FÉRFI FELNŐTT NBII BESZÁMOLÓ: Az újabb két ponttal a tabella élére ugrott csapatunk!

Férfi felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 6. forduló | Csepel DSE – Dabas KC VSE U23   33-27 (16-10)

Időpont: 2022.10.22. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 150 néző

Vezette: Bognár Attila, Novák Péter

Összeállítás: Simon Márton (kapus) – Schmidka Dominik 3 gól, Berzéky Bence 5 gól, NÁCSA Gábor 4 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, Váczi Dominik, EMBEROVICS Milán 6 gól.

Cserék: Horváth Márton (kapus) – LUDVIG Benedek 4 gól, KALMÁR Balázs 4 gól, Balogh Soma 2 gól, Kuncz Márk 1 gól, Szijártó Máté 1 gól, Csikós Levente 1 gól, Márkus Balázs 1(1) gól, Márkus Gergő.

Kiállítások: 10 perc illetve 6 perc

Hetesek: 2/1 illetve 6/4

Előrehozott mérkőzésen fogadtuk a Dabas csapatát, az NB II-es felnőtt bajnokság hatodik fordulójában. A vendégek ugyan a tabella második felében találhatóak, de egy találkozójukat kivéve végig szoros mérkőzéseket játszottak a bajnokságban, legutóbb a Mizse csapatát szorították meg.

Az első találatot a Dabas szerezte, de Emberovics Milán pillanatok alatt kiegyenlített. Ennek ellenére kicsit döcögősen indult számunkra az összecsapás. Védekezésben nem voltunk eléggé határozottak, ebben nyilván szerepet játszott, hogy az új felállást némileg meg kellett szokni. Illetve támadásban is előfordult néhány pontatlanság, így a hatodik perc végére kétgólos hátrányba kerültünk (3-5).

Újabb 6 perc elteltével utolértük ellenfelünket (8-8), ám kisebb hullámvölgybe kerültünk. Eladott labda, kimaradt büntető és rossz lövés is jellemezte ekkor játékunkat, így végül 10 perccel a félidő vége előtt 9-9-nél időt kértünk, hogy rendezzük sorainkat.

Nos az egy perces megbeszélés után a játékrész hajrája parádésra sikerült, Ludvig Benedek és Kalmár Balázs vezérletével felpörgettük a tempót és 7-1-es sorozatot produkáltunk, így a félidőre magabiztos előnyt sikerült kiharcolni (16-10).

A második félidő elején nem a védekezés került előtérbe, mindkét csapat elsősorban a gólszerzésre koncentrált. Négy perc alatt 8 gólt láthatott így a közönség (21-13). Ebben a szakaszban a Dabas érezhetően megpróbálta csökkenteni hátrányát, és ezért mindent beleadott, de ellenfelünk nem tudott közelebb kerülni hozzánk.

Így a mérkőzés utolsó negyede különösebb izgalmak nélkül zajlott, Berzéky Bence és Emberovics Milán góljaival tartottunk előnyünket és végül magabiztos győzelmet arattunk, immár a hatodikat a szezonban.

Bona Gergő: „Köszönjük szépen szurkolóinknak, hogy végig bíztattak minket és fantasztikus hangulatot teremtettek a találkozón. Támadó játékunk sebessége és pontossága sokat javult az előző mérkőzés óta. Most védekezésben éreztem kisebb bizonytalanságot olykor, de nem szabad elfelejteni, hogy idén először játszottunk Nagy András nélkül. Váczi Dominik pedig jól oldotta meg ezt a feladatkört is, annak ellenére, hogy még nem olyan régóta tagja csapatunknak. Örülök az újabb 2 pontnak!”