FÉRFI IFJÚSÁGI BESZÁMOLÓ: Gólzáporos mérkőzésen, a legjobb ellen veszített pontokat a csapat!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 19. forduló | Csepel DSE – PLER-Budapest 38-47 (20-26)

Időpont: 2022.03.23. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 80 néző

Vezette: Pávlics Krisztián – Sipos Gábor

Összeállítás: GYÖRKI Tamás (kapus) – TÓTFALUSI Gergő 3 gól, Balogh Soma 4 gól, NÁCSA Gábor 5 gól, TÓTH Ambrus 3 gól, Márkus Gergő 2 (1) gól, MÁRKUS Balázs 6 (2) gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – KUNCZ Márk 5 gól, RUPRECHT Benedek 5 gól, Szecsei Balázs 1 gól, Morvai Tamás 1 gól, Farkas Gergő 1 gól, Bencze Bendegúz 1 gól, Schmidka Dominik 1 gól, Horváth Tamás.

Büntetők: 3/3 és 3/2

Kiállítások: 18 perc és 8 perc

A férfi ifjúsági 1. osztály keleti csoportjában szereplő csapatunk a XIX. fordulóban az PLER-Budapest csapatát fogadta. Ellenfelünk mindössze 1 pontveszteséggel egyelőre kiemelkedik az ifjúsági mezőnyből, minden poszton jól képzett, komoly játékosokkal rendelkezik, így tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a közönség 5 perc alatt 8 gólt láthatott (3-5). Mindkét csapat a gyors játékot erőltette, így már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy rengeteg gól születik majd az összecsapáson. A PLER 6-8-ig tartotta kétgólos előnyét, Márkus Balázs egymás után szerzett 2 góljával sikerült kiegyenlíteni (8-8). Pallagi Soma révén ugyan a vendégek kerültek újra előnybe, de Tóth Ambrus pillanatok alatt kiegyenlített, sőt Márkus Balázs újabb góljával először vezettünk (10-9). Egy rövid ideig sikerült megduplázni is az előnyünket (13-11).

Az első 15 perc után jött egy fordulat, technikai hibáinkat és néhány nem jól sikerült lövést kihasználva a PLER kiegyenlített (15-15), majd 3 gólos vezetést épített ki (15-18). Sőt a játék képe nem nagyon változott már a félidő végéig, így végül 6 gólos hátrányba kerültünk.

Nagy lelkesedéssel vetettünk bele magunkat a második 30 percbe, de sajnos továbbra is a megszokottnál kicsit több volt a hiba. Ez részben annak volt köszönhető, hogy ritkán látható nagy tempót ment mindkét csapat és csapatunkból nincs még mindenki hozzászokva ehhez az iramhoz. Így gyakorlatilag annyit tudtunk tenni, hogy a félidőben kialakult különbséget tartani tudtuk.

A második játékrészben azonban bizonyos szempontból felborult a pálya, ellenünk 8 kiállítást ítéltek, míg a vendégek mindössze 2 kis büntetést kaptak. Miközben egyértelmű volt, hogy egyik csapat sem durvább a másiknál. Jó néhány büntető is elmaradt véleményünk szerint a mi oldalunkon. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy győzelmi esélyünk lett volna a találkozón ha kiegyensúlyozottabbak az ítéletek, de bizonyára szorosabb eredményt értünk volna el. Azonban Kuncz Márk és Nácsa Gábor vezetésével nagyon komoly mérkőzést játszottunk.

Bona Gergő: „Beleálltunk a meccsbe, ezen a szinten egyelőre erősebb jóval a támadó játékunk, mint a védekezésünk. Komoly gondot okozott a jól szervezett ellenfél megállítása rengeteg szituációban. De a srácok mindent megtettek és nagyon büszke vagyok rájuk. Főleg azért is, mert mi is megmutattuk, hogy komoly sebességgel tudunk játszani. Az ilyen mérkőzésekből rengeteg tapasztalatot lehet szerezni, ami segíti egy fiatal játékos fejlődését. Egy dolgot azonban nagyon sajnálok, hogy a hivatalos személyek nem tudtak mindig akció közelben lenni és érezhetően elfáradtak! Gratulálok a PLER-nek és sok sikert kívánok nekik az Országos döntőben!”