FÉRFI FELNŐTT: Tökéletes villámrajt után vereség az ALBA-MÁV ellen

Beszámoló az Alba MÁV Előre – Csepel DSE Felnőtt férfi NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.03.13.

Helyszín: Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár

Végeredmény: 25-23 (13-11)

Vezette: Horváth Péter – Marton Balázs

Csepel DSE: HORVÁTH Márton (kapus) – Tótfalusi Gergő 4(2) gól, BERZÉKY Bence 8 gól, Balogh Soma 1 gól, Kalmár Balázs 2 gól, Kuncz Márk, Emberovics Milán 1 gól.

Cserék: Veszprémi Zsolt (kapus), Kaposvári Márk 4 gól, Tengely Bálint 3 gól, Polonkai Soma, Puskás Richárd, Kanyik Barnabás, Csepregi Tamás, Szabó Adrián, Tóth Ambrus.

Eredmény alakulás: 5.p. 0-4, 10.p. 1-7, 15.p. 4-7, 20.p. 7-10, 25.p. 8-10 – 35.p. 14-12, 40.p. 14-14, 45.p. 19-16, 50.p. 19-19, 55.p. 23-20.

Kiállítások: 4 perc illetve 8 perc

Hétméteresek: 6/5 illetve 3/2

Arra készültünk, hogy meglepjük a rutinos és sok nagy csatát megélt játékossal felálló ellenfelünket, ezért gyors, lendületes játékkal kezdtük a találkozót. Ez teljes mértékben sikerült, a védekezésünk sokat dolgozott és jól szűrte a házigazdák támadásait, többször is sikerült labdát szerezni, illetve a jó sáncmunkának köszönhetően Horváth Marci is több labdát könnyedén hárított, ezekből pedig egymás után szereztük a könnyű gólokat. Berzéky Bence az első hét percen 4-szer is eredményes tudott lenni. Lendületünket még az sem tudta megtörni, hogy a hazai edző 3 perc elteltével időt kért.

10 percnyi játék után 1-7-es állásnál azonban megtorpantunk. Több pontatlan indítás és néhány technikai hiba lehetőséget adott ellenfelünknek, hogy talpra álljon. Időt kértünk, de továbbra sem találtuk meg újra a kezdeti magabiztosságunkat, ám 20 perc után is még 4 góllal vezettünk.

Fotó: Gács Emília

Az első félidő utolsó harmada viszont teljes összeomlást hozott. Védekezésünk gyakorlatilag nem létezett, hiába tudtuk, mit játszik az Alba, sem a beállókat, sem pedig a szélsőket nem sikerült semlegesíteni, így a hazaiak átvették a szünetre vezetést.

A második játékrész kiegyenlített játékkal kezdődött, sajnos továbbra is rengeteg hiba jellemezte játékunkat, de küzdöttünk. 20 perc szívós munka kellett végül hozzá, hogy 19-19-nél végre utolérjük a házigazdákat, akik érezhetően nagyon elfáradtak. Ezt követően lehetőségünk nyílt arra, hogy a magunk oldalára billentsük a mérleg nyelvét, de kritikus helyzetekben büntetőt és ziccereket hibáztunk, illetve gyakran egyéni megoldásokat erőltettünk emberelőnyben és lerohanáskor, így végül nem sikerült pontot szerezni.

Bona Gergő: „20 percig minden terv szerint haladt, de kissé érthetetlen, hogy ennek ellenére miért bizonytalanodtunk el. Gyakorlatilag a hibáinkkal segítettük ellenfelünket talpra állni, ebben minden bizonnyal nagy szerepet játszik, hogy összességében nagyon fiatalok és rutintalanok vagyunk. Ennek ellenére láttam sok dolgot, amiben szépen fejlődünk.”