FÉRFI FELNŐTT NBII: Szigeti rangadót nyertünk Dunaharasztin!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 6.forduló | Dunaharaszti MTK – Csepel DSE  29-34 (12-18)

Időpont: 2021.10.30. – 18:00

Helyszín: Dunaharaszti Sportcsarnok – 100 néző

Vezette: Südi Péter – Rózsahegyi Brigitta

Összeállítás: HORVÁTH Márton (kapus) – SCHMIDKA Dominik 4 gól, RUPRECHT Benedek 6 gól, NÁCSA Gábor 6 gól, KALMÁR Balázs 4 gól, TÓTH Ambrus, Emberovics Milán 3 gól.

Cserék: Gács Péter (kapus) – BALOGH Soma 6(3) gól, Márkus Balázs 3(2) gól, Ivanica Jákob 2 gól, Elek Ábel, Berzéky Bence, Márkus Gergő, Bencze Bendegúz.

Büntetők: 11/9 illetve 7/5

Kiállítások: 14 perc illetve 10 perc

A bajnokság 6. fordulójában igazi szigeti rangadóra került sor, a forduló előtt a tabella harmadik helyén álló Dunaharaszti otthonába látogattunk. A hazaiak jól felkészültek belőlünk, hiszen az előző fordulóban megtekintették mérkőzésünket Martonvásáron.

Komoly átlövés góllal nyitott a Haraszti, melyre Ruprecht Benedek azonnal válaszolt, majd egy megszerzett labda után ugyancsak ő volt újfent eredményes (1-2). Horváth Márton védése után Emberovics Milán növelte indításból góljaink számát (1-3). Az ekkor kialakult két gólos előny jellemezte a mérkőzést az első 20 percben.

9-11-es állásnál aztán emberelőnybe kerültünk, ezt kihasználva Kalmár Balázs szerezte következő gólunkat (9-12), majd Horváth Márton fogott 3 labdát zsinórban, és a harmadik védését egy tökéletes indítással koronázta meg, így már 4 góllal vezettünk (9-13). A csepeli percek folytatódtak, Gács Péter bejött egy büntetőt hárítani, Nácsa Gábor találatával, pedig már 5-re nőtt a különbség (9-14). Ezt sikerült még eggyel növelni a szünetig, így magabiztos előnnyel vonulhattunk pihenőre (12-18).

A második félidő első két percében hétre növeltük a különbséget (13-20) és úgy tűnt, nem lesz már izgalmas a találkozó. A következő 8 perc azonban hozott némi meglepetést. Álljanak itt a tények, ebben a kis időtartamban kaptunk 3 kiállítást és egy szerencsétlen ütközés utáni piros lapot, ítéltek ellenünk 4 hétméterest és elvették tőlünk háromszor a labdát támadásban. Ettől függetlenül a srácok jól tűrték a megpróbáltatásokat és előnyünkből még így is megmaradt 3 gól (19-22).

A Dunaharaszti felzárkózását Márkus Balázs eredményesen végrehajtott büntetői és Horváth Márton védései állították meg, így 15 perccel a mérkőzés vége előtt újfent 6 góllal vezettünk (20-26), sőt volt, amikor még ennél is nagyobb volt újfent a különbség, többek között Balogh Soma gólerős játékának köszönhetően. Végül a nagy létszámú csepeli szurkolótábor vastapssal jutalmazta a csapat magabiztos győzelmét.

Bona Gergő: „Nagy tempót diktáltunk az első félidőben, ez az első játékrész utolsó 10 percében meg is hozta a remélt különbséget. A második félidő elején nagy nyomás nehezedett ránk, de fiatal csapatom ezt is jól viselte és csak a játékra koncentrált. Ennek köszönhetően gyakorlatilag végig kézben tartottuk a találkozót, amire nagyon büszkék lehetünk. Rengetegen nyújtottak kiemelkedőt ebben a 60 percben, ami ugyancsak örömteli!”