FÉRFI IFJÚSÁGI: Fájó pontveszteség a hatvaniak ellen!

Férfi ifjúsági II.osztály –  Csepel DSE – Hatvani KSZSE bajnoki mérkőzés

Időpont: 2021.02.14.

Helyszín: Laurencz László sportcsarnok

Végeredmény: 24-28 (13-12)

Vezette: Bognár Attila – Tóth Tamás

Csepel DSE: Györki Tamás (kapus) – Tótfalusi Gergő 1(1) gól, BERZÉKY Bence 7 gól, Balogh Soma 4 gól, TÓTH Ambrus 2 gól, Szabó Adrián 2 gól, Kanyik Barnabás 3 gól.

Cserék: Márkus Balázs 4(2) gól, Skorka Kornél, Márkus Gergő, Páva Kristóf, Kuncz Márk, Pauer Ádám.

Eredmény alakulás: 5.p. 3-2, 10.p. 5-3, 15.p. 6-5, 20.p. 9-8, 25.p. 11-8. – 35.p. 15-15, 40.p. 18-18, 45.p. 19-20, 50.p. 20-23, 55.p. 22-24.

Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc

Hétméteresek: 3/3 illetve 5/4

Döcögősen indult a találkozó, nem igazán találtuk a ritmust támadásban, de ettől függetlenül 14 percig nálunk volt az előny (6-4). Érthetetlenül feszült volt néhány játékosunk, láthatóan nehezen viselték, hogy nem igazán sikerül játékba lendülnünk. A nyugtalanságuk pedig csak fokozta nehézségeinket. Erőlködve és rengeteg hibával játszottunk.

A cserék azonban változást hoztak a játékunkba és 7-8-as vendég vezetésnél 8 perc alatt 5-0-s szakasszal sikerült egy magabiztos előnyt kiharcolni (12-8). A félidő utolsó 4 perce azonban újabb fordulatot hozott, érthetetlen módon teljes figyelmetlenség jellemezte ekkor a srácokat és a nehezen kiépített előny a szünetre 1 gólosra apadt.

A második játékrész első 10 percében is vontatott, nehézkes és figyelmetlen volt csapatunk, de előnyünket tudtuk még tartani (18-17). Ekkor azonban hét perc alatt kétszer is emberhátrányba kerültünk, ezt pedig a Hatvan jól használta ki, és átvette a vezetést (21-24). Kapaszkodtunk ugyan, de ez egyre inkább érezhető volt, hogy kevés lesz. Nem volt meg bennünk a megfelelő elszántság, néhány meghatározó játékosunkból hiányzott a tűz. Az utolsó percekben még némileg felcsillant a remény, két perccel a vége előtt még visszajöttünk 1 gólra (24-25), de utána nem tudtunk már gólt szerezni és végül a Hatvan elvitte a 2 pontot.

Bona Gergő: „Megdöbbentő és elgondolkodtató mérkőzést játszottunk, hetek óta folyamatosan próbálom tudatosítani a srácokban, hogy a tavasz más lesz, mint az ősz és csak akkor tudjuk a legtöbb mérkőzésünket megnyerni, ha kijátszunk magunkból szinte mindent, ha nem, akkor rengeteg csapat veszélyes lesz ránk. Emellett azt sem szabadna elfelejteni, hogy nagyon hiányzik Kuncz Márk a mérkőzéseken, tehát az ő hiányát is valahogy pótolnunk kellene. Erre a mai napon két meghatározó játékosunk meg sem tudta közelíteni tudását, sőt úgy érzem a küzdéssel is adósak maradtak, hiszen nem játszottak megfelelő hozzáállással. A lecke ezután egyszerű, ha valóban meg akarjuk nyerni a bajnokságot, nincs több hibázási lehetőség! Stephen King egyik mondása jutott ezzel kapcsolatban eszembe:” Igazán vesztéskor mutatkozik meg a jellem, és nem a győzelemnél!