FÉRFI IFJÚSÁGI ÉRTÉKELÉS: Csoda játék a Laurencz csarnokban!

Férfi ifjúsági I.osztály bajnoki mérkőzés, 4.forduló | Csepel DSE – Dabas KC VSE  34-29 (15-10)

Időpont: 2021.09.29. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok

Vezette: Obermayer Balázs – Vindis Ferenc 

Összeállítás: GYÖRKI Tamás (kapus) – Tótfalusi Gergő, RUPRECHT Benedek 13 gól, BALOGH Soma 6 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, KUNCZ Márk 2 gól, Márkus Gergő 1 gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – MÁRKUS Balázs 5 (3) gól, SCHMIDKA Dominik 4 gól, Ivanica Jákob 1 gól, Morvai Tamás 1 gól, Bencze Bendegúz, Farkas Gergő, Stiller Botond.

Nagy várakozással készültünk a második hazai mérkőzésünkre az ifi 1. osztályban, a Dabas csapatát fogadtuk. A vendégek szerezték meg a vezetést egy szélső találattal, melyre Kuncz Márk néhány másodpercen belül válaszolt. Az következő gólváltást követően (2-2) újabb két dabasi gólt láthatott a közönség, így két gólos hátrányba kerültünk (2-4). Ez azért is volt bosszantó, mert ebben az időszakban nekünk is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk azokat gólra váltani. Jött is a hazai időkérés.

A kilencedik percben Ruprecht Benedek megszerezte az első találatát, ekkor még senki nem sejtette, hogy meg sem áll majd 13-ig! Góljára Gáspár Viktor válaszolt büntetőből (3-5). Ami ezután következett, arra büszkén mondhatjuk, hogy nagyon nehéz méltó szavakat találni. A védekezésünk 8 percen keresztül emberfeletti munkát végzett, Györki Tomi a kapuban brillírozott, a csapat pedig óriási sebességen, megállíthatatlanul robogott előre. Lássuk, hogy ez mit jelent számokban: 8 csepeli gól zsinórban, ebből Ruprecht Benedek egymaga ötöt vállalt, betalált még Balogh Soma és Márkus Balázs is, erőtől duzzadó és elővételező védekezés, 5 védés, két vendég időkérés, és egy erősen megtört vendégcsapat (11-5). Aki látta, annak sokáig emlékezetes lesz ez a szakasz.

Az első félidő utolsó 10 percében, teljesen érthető módon némileg csökkentettük a tempót és végül magabiztos 5 gólos vezetéssel mehettünk pihenőre (15-10).

A második játékrészt is jól kezdtük, a vendégek legjobb játékosa ugyan a találkozón megszerezte első gólját, de Márkus Balázs és Ivanica Jákob is gólt szerzett csepeli oldalon (17-11). Ezt követően azonban megakadtunk, elsősorban támadásban. A kimaradt helyzeteink után a Dabas lendületesen hozta ránk a labdát és többször is gyors gólt szerzett, így 40 percnyi játék után, újfent szoros lett a találkozó (18-16).

A srácok azonban nem estek pánikba, visszatért a két szél kivételével a kezdő csapat és sikerült magasabb sebességfokozatba kapcsolnunk. Ruprecht Benedek újfent tarthatatlannak bizonyult és Schmidka Dominik is nagyon szép gólokat szerzett szélről. A Dabas érezhetően elfáradt az üldözésünkben, ez is nyilván szerepet játszott ebben, így a második félidő középső harmadát 12-4-re hoztuk (30-20).

A találkozó hajrájára már gyakorlatilag elfogytak az izgalmak. A vendégek dicséretére legyen mondva, hogy az utolsó pillanatig hajtottak és így szorosabb is lett a végeredmény.

Bona Gergő: „Debrecenben kétszer 5 perc alatt veszítettük el a mérkőzést, a mostanit gyakorlatilag kétszer 8 perc alatt nyertük meg. Na persze ez nem ilyen egyszerű, ahhoz, hogy ez sikerüljön rengeteget dolgoztunk a héten és részletesen kielemeztük a Dabas játékát. Nagyon boldog vagyok, hogy a srácok ilyen pontosan és fegyelmezetten betartották a közösen kidolgozott taktikát. Rendkívül büszke vagyok rájuk! Ruprecht Benedek mai teljesítményére sokáig emlékezni fogunk, mellette Györki Tomi, Balogh Soma, Schmidka Dominik és Márkus Balázs játékát szeretném még kiemelni, de ezúttal valóban mindenki hozzájárult a mai sikerhez.”

Következő forduló:

2021.10.13.,17:30 | Békéscsaba, Kazinczy Iskola Sportcsarnok | Békéscsaba DKSE – Csepel DSE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Szép volt fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag