FÉRFI IFJÚSÁGI BESZÁMOLÓ: Bravúros győzelem hazai pályán a DEAC ellen!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló | Csepel DSE – DEAC 27-26 (15-12)

Időpont: 2022.02.23. – 19:30

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 80 néző

Vezette: Gyimesi Metta – Kékesi Krisztina

Összeállítás: GYÖRKI Tamás (kapus) 1 gól – TÓTFALUSI Gergő 1 gól, Balogh Soma 4 gól, NÁCSA Gábor 5 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, MÁRKUS Gergő 2 (1) gól, Márkus Balázs 2 gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – KUNCZ Márk 8 gól, Szecsei Balázs 2 gól, Morvai Tamás 1 gól, Farkas Gergő, Bencze Bendegúz, Schmidka Dominik, Stiller Botond, Horváth Tamás.

Büntetők: 3/2 és 2/2

Kiállítások: 16 perc és 16 perc

A férfi ifjúsági 1. osztály keleti csoportjában szereplő csapatunk a XV. fordulóban az Eger otthonából hozta el meggyőző játékkal a 2 pontot. Ebből kiindulva nagyon bizakodtunk, hogy a csoportunkban második helyen álló Debrecen csapatát esetleg meg tudjuk majd szorongatni csarnokunkban.

Igyekeztünk jól felkészülni ellenfelünk játékából és úgy terveztük, hogy az első pillanattól kezdve nagy tempót diktálva mindent megteszünk a pontszerzés érdekében. A mottónk erre a találkozóra: „Teljes erőbedobással kezdünk és fokozatosan erősítünk!” volt.

Az első találatot mi szereztük, Márkus Gergő parádés védekezése után Balogh Soma robogott végig a pályán (1-0). A vendégek hamar kiegyenlítettek, majd büntetőből a vezetést is megszerezték (1-2). Márkus Balázs hetesét a vendégek kapusa hárította és egy életerős átlövés után már kettő gól volt a Debrecen előnye. De a fiúk nem csüggedtek, pokoli tempót diktáltak (volt, amikor 1 perc alatt 3 gólt láthatott a közönség) és utolérték a Debrecent, sőt 10 percnyi játék után 6-5-re vezettünk.

A DEAC azonban tartotta velünk a lépést, sőt kihasználták, hogy 7 perc alatt csak egy gólt tudtunk szerezni és pillanatok alatt 3 gólos előnyre tettek szert (7-10). Azonban a mai napon sem lehetett minket megtörni, Morvai Tamás szerezte 8-aik gólunkat, majd betalált Kuncz Márk és Márkus Balázs is (10-10). Egy elkerülhető kiállítás a mi oldalunkon átmenetelig lelassított minket, a Debrecen 2 gólt is szerzett a kisbüntetésünk alatt (10-12).

Hét perc volt hátra az első 30 percből, de még milyen 7 perc! Ellenfelünk érezhetően kicsit elfáradt, percenként jöttek a csepeli találatok: Szecsei Balázs kétszer, Nácsa Gábor és Márkus Balázs pedig egyszer volt eredményes (14-12).

23 másodperccel a vége előtt időt kértek a vendégek. Megbeszéltük, hogy semmiképpen nem kaphatunk gólt, és ha lehet próbáljunk még egyet szerezni. Nos 5 másodperccel a vége előtt egy jó sáncot követően Györki Tomihoz került a labda, aki kapura lőtt, annak ellenére, hogy a DEAC nem üres kapuval támadott. A labda pedig szállt és szállt, mire a vendégek hálóőre realizálta a veszélyt, már késő volt, hiába lépett vissza kapujába, a labda a kapuba esett (15-12)!

A második játékrész elején sokat hibáztunk és ellenfelünk kiegyenlített, majd 5 perc után át is vette a vezetést (16-17). Újabb 5 perccel később már két góllal vezettek (17-19). Ekkor visszatért Kuncz Márk a pályára, vele pedig újra lendületet kapott csapatunk és újra robogott a Csepel.

A következő 10 percben Márk négy, Balogh Soma két gólt szerzett, az előny pedig újra nálunk volt (23-22). A hajrában pedig hihetetlen energiákat mozgósítottunk, ennek köszönhetően előnyünk egyre csak nőtt. Három perccel a vége előtt 4 találattal vezettünk (27-23) egy 6-1-es 10 perces szakasznak köszönhetően.

Ekkor még nem gondoltuk, hogy a vége előtt 30 másodperccel védekeznünk kell majd a győzelemért, de így történt. Három hiba után 27-26-nál emberhátrányban kellett kivédekezni az utolsó debreceni rohamot! A védelem azonban remekelt és technikai hibára kényszerítettük a vendégeket! Óriási győzelmet arattunk!

Bona Gergő: „Nem egyszerű egy ilyen győzelem után mit mondani, nem játszottunk jól, de olyan egységet alkotott ma a csapat, amely minden nehézségen átsegített minket! A Szeged elleni találkozó után is hihetetlenül büszke voltam a srácokra, és nem tudom mennyire lehet ezt még fokozni. Most nem csak büszkeséget érzek, hanem csodálatot is. Csodálom azt az elszántságot és fegyelmet, amivel hétről hétre dolgoznak és pályára lépnek és, hogy erős hittel játszák az „őszinte kézilabdát”!”