FÉRFI IFJÚSÁGI: Az I.osztályra készül a csapat!

Férfi ifi csapatunk a 2020/21-es bajnoki idény lezárása előtt pontszámban az első helyen állt, így reménykedhettünk abban, hogy a Szövetség Ad hoc bizottsága bizalmat szavaz egyesületünknek és megengedik, hogy egy osztállyal feljebb kezdjük meg a 2021/22-es bajnoki idényt. A csapat július 19.-e óta készül a kihívásra, minden erejükkel azon lesznek, hogy felvegyék a versenyt az ország a legjobb korosztályos csapataival!

A szövetség döntése értelmében jövőre I.osztályban indulhat a férfi ifjúsági csapatunk is. Mit jelent ez a fiúknak? Hogy állnak a kihívás elé?

Bona Gergő: Óriási örömmel fogadtuk, hogy a tavlayi munkánkat figyelembe véve, a szövetség döntése alapján, idén az I. osztályban indulhatunk. Már a felkészülés elején bíztunk ebben, így nagyon komoly munkát végzünk már július 19-e óta, a motivációnk azóta töretlen. Változatos, de fárasztó edzésprogramot állítottunk össze Debreceni Péter kollégámmal, a kapusok munkáját pedig egyelőre továbbra is Kovácsné Balogh Judit segíti.

Hogy néz ki jelenleg a játékoskeret? Lesznek érkezők? 

Bona Gergő: Ahogy azt előbb említettem, végig reménykedtünk , hogy osztályt léphetünk, így már május közepe óta igyekeztünk pótolni az ifjúsági korosztályból “kiöregedő” játékosokat, illetve növelni a létszámot a keretben. Ruprecht Benedek, Nácsa Gábor és Morvai Tamás érkeztek belső posztokra, Schmidka Dominik balszélre és remélhetőleg a jövő hét során megállapodunk Bencze Bendegúz beállóssal is. Emellett tárgyalásban állunk még egy balátlövővel is. Mindannyian komoly erősítést jelentenek majd és jelentősen szélesítik a csapat taktikai repertoárját.

Az I. osztályban az ország legjobb korosztályos csapataival találkoztok majd. Van valami konkrét célkitűzés?

Bona Gergő: Heti 14 edzéssel készülünk a bajnokságra, és hihetetlen magas a létszám, minden egyes foglalkozáson. Óriási energiát mozgósítunk a biztos bennmaradás érdekében, önmagunkért is, illetve hogy a következő csepeli generációk is a legmagasabb szinten tudjanak játszani az ifjúsági korosztályban és komoly játékossá fejlődhessenek a fiú vonalon is.