FÉRFI FELNŐTT NBII: Jól sikerült a szezonrajt a fiúknak!

Férfi felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 1. forduló | Budai Farkasok-Rév Group U23 – Csepel DSE 23-27(13-14)

Időpont: 2022.09.11. – 16:00

Helyszín: Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, Budaörs – 60 néző

Összeállítás: SIMON Márton (kapus) – Balogh Soma 2 gól, BERZÉKY Bence 4 gól, NÁCSA Gábor 1 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, Csikós Levente, EMBEROVICS Milán 5 (1) gól.

Cserék: Salamon Patrik (kapus) – MÁRKUS Balázs 8 (5) gól, SZIJÁRTÓ Máté 2 gól, KUNCZ Márk 1 gól, KALMÁR Balázs 1 gól, Schmidka Dominik 1 gól, Nagy András, Ludvig Benedek, Márkus Gergő.

Felnőtt csapatunk Budaörsön kezdte meg a bajnokságot, a Budai Farkasok első számú felnőtt csapata az NB I-ben játszik, így ellenfelünk egy U23-as csapat volt. Augusztusban játszottunk velük egy felkészülési mérkőzést, azon a találkozón végül 4 gólos vereséget szenvedtünk.

Az első 5 perc ismerkedéssel telt, mindkét csapatnak addig kétszer sikerült bevenni ellenfele hálóját (2-2). Ezt követően megráztuk magunkat és kihasználva a hazaiak bizonytalanságait, pillanatok alatt három gólt szereztünk (2-5). Ez a különbség a félidő közepéig megmaradt, ebben a szakaszban Emberovics Milán volt többször is eredményes (6-9).

A következő 6 perc nem alakult számunkra jól, a Farkasok kihasználva emberelőnyüket először kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (11-10). Ebben a periódusban több számunkra meglepő ítéletet hoztak a sporttársak és ez érezhetően némileg felbosszantotta csapatunkat. Első időkérésünk következett, ebben az egy percben sikerült némileg megnyugodni és rendezni dolgainkat, majd zsinórban lőtt 3 gólunkkal visszavettük a vezetést (11-13).

A játékrész utolsó pillanataiban érthetetlen ítélet született. Játékosunk, Berzéky Bence ellen szabálytalankodtak, majd láthatóan akadályozták őt a szabaddobás végrehajtásában. Bence lerakta a labdát a földre. A játékvezetők ezért kiállították őt. Végül következett egy időn túli szabaddobás, ami elég szerencsétlenül végződött, Nagy András lövése sajnos az egyik védő fejét találta el, ezért piros lapot kapott. Ám így is vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőre láthatóan egy nyugodtabb Csepel érkezett ki az öltözőből. Jól mutatta ezt, hogy kettős emberhátrányból is sikerült gólt szerzeni, Schmidka Dominik révén. Amikor kiegészültünk 15-15-öt mutatott az eredményjelző és ugyan kihasználatlanul hagytunk egy büntetőt, de elindult a csepeli henger. Márkus Balázs vezérletével 5-0-s szakaszt produkáltunk és ugyan sikerült ezután gólt szereznie a budaörsi csapatnak, de azt újabb 3 vendég találat követte, emlékezetes 12 perc volt, a védelem jól zárt, Simon Márton pedig nagyon magabiztosan védett ebben az időszakban.

Így gyakorlatilag eldőlt a találkozó 16-23-nál, az utolsó 10 perc nem tartogatott már izgalmakat. Igaz a hazaiak kihasználták, hogy kissé kiengedtünk és közelebb kerültek hozzánk a végén.

Bona Gergő: „Rendkívül bíztató első mérkőzés volt, magabiztosan és összességében nyugodtan játszottunk. Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót és ehhez szükséges teljesítményt nyújtottunk. Folytatás otthon, a Dunaharaszti ellen, ami bizonyára egy más ritmusú összecsapás lesz!”

Szép volt fiúk! A héten hazai pályán is bemutatkoznak a fiúk, amire minden szurkolót várunk!

Program

🇭🇺 Férfi felnőtt NBII bajnokság, déli csoport 2. forduló

🆚 Csepel DSE – Dunaharaszti MTK📅

2022.09.17.,(szombat) 18:00

📍 Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI #szigetorszag