FÉRFI FELNŐTT NBII BESZÁMOLÓ: Továbbra is őrzi veretlenségét a csapat!

Férfi felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 5. forduló | TFSE – Csepel DSE 24-32 (16-17)

Időpont: 2022.10.09. – 18:00

Helyszín: SOTE Sportcsarnok – 100 néző

Vezette: Barabás Kálmán, Lázár Zoltán

Összeállítás: Simon Márton (kapus) – Balogh Soma 2 gól, Berzéky Bence 4 gól, LUDVIG Benedek 3 gól, Kalmár Balázs, Kuncz Márk 2 gól, EMBEROVICS Milán 4 gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus) – MÁRKUS Balázs 5 (3) gól, SZIJÁRTÓ Máté 3 (1) gól, Nagy András, SZIJÁRTÓ Máté 3 gól, NÁCSA Gábor 2 gól, Váczi Dominik 2 gól, Schmidka Dominik 2 gól, Csikós Levente.

Kiállítások: 8 perc illetve 10 perc

Hetesek: 7/6 illetve 4/4

A bajnokság 5. fordulójában a TFSE csapatához látogattunk, akik a forduló előtt az előkelő 4. helyen álltak a tabellán. Egyénileg jó képességű játékosok alkotják a TF csapatát, és tudtuk, hogy otthon mindent megfognak tenni egy esetleges jó eredmény reményében.

Ennek megfelelően jól kezdtek a vendéglátok, jól használták ki, hogy a védekezésünk az első öt percben finoman fogalmazva az öltözőben maradt. Sajnos támadásban pedig nagyon pontatlanok voltunk, így rengeteg hibát vétettünk. Nem meglepő, hogy 6 percnyi játék után három gólos hátrányba kerültünk (6-3).

A különbség 12 perc után sem változott (8-5), de végre kezdett összeállni a hátsó alakzat. Ennek köszönhetően Emberovics Milán kétszer is meglépett, majd Ludvig Benedek is betalált, Márkus Balázs pedig végre kiegyenlített (9-9). A játékrész utolsó harmadában átvettük végre az irányítást, még Simon Márton kapusunk is betalált volt csapata kapujába, de a félidő utolsó 15 másodperce megint elég kapkodóra sikerült, így csak egy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre (16-17).

A második félidőt érezhetően koncentráltan és nyugodtan kezdtük. Jött is a megszokott csepeli henger. Felpörgettük a tempót, Berzéky Bence kétszer is betalált távolról, Ludvig Benedek pedig zseniális mozdulatból talált be, 4 gól volt közte (17-21).

A hazai csapat egyre jobban elbizonytalanodott és gyakorlatilag elfáradt. Nem tudtak mit kezdeni védekezésünkkel és a kapuban parádézó Horváth Mártonnal, aki emberfeletti teljesítményt nyújtott a második félidőben, 21 labdából 13-at kivédett. A különbség folyamatosan nőtt, 20 perccel a vége előtt már 7 góllal vezettünk. Ezt követően következett egy gólcsendes időszak, 7 perc alatt csak 1-1 találatot értek el a csapatok. Az utolsó 10 percben semmi érdemleges már nem történt, gyakorlatilag mindkét csapat a találkozó végét várta. Magabiztos győzelmet arattunk.

Bona Gergő: „A TF mindent megpróbált és az első negyedórában úgy tűnt, a mai napon foghatók is leszünk esetleg számukra. Ám a második félidőben 10-15 percig végre úgy játszottunk, ahogy tudunk és eldöntöttük a 2 pont sorsát. Sok munka áll még előttünk!”

A fiúk a válogatott összetartások miatt a héten nem lépnek pályára, de következő hétvégén a Dabas csapatát fogadják a Laurencz csarnokban!

Program

🇭🇺 Férfi felnőtt NBII bajnokság, déli csoport 6. forduló

🆚 Dabas KC VSE U23 vs. Csepel DSE

📅 2022.10.22.,(szombat) 18:00

📍 Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI #szigetorszag