FÉRFI FELNŐTT NBII: Teljes a keret, elkezdtük a felkészülést!

A mai napon munkába állt férfi felnőtt csapatunk Bona Gergő vezetőedző, Debreceni Péter erőnléti edző és Kovácsné Balogh Judit kapusedző vezetésével. A fiúk reggel már részt vettek egy konditermi edzésen, ahol a felméréseké volt a főszerep, a héten pedig 12 edzéssel folytatják a munkát, amiben futó- és termi edzések is szerepelnek. Augusztus 6-tól a szokásos szarvasi edzőtáborban kapják majd a legnagyobb terhelést, ahol majd a csapatépítésnek is komoly szerepet szán a szakmai stáb. Augusztus folyamán aztán több felkészülési mérkőzést is fog játszani a csapat, a pontos programot véglegesítés után tudjuk majd megosztani.

A csapat a nyáron kisebb átalakuláson esett át, több játékostól búcsút vettünk és jó pár új névvel is találkozhattok majd a pályán szeptembertől. A távozók névsorát erősíti Gács Péter, aki másfél éven keresztül segítette csapatunkat a kapuban, ugyanígy ifjúsági korosztályunk kapusától is búcsút veszünk, Györki Tamás is távozik tőlünk. Tomi nálunk kezdte a kézilabdát, tavaly nagy szerepe volt abban, hogy ifjúsági csapatunk szép eredménnyel bent maradt az első osztályban! Távozik továbbá Medvedev Sámuel, Nagy Olivér és Ivanica Jakob is, előbbi beálló poszton, utóbbi balszélső,  míg Jakob átlövő poszton játszott tavaly a csapatunkban. Minden távozó játékosunknak sok sikert kívánunk a jövőben és köszönjük az eddigi munkájukat!

A fiúkhoz összesen eddig 7 játékos érkezett idén. A Vecséssel az NBI-et is megjáró Nagy András átlövő/irányító posztokon játszik és Balassagyarmatról teszi át székhelyét hozzánk, vele a gárda rutinja is emelkedni fog, ami az elmúlt évben talán kicsit hiányzott a csapatból. Ludvig Benedek átlövő poszton, Simon Márton pedig kapus poszton bevethető, mindketten a TFSE-től igazolnak át Csepelre. Ők hárman a felnőtt csapatba igazolnak, míg további 4 fiatal az ifjúsági és a felnőtt korosztályban is szerepet kaphat. Szíjártó Máté főleg irányító poszton szerepel a pályán és Csurgóról érkezik hozzánk, míg Csíkós Levente és Falusi Dániel Gyöngyösről igazolnak Csepelre, és mindketten belső posztokon bevethetőek. Ők hárman összesen 230 lőtt gólt értek el az előző szezonban, mind az I. osztályú ifjúsági mezőnyben! Kapuban is erősítünk az ifjúsági csapatnál, hiszen a tavalyi rivális ALBA-MÁV ELŐRE csapatától Salamon Patrik csatlakozik hozzánk ezen a poszton. A fiúkat egy későbbi cikkben részletesebben is bemutatjuk. Reméljük mindenki jól fogja magát érezni Csepelen és sok közös sikerben lesz részünk.

Bona Gergő: “Heti 12 edzéssel kezdjük meg a felkészülést, az első hetekben a különböző felmérések után elsősorban a fizikai fejlődésre fogunk fókuszálni. Célunk elsősorban, hogy a megfelelő alapállóképesség megszerzése után a játékosok dinamizmusát és gyorsaságát fejlesszük, hiszen játékfelfogásunkat figyelembe véve mindkettőre nagy szükség lesz majd a bajnokság során. Aztán természetesen a taktikai repertoárunk bővítésére is nagy hangsúlyt fektetünk, illetve mindvégig szerepet játszik majd az edzések során az egyéni képességek erősítése, csiszolása. A csapat az előző évhez képest úgy gondolom mindenképpen erősödött. Ennek egyik oka, hogy fiatal csapatunk egy évvel rutinosabb lett. Illetve sikerült olyan játékosokat igazolni, akik komoly erősítést jelentenek majd a bajnokságban. Harmadik ok pedig, hogy a csapat magja már hosszabb ideje együtt játszik és az összeszokottság egy csapatsportágban elengedhetetlen a sikerhez. Idén szeretnénk megnyerni az NBII-es bajnokságot, de erre természetesen nincs garancia. Fontos, hogy nem nyomásnak, hanem inkább kihívásnak érezzük, hogy úgy gondoljuk megérett a csapatunk ehhez. Ebben a felfogásban fogunk dolgozni, és mindent megfogunk tenni célunk eléréséért!”

2022/23 Játékos keret

Balszélsők: Elek Ábel, Tótfalusi Gergely, Schmidka Dominik, Szecsei Balázs

Balátlövők: Berzéky Bence, Nagy András, Tóth Máté, Ruprecht Benedek, Falusi Dániel

Irányítók: Nácsa Gábor, Ludvig Benedek, Morvai Tamás, Szíjártó Máté, Csíkós Levente

Jobbátlövők: Kuncz Márk, Márkus Gergő, Balogh Soma, Koncsár Gergely

Jobbszélsők: Emberovics Milán, Márkus Balázs

Beállók: Kalmár Balázs, Tóth Ambrus, Bencze Bendegúz

Kapusok: Horváth Márton, Simon Márton, Salamon Patrik, Szerencsés Máté

2022/23 Szakmai stáb

Vezetőedző: Bona Gergő

Erőnléti edző: Debreceni Péter

Kapusedző: Kovácsné Balogh Judit

Masszőr: Kuncz Gábor

Gyógytornász: Csaba Zsófia

Csapatorvos: Dr. Tábori Lilla