FÉRFI FELNŐTT NBII: Két pont az első hazai mérkőzés jutalma!

Férfi felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 2. forduló | Csepel DSE – Dunaharaszti MTK 30-27 (16-14)

Időpont: 2022.09.17. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 100 néző

Összeállítás: Simon Márton (kapus) – Tótfalusi Gergely 2 gól, BERZÉKY Bence 5 gól, NÁCSA Gábor 7 gól, Tóth Ambrus, KUNCZ Márk 4 gól, EMBEROVICS Milán 4 (1) gól.

Cserék: HORVÁTH Dávid (kapus) – CSIKÓS Levente 3 gól, Márkus Balázs 3 (3) gól, Schmidka Dominik 2 gól, Nagy András 1 gól, Ludvig Benedek 1 gól, Kalmár Balázs, Szijártó Máté, Falusi Dániel.

Végre hazai pályán is bemutatkozhattunk a férfi felnőtt bajnokságban, a Dunaharaszti csapatát fogadtuk, amely jelentősen megerősödött a tavalyi szezonhoz képest. 5 komoly erősítést jelentő játékost igazoltak, idén bizonyára szeretnének a tabella első felében végezni.

Óriási lendülettel kezdtük a mérkőzést, három perc sem kellett hozzá és Berzéky Bence és Kuncz Márk vezérletével 4-0-át mutatott az eredményjelző. Ezt követően egy ritka szerencsétlen gólt kaptunk, a sáncról 3 emberen keresztül a lábak között az ellenfél beálló játékosához pattant a labda, aki kihasználta az ölébe hulló lehetőséget (4-1).

Hat percnyi játék után lendületünk nem csökkent, így 6-2-es állásnál a vendégek időt kértek. Némileg átszervezték csapatunkat, de játék képe igazából nem változott meg. Sajnos azonban egyre több kidolgozott helyzet maradt kihasználatlanul, így nem tudtuk növelni előnyünket, sőt 10 perc után (8-4) némi hullámvölgybe is kerültünk.

Csengeri Ádám a vendégek hálóőre ebben a periódusban rengeteg lövést hárított, támadásban pedig a Haraszti kihasználta emberelőnyét és felzárkózott, majd 15 perc játék után ki is egyenlített (8-8). Ekkor Emberovics Milán percei következtek, zsinórban 3 gólt is szerzett és Schmidka Dominik góljával három perc alatt visszaállt a 4 gólos különbség (12-8). Ellenfelünk érezhetően elfáradt így nőtt egy kis időre az előnyünk (15-10), de sajnos eldönteni nem tudtuk az első játékrészt, hiszen a félidő hajrájában is több kecsegtető helyzet kihasználatlanul maradt, illetve meglepően gyakran vették el tőlünk a labdát a játékvezetők. A szünetre ezért csak két gólos vezetéssel vonulhattunk (16-14).

A második játékrész elején is maradt a tendencia, rengeteg labda került a Harasztihoz egy-egy ítélet után, akik élve a lehetőséggel kiegyenlítettek (16-16), sőt a vezetést is átvették. Egy gólnál nagyobb előnyt azonban nem tudtak kiépíteni. Szívós küzdelemmel a 44. percben sikerült újra átvenni a vezetést Csikós Levente góljával (23-22). Mindkét csapat nagy erőket mozgósított, miközben láthatóan szépen forgattuk a csapatunkat és készültünk a véghajrára.

Horváth Dávid érkezett a csepeli kapuba 13 perccel a mérkőzés vége előtt 24-23-as állásnál. Hosszú percekig nem született egyik oldalon sem gól, Dávid többször is parádésan hárított. Ötször támadtunk a plusz kettőért, amikor Schmidka Dominik egy bátor egyéni akció után végre betalált (25-23).

Az utolsó 7 percre Nácsa Gábor is visszatért a pályára, aki egymás után 3 gólt szerzett, miközben a vendégek Dávidnak és az önfeláldozó védekezésnek hála, csak egyszer voltak eredményesek, így 28-25-re módosult az állás, 5 perc volt hátra. Három percen belül voltunk, amikor újfent emberhátrányba kerültünk, egy szemből történő test-test elleni ütközés után, de ez sem hozott már fordulatot. Hiszen kétszer is sikerült gólt szereznünk eggyel kevesebb játékossal a pályán, és végül Ludvig Benedek első csepeli bajnoki góljával kialakult a végeredményt.

Bona Gergő: „Ma megmutattuk, hogy ha kell nagyon nagy sebességfokozatban is tudunk játszani, de ha a helyzet úgy kívánja, küzdeni és „melózni” is nagyon tudunk. Higgadtságunkat többször is elvesztettük, ezen mindenképpen változtatnunk kell, erre nem kerülhet sor, még akkor sem, ha igazságtalannak érezzük azt, ami olykor a pályán történik. Amikor kizárólag a játékunkra koncentráltunk nem volt esélye a rendkívül masszív és erős Dunaharasztinak sem. Jó mérkőzés volt, gratulálunk az ellenfelünknek is!”

Szép volt fiúk, nagyon fontos győzelmet arattatok! Az újabb két ponttal eddig hibátlanok vagyunk, a héten pedig a Tököl otthonába látogatunk.

Program

🇭🇺 Férfi felnőtt NBII bajnokság, déli csoport 3. forduló

🆚 VSK Tököl vs. Csepel DSE

📅 2022.09.24.,(szombat) 18:00

📍 Helyszín: Tököl, Városi Sportcsarnok

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI #szigetorszag