FÉRFI IFJÚSÁGI BESZÁMOLÓ: Túl sok volt a hiányzó, nem sikerült a pontszerzés Orosházán

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 20. forduló | Orosoházi FKSE-Tokai – Csepel DSE 34-29 (18-16)

Időpont: 2022.04.01. – 15:30

Helyszín: Városi Sportcsarnok, Orosháza – 80 néző

Vezette: Kapás Krisztián – Rizinger András

Összeállítás: Györki Tamás (kapus) – Schmidka Dominik 2 gól, Tótfalusi Gergő, Morvai Tamás 5 (3) gól, NÁCSA Gábor 7 (1) gól, TÓTH Ambrus 2 gól, Kanyik Barnabás.

Cserék: Szerencsés Máté (kapus) – BENCZE Bendegúz 7 gól, Stiller Botond 3 gól, Szecsei Balázs 2 gól, Horváth Tamás 1 (1) gól, Farkas Gergő, Szentgyörgyi Máté.

Büntetők: 2/2 és 9/5

Kiállítások: 14 perc és 10 perc

A férfi ifjúsági 1. osztály bajnokság keleti csoportjában a 20. fordulóban Orosházára látogattunk. Sajnos nem a legjobb előjelekkel, hiszen nem tarthatott a csapattal betegség miatt Ruprecht Benedek, Márkus Gergő, Márkus Balázs, sérülés miatt nem tudott játszani Kuncz Márk, Balogh Soma pedig eltiltását töltötte, így 308 gól, eddig a bajnokságban megszerzett találatok több mint fele, „hiányzott” a csapatból. De ugyanekkora problémát jelentett, hogy komoly szerkezeti problémával küszködtünk, hiszen mindössze két ifjúsági korú belső játékossal a keretben érkeztünk Orosházára.

Mindentől függetlenül jól kezdtük a találkozót Nácsa Gábor első góljával először szereztük meg 4 percnyi játék után a vezetést (2-3), előnyünk 18 percig ki is tartott. Ezt követően azonban egyre többet hibáztunk és ezt a hazai csapat jól használta ki. Átvette a vezetést és azt az első 30 perc végéig meg is tartotta, így két gólos hátrányban vonultunk pihenőre.

Sajnos a második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, hiba hiba hátán. 3 perc után négy gólra nőtt az Orosháza előnye (20-16), időt kértünk. Ez egyelőre arra volt jó, hogy a különbség nem nőtt tovább a két csapat között. Nem adtuk fel, mindent megpróbáltunk, és 17, 14 és 12 perccel a vége előtt is feljöttünk 2 gólra. Volt, hogy többször támadhattunk az egy gólos különbségért is, de ilyenkor rendre becsúszott egy újabb gyermeteg hiba vagy egy elkerülhető kiállítás, tehát nem tudtuk igazából újra nyitottá tenni a mérkőzést.

Összességében elmondhatjuk, hogy tisztességgel végig küzdöttük a találkozót, de sajnos ezúttal nem tudtunk pontot szerezni. Mindenképpen ki kell emelni Bencze Bendegúz játékát, aki eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta csepeli színekben, jól védekezett támadásban pedig nagyon eredményesen játszott.

Bona Gergő: „A csapat komoly dicséretet érdemel, hiszen jelentős szerkezeti nehézséggel kellett megküzdenünk. Volt, amikor 4 szélső játékos volt egyszerre a pályán, hiszen 4 belső emberünk is hiányzott ezen a találkozón. Talán ezért is volt a rengeteg hiba, mert sokan a komfortzónájukon kívül voltak kénytelenek játszani. Első osztályban pedig ez enyhén fogalmazva sem egyszerű feladat. Ettől függetlenül azt is elszeretném mondani, hogy lehetett volna sokkal szorosabb is az eredmény, ha jobban kihasználjuk megteremtett lehetőségeinket.”

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI