FÉRFI FELNŐTT NBII: Vége a felkészülési időszaknak, hétvégén kezdődik a bajnokság!

Vasárnap kezdődik felnőtt férfi csapatunk számára az NBII-es bajnokság, az első fordulóban a Budai Farkasokhoz látogatnak és igyekeznek elhozni a két pontot. Ennek apropóján kérdeztük a csapat vezetőedzőjét, Bona Gergőt a felkészülési időszakról és annak tapasztalatairól.

A hétvégén kezdődik a bajnokság, vagyis túl vagytok az alapozó időszakon. Úgy sikerült minden, ahogy tervezted?

A dolgok gyakran nem úgy történnek, ahogyan azokat eltervezzük, de talán nem is olyan nagy probléma ez. Hiszen a pályán is pillanatok alatt változnak a körülmények, ott is folyamatosan alkalmazkodnunk kell. A felkészülés során is próbáltuk a felmerülő akadályokat elgörgetni az útból és a lehető legtöbb munkát elvégezni, megfelelő színvonalon. Ez többé-kevésbé sikerült is, tehát semmiképpen nem lehetek elégedetlen. Most már csak abban bízhatunk, hogy az elvégzett munka elegendő céljaink eléréséhez.

A felkészülés egyik fontos állomása volt a szarvasi edzőtábor, sikerült összekovácsolódnia a csapatnak?

Az edzőtábor nem csak edzések hatványozott egymásra hatása miatt elengedhetetlen, de valóban a csapat hangulatának és gondolkodásának is meghatározó epizódja. Nem tudtunk itt sem teljes kerettel dolgozni, ennek ellenére mégis azt gondolom mindkét korosztálynak rengeteget segített és az egységünket erősítette.

Nagyon sok felkészülési mérkőzést játszott a csapat, hogyan értékeled ezeket a mérkőzéseket?

Mivel az általunk igazolt 3 felnőtt korú játékosokat kulcs pozíciókra szánjuk, nagyon fontosnak tartottam, hogy folyamatosan élesben tudjunk gyakorolni különböző csapatok ellenében. Ehhez még hozzá jön, hogy U20-ba érkező játékosok egy része is tud majd nekünk segíteni a felnőtt bajnokságban, így nekik is minél több játék lehetőséget akartam biztosítani. A felkészülési mérkőzéseken gyakran nem az eredmény volt fontos, bár bevallom volt ilyen is, de inkább az összecsiszolódás volt a legfőbb cél. Erre maximálisan megfeleltek ezek a találkozók. Az egyik fontos mérföldkő a hazai rendezésű torna volt. Itt már azt a teljesítményt láttam 75-80 százalékban, amit elképzeltem. A BVSC ellen nyugodtan tudtuk kezelni, hogy a kimaradt helyzetek miatt hamar 4 gólos hátrányba kerültünk és a végére teljesen felmorzsoltuk ellenfelünk erejét. A Komárom elleni mérkőzés pedig komoly, kőkemény férfi kézilabdát hozott. Nagyon jól játszott mindkét csapat és úgy érzem sokáig nekünk állt a zászló. Mivel azonban nem tudtuk bevinni a végső “megrendítő ütést”, a tavaly még egy szinttel feljebb játszó ellenfél végül megnyerte a végjátékot. Biztos vagyok benne, hogy ezen a találkozón nagyon fontos tapasztalatot szereztünk és ezt majd a bajnokságban tudjuk kamatoztatni.

Mi az, amiben a legtöbbet léptek előre a fiúk és mi az, amiben még mindig van hova fejlődni?

Úgy érzem, hogy a játék minden elemében nagyon sokat léptünk előre a tavalyi szezonhoz képest. Főleg védekezésben vagyunk sokkal magabiztosabbak és bátrabbak, ebben nagy szerepet játszik Nagy András személye. Jelenléte, higgadtsága és nem utolsósorban tapasztalata komoly erősítés számunkra. Ám fontos, hogy nincs megállás, előre lépni, fejlődni mindig kell és szükséges. Ami most talán a legégetőbb, hogy mérkőzések kulcsszituációiban elől, támadásban is határozottak és bátrak legyünk, mint például Szentendrén a Budakalász ellen.

A hétvégén a Budai Farkasokhoz látogattok az NBII-es bajnokság első fordulójában. Mit vársz a bajnokság őszi szakaszától? Mi az elvárás a csapat felé?

Elvárásként azt fogalmaztuk meg, hogy minél több pontot szerezzünk. A játékunk minden bizonnyal nem lesz még 100 százalékos néhány fordulón keresztül. Addig a felmerülő nehézségeket, pontatlanságokat lelkesedéssel és néhány bravúros megoldással kell majd kompenzálni. Hozzáállásunkkal nem lesz gond, tudjuk miért dolgoztunk, de emellett fontos, hogy idegileg is bírjuk a nyomást. Egy dolog biztos, már nagyon várjuk a kezdést!

Mi is nagyon várjuk már, hogy hazai pályán lássuk a fiúkat, azonban addig még van egy forduló, ahova szintén lehet menni szurkolni a csapatnak!

Program

🇭🇺 NBII férfi felnőtt bajnokság, déli csoport, 1. forduló
🆚 Csepel DSE – Budai Farkasok-Rév Group U23
🗓 2022.09.11. (vasárnap) 16:00
📍 Helyszín: Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Hajrá fiúk, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI