FÉRFI IFJÚSÁGI BESZÁMOLÓ: Bravúros győzelem az utolsó hazain!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló | Csepel DSE – Kecskeméti TE  34-33 (22-18)

Időpont: 2021.12.05. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 70 néző

Vezette: Pavlics Krisztián – Sipos Gábor Krisztián

Összeállítás: FEHÉRVÁRI Máté (kapus) – TÓTFALUSI Gergő 4 gól, STILLER Botond 4 gól, NÁCSA Gábor 5 gól, TÓTH Ambrus 2 gól, KUNCZ Márk 5 gól, MÁRKUS Balázs 9(6) gól.

Cserék: Morvai Tamás 3 gól, Farkas Gergő 2 gól, KANYIK Barnabás, Ivanica Jákob, Bencze Bendegúz, Márkus Gergő, Ruprecht Benedek, Horváth Tamás, Papp Levente.

Büntetők: 7/6 és 4/3

Kiállítások: 4 perc és 6 perc

Az idei naptári év utolsó hazai férfi ifjúsági 1. osztályú mérkőzésre került sor, a Laurencz László csarnokban a Kecskemét csapatát fogadtuk. Hiába reméltük, sérültjeink közül sajnos senki nem került olyan állapotba, hogy játékát érdemes lett volna megkockáztatni, s így hiába voltunk látszólag sokan, eléggé szűk volt a variációs lehetőségünk ezen a találkozón is.

Ebből kifolyólag tudtuk, hogy a mérkőzés elején nagyon oda kell figyelni és mindenképpen szerettünk volna nagy tempót diktálni. Nos ez sikerült, Fehérvári Máté védéseinek köszönhetően egymás után szereztük lerohanásból a gólokat, 4 perc se kellett 5 csepeli gólhoz, míg a vendégek csak egyszer tudtak betalálni, így 3 perc 36 másodperc elteltével a vendégek edzője időt kért (5-1).

A tempónk továbbra sem lassult, ebben a szakaszban főleg Kuncz Márk és Márkus Balázs voltak többször is eredményesek. 10 percnyi játék után Tótfalusi Gergő harmadik góljával pedig már hat gólos volt az előnyünk (12-6), és még ezt is sikerült eggyel megtoldani (14-7).

Ekkor azonban megtorpantunk, ebben bizonyosan szerepet játszott, hogy némileg elfáradtunk, illetve, hogy a padról érkezők nem tudták egyből megfelelően felvenni a ritmust. De a legfőbb ok magunkban keresendő, úgy érezte néhány játékos, hogy megvan a mérkőzés és jelentősen csökkent a koncentráció elsősorban védekezésben, ami megbosszulta magát. Ezt érezvén idők kértem, de a srácokhoz úgy érzem nem jutottak el figyelmeztető szavaim, a Kecskemét pedig sorra szerezte találatait. Hét perc alatt egy 6-1-es szakaszt produkáltak, előnyünk jelentősen csökkent (15-12).

Farkas Gergő és Nácsa Gábor góljai szerencsére hoztak némi megnyugvást játékunkba és végül sikerült négy gólos előnnyel vonulni pihenőre (22-18).

A második játékrész Farkas Gergő góllal kezdődött, majd Máté védésével és Tóth Ambrus góljával folytatódott (24-19). Ám ezt követően a vendégek átvették az irányítást. Semmi sem működött támadásban csepeli oldalon, a lövéseink is erőtlen próbálkozások maradtak csak, emellé párosult néhány labdaeladás és védekezési hiba, előnyünk pedig 9 perc után elfogyott (26-26). Az utolsó 20 percben egy új mérkőzés kezdődött.

A második félidő középső harmada nagy küzdelmet hozott, ugyan sikerült újra vezetni, de ez csak tiszavirág életű volt, sőt 10 perccel a vége előtt újfent a Kecskemétnél volt az előny (29-30). Ekkor jött a második időkérésünk.

A következő támadásban Nácsa Gábor egyenlített (30-30), Fehérvári Máté pedig óriási ziccert védett, Stiller Boti révén pedig újra vezettünk (31-30). Az izgalmak azonban nem értek véget, jött az egyenlítés majd 3 perc flúgos futam. Mindkét csapat rengeteget hibázott, láthatóan elfáradtak a srácok a nagy iramban. A rohanás végén aztán megint a vendégek szerezték meg a vezetést (31-32).

Óriási izgalmak közepette érkeztünk a véghajrába, az utolsó 3 perchez, amely gyakorlatilag egy büntető párbajt hozott, szerencsére mi bírtuk idegekkel, jobban mondva Márkus Balázs, aki egymás után kétszer is egyenlített a hétméteres vonalról, majd 33-33-nál újfent oda kellett állnia és tanári higgadtsággal értékesítette a Tóth Ambrus által kiharcolt büntetőt (34-33).

Egy perc volt hátra, ellenfelünk időt kért, mi pedig védekeztünk, lelkesen, határozottan és keményen Kanyik Barnabás és Ivanica Jákob vezérletével. Tótfalusi Gergő pedig parádés vetődéssel sáncolta a Kecskemét számára megítélt időn túli szabaddobást, győztünk.

Bona Gergő: „Nehéz mit mondani, hiszen mi minden meccsen a végsőkig harcolunk, de úgy érzem, ma ebben is sikerült felülmúlni önmagunkat. Nagyon büszke vagyok ma mindenkire, hiszen óriási eredményt értünk el egy számunkra rendkívül fontos találkozón, tettük azt úgy, hogy a pályára lépők gyakorlatilag fele serdülő korú volt. Ma nem csak a szívünknek, hanem a higgadtságunknak és egységességünknek is köszönhetjük a győzelmet!”

Bravó fiúk! Nagyszerű győzelem volt!

Következő forduló:

2021.12.11.,14:00 | Optimum Solar – Békési FKC – Csepel DSE 

Városi Sportcsarnok, Békés

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI