FÉRFI FELNŐTT NBII BESZÁMOLÓ: Tökölről is elhoztuk a két pontot!

Férfi felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 3. forduló | VSK Tököl – Csepel DSE 23-27 (10-17)

Időpont: 2022.09.24. – 18:00

Helyszín: Sportcsarnok-Tököl – 100 néző

Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Összeállítás: SIMON Márton (kapus) – Balogh Soma 3(1) gól, BERZÉKY Bence 6 gól, Nácsa Gábor 1 gól, TÓTH Ambrus, Csikós Levente 1 gól, EMBEROVICS Milán 7 (1) gól.

Cserék: Salamon Patrik (kapus) – Schmidka Dominik 4(2) gól, LUDVIG Benedek 3 gól, Kuncz Márk 2 gól, Nagy András, Kalmár Balázs, Tótfalusi Gergely.

Kiállítások: 8 perc illetve 4 perc

Hetesek: 3/3 illetve 8/4

Az felnőtt bajnokság harmadik fordulójában Tökölre látogattunk. Igyekeztünk jól felkészülni a mérkőzésre, hiszen az előző szezonban 3 pontot is veszítettünk az egymás elleni összecsapásokon.

Az első találatot a hazai csapat szerezte, de Csikós Levente betörésből válaszolt. Ezt követően kétszer is gólt szerzett a Tököl, de mindkétszer sikerült egyenlíteni (3-3). A vendéglátók érezhetően lassították a játékot, de 10 perc elteltével 3 gyors gólt is tudtunk szerezni (3-6), így jött is a tököli időkérés.

A játék képe azonban nem változott, védekezésben jól dolgoztunk, rengeteg hazai próbálkozást semlegesítettünk sáncunknak köszönhetően, de Simon Marci is jól teljesített a kapuban. Emberovics Milán góljával négy (4-8), Ludvig Benedek góljával öt (5-10) és Schmidka Dominik találatával pedig már hat gólos volt a különbség (5-11). Az első játékrész utolsó harmadában is domináltuk a játékot köszehető volt ez többek között Berzéky Bencének, aki rendkívül jól célzott távolról így végül magabiztos előnnyel vonulhattunk pihenőre (10-17).

A második félidő elején egyre több volt a hiba részünkről, ám mégis sikerült egy góllal növelni előnyünket 40 percnyi játék után (12-20). Sajnos az utolsó 20 percre a koncentrációnk jelentősen csökkent, ez a helyzetek nem kihasználásában és a védekezés közben pedig figyelmetlenségekben mutatkozott meg. Előnyünk folyamatosan csökkent. Nyolc perccel a vége előtt már csak 3 góllal vezettünk, ekkor kicsit megint magasabb fokozatba kapcsolatunk és végül gond nélkül szereztük meg a nagyon fontos 2 bajnoki pontot.

Bona Gergő: „Domináltuk az első félidőt, gyakorlatilag esélyt nem adtunk a Tökölnek. Maximálisan meg tudtuk valósítani, amire készültünk, annak ellenére, hogy támadásban többször buta hibát vétettünk és nagyobb is lehetett volna a különbség. A második 30 percet rosszul menedzseltük, rutintalanok és elsősorban figyelmetlenek voltunk! Sokáig rossz felfogásban kézilabdáztunk ekkor. Szerencsére ez a győzelmünket ezúttal nem veszélyeztette!”

Az újabb pontokkal a fiúk még mindig hibátlan mérleggel állnak a bajnokságban! Ezt a teljesítményt szeretnék megtartani, amihez szombaton hazai pályán a kecskeméti fiatalokat kell megállítaniuk!

Program

🇭🇺 Férfi felnőtt NBII bajnokság, déli csoport 4. forduló

🆚 Csepel DSE vs. Kecskeméti TE U23

📅 2022.10.01.,(szombat) 18:00

📍 Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI #szigetorszag