FÉRFI IFJÚSÁGI BESZÁMOLÓ: Magabiztos győzelem az Orosháza ellen!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló | Csepel DSE – Orosházi FKSE – Tokai 36-28 (21-18)

Időpont: 2021.10.31. – 16:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 70 néző

Vezette: Szauder Gábor – Tímár Péter Zsolt

Összeállítás: SZERENCSÉS Máté (kapus) – Tótfalusi Gergő 2 gól, Ruprecht Benedek 3 gól, BALOGH Soma 5 gól, Tóth Ambrus 2 gól, NÁCSA Gábor 5 gól, MÁRKUS Balázs 4(1) gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – MORVAI Tamás 4(1) gól, Márkus Gergő 3 gól, Schmidka Dominik 2 gól, Bencze Bendegúz 2 gól, Farkas Gergő 2 gól, Horváth Tamás 1(1) gól, Kanyik Barnabás 1 gól, Stiller Botond.

Büntetők: 3/3 és 9/4

Kiállítások: 8 perc és 4 perc

A legutóbbi békéscsabai győzelem és a bravúros idegenbeli PLER-Budapest elleni pontszerzés után, végre újra itthon léphettünk pályára, az Orosháza csapatát fogadtuk.

A srácok nagyon jól indították a mérkőzést, a védekezésünk jól működött, ennek köszönhetően több labdát is sikerült szerezni, ezekkel pedig rendszerint végig robogtunk a pályán. 5 perc után már 6-3-ra vezettünk.

Ezt követően némileg megtorpantunk és nem nőtt egy ideig a különbség. A vendégek többször is jól játszották meg beálló játékosukat, így tudták tartani velünk a lépést (10-7). Nácsa Gábor és Márkus Balázs vezérletével egy fergeteges 5 percet produkáltunk és a félidő közepére pillanatok alatt megdupláztuk vezetésünket (14-8).

Ezt a különbséget sikerült a félidő utolsó harmadáig tartani (19-13), ám ekkor az Orosháza percei következtek, kihasználták 6 perces gólképtelenségünket és felzárkóztak 3 gólra (20-17). A játékrész utolsó perceiben aztán már csak egy-egy gól esett mindkét oldalon (21-18).

A második félidőben következett a már lassan megszokottá vált csepeli villámrajt, Szerencsés Máté sorra hárította az ellenfél próbálkozásait, ezekből a védésekből pedig érkeztek a gyors gólok, 3 perc alatt 4 gólt szereztünk Márkus Balázs, Tótfalusi Gergő, Márkus Gergő és Balogh Soma révén (25-18). A lendületünk a következő percekben is kitartott, újabb 3 találatot szereztünk 1 ellenében (28-19). Morvai Tamás góljával pedig 10-re nőtt a különbség (29-19), gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

A mérkőzés utolsó harmada szinte különösebb történés nélkül zajlott le, a különbség igazából már csak minimálisan változott. A 42. percben azonban jelentős esemény történt, hétméteresből gólt szerzett Horváth Tamás, aki 1281 nap után tért vissza sérüléséből a kézilabda pályára!

Az összecsapás utolsó két csepeli gólja szépségdíjasra sikeredett, előbb Kanyik Barnabás lőtt csodálatos átlövés gólt, majd Bencze Bendegúz értékesítette Horváth Tomi ragyogó bejátszását.

Bona Gergő: „Nagyon büszke vagyok, minden nehézség ellenére nagyon jól vizsgáztunk ma. Mindenképpen meg szerettük volna nyerni a találkozót és ezt sikerült is, kifejezetten magabiztos játékot mutatva. Ma többen kaptak bizonyítási lehetőséget, akik eddig esetleg kevesebb szerephez jutottak és mindannyian meghálálták a bizalmat. Szerencsés Máté jól védett, Morvai Tomi megint jól játszott és Bencze Bendegúz is kivette a részét a munkából. De mindezek mellett talán a legfontosabb, hogy Horváth Tomi újra kézilabdázik! Hihetetlen utat járt be, fantasztikus akaratról téve tanúbizonyosságot! Példaképe lehet rengeteg kézilabdázónak!”

Szép volt fiúk! Hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI