FÉRFI IFJÚSÁGI: Komoly harcra késztettük a Pick Szeged csapatát!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 14. forduló | Csepel DSE – Pick Szeged 32-37 (16-20)

Időpont: 2022.02.12. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 80 néző

Vezette: Obermayer Balázs – Vindis Ferenc

Összeállítás: Györki Tamás (kapus) – Schmidka Dominik 3 gól, Balogh Soma 3 gól, NÁCSA Gábor 5 gól, TÓTH Ambrus 3 gól, MÁRKUS Gergő 6 (2) gól, Farkas Gergő.

Cserék: MORVAI Tamás 6 gól, Márkus Balázs 4 (4) gól, Szecsei Balázs 2 gól, KANYIK Barnabás, Kuncz Márk, Stiller Botond, Horváth Tamás

Büntetők: 7/2 és 5/4

Kiállítások: 10 perc és 12 perc

A Pick Szeged Akadémia gárdáját fogadtuk az első tavaszi fordulóban és nagy sajnálatunkra messze nem tudtunk teljes kerettel kiállni, hiszen Ruprecht Benedek, Tótfalusi Gergő, Márkus Balázs és Bencze Bendegúz sem állt a csapat rendelkezésére, s mint végül kiderült Kuncz Márk sem tudta vállalni a játékot.

Kicsit idegesen kezdtük a találkozót, így a Szeged vezetett az első 10 perc végén (5-8). Ezt követően összeállt a védekezésünk és sorra szereztük a labdákat, Tóth Ambrus és Nácsa Gábor vezérletével kiegyenlítettünk, majd Szecsei Balázs góljával át is vettük a vezetést (9-8). Sajnos ezután a Szeged percei következtek és rövidzárlatunkat kihasználva pillanatok alatt szereztek 6 gólt (10-15). Ennek egyik oka, hogy nem nagyon tudtunk igazán cserélni a mérkőzésen és eljött az első holtpont.

A félidő utolsó 7 percében aztán sikerült stabilizálni újra játékunkat és Schmidka Dominik, illetve Márkus Gergő góljainak köszönhetően végül 4 gólos hátrányban vonultunk pihenőre.

A második játékrészt elszántan kezdtük és próbáltunk minél nagyobb tempót diktálni. Mindent beleadtunk, de egyszerűen nem sikerült közelebb kerülni ellenfelünkhöz, sokszor volt erre lehetőségünk, de mindig becsúszott egy-egy hiba vagy éppen a kapufa hárította lövésünket. A vendégek az utolsó 15 percben érezhetően lassították a játékot és végül rutinosan tartották a különbséget.

Bona Gergő: „Nagyon büszke vagyok mindenkire. Minden beleadtunk és a körülmények ellenére egy nagyon jó és erős iramú mérkőzést játszottunk. Óriási lehetőség ez minden játékos számára, hogy hétről hétre éles mérkőzést játszhat az ország legjobb csapataival és nagy öröm számomra, ez komoly fejlődési lehetőség! Kiemelkedett ma a csapatból Morvai Tomi, Márkus Gergő, Nácsa Gábor és Tóth Ambrus!”

Következő forduló:

2022.02.18.,15:30 | Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, SBS Eger –  Csepel DSE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI