szerinted mi ennek az oka? Miben léptetek előre az ősz során és mire vagy leginkább büszke?

B.G.: A klubvezetés által hivatalosan elvártakat mindenképpen túlszárnyaltuk, persze most elárulok egy kis titkot, mi a csapaton belül kicsit nagyobb célokat tűztünk ki magunknak elé, mint az 5-8. hely. De talán azt azért elmondhatom, hogy még kissé annál is jobban teljesítettünk, mint ahogy azt mi előzetesen titokban reméltük. Ennek oka a harmónia, ami kialakult a csapat és köztem. A srácok nyitottak voltak az általam elképzelt dolgokra, elfogadták és betartották a kért alapvető szabályokat. Emellett rendkívül céltudatosak, és a pályán nagy szívvel küzdenek amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Lehetnénk az elért eredményekre is büszkék, hiszen a felnőtt és az ifjúsági bajnokságban 15 bajnoki mérkőzésből 13-at megnyertünk, ez természetesen nem mellékes, de talán nem ez a legnagyobb “eredményünk”, hanem hogy rövid időn belül sikerült egy új felfogást elsajátítania a srácoknak. Ami azért természetesen nem volt teljesen ellentétes azzal, amit eddig tanultak, de én sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek a részletekre. A tudatos cselekvés híve vagyok és emellett tudatosan építek a pozitív érzelmekre. Fontos, hogy egy játékos tisztában legyen, mit várok el tőle a pályán és ezzel lelkileg is tudjon azonosulni. Büszke vagyok arra is, hogy soha nem adjuk fel!

Milyen célokkal jöttél ide és milyen céljaid vannak most? Mi várható a csapattól tavasszal?

B.G.: Személyes célom az volt, hogy megtaláljam a helyemet, amilyen gyorsan csak lehet. Nem vagyok egy vándormadár, egy esztergomi kitérőn kívül – klubcsapatnál-csak Dorogon dolgoztam. Szeretek családias, barátságos légkörben dolgozni. Az a tény is nagyon motivált, hogy újra fiúkkal dolgozhatok majd. A vezetőség nyíltan elmondta, mik az elvárások felém, ifjúsági bajnoki cím 2. osztályban és egy olyan felnőtt csapat építése, amely jövőre a feljutásért küzd majd, ebben nincs semmilyen változás. Továbbra is ugyanezekért a célokért küzdünk majd tavasszal is. Ezeket úgy próbáljuk elérni, hogy minden mérkőzésre a lehető legjobban felkészülünk és mindent megteszünk a győzelem érdekében. Emellett szeretnénk természetesen továbbfejlődni, egyénileg és csapat szempontjából egyaránt, hiszen ez a legfontosabb. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ellenfeleink most már biztosan készülnek majd ránk, tehát változnunk kell emiatt is.

Köszönjük szépen az interjút. Sok sikert kívánunk Neked és a csapatnak a további munkához!

B.G.: Köszönöm szépen! Én pedig szeretném megköszönni Laurencz Laci bácsinak a szakmai beszélgetéseket, a klubvezetésnek Kalmár Zsoltnak és Kuncz Tamásnak a támogatást, Kovácsné Balogh Judit kapusedző és Debreceni Péter erőnléti edző eddigi munkáját, a srácoknak pedig, hogy befogadtak és elfogadtak! Végül pedig a szurkolóknak és a csepeli kézilabda közösségnek azt a rengeteg jó szót, amit kaptunk tőlük eddig! Hajrá Csepel!