FÉRFI IFJÚSÁGI: Szépen helytálltunk Szegeden!

Férfi ifjúsági 1. osztály – 1. forduló

Dátum: 2021.09.10. – 18:00

Helyszín: Csonka János Szakközépiskola, Szeged

Pick Szeged – Csepel DSE  33-24 (15-8)

Vezette: Juhász István – Szilágyi Gábor

Összeállítás: Györki Tamás (kapus) – TÓTFALUSI Gergő 6(4) gól, Balogh Soma 2 gól, Nácsa Gábor 3 gól, TÓTH Ambrus 3 gól, Kuncz Márk 2 gól, MÁRKUS Gergő 3 gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – Bencze Bendegúz 3 gól, Morvai Tamás 1 gól, Stiller Botond 1 gól, Márkus Balázs, Schmidka Dominik, Kanyik Barnabás.

Az 1. osztályban újonc férfi ifjúsági csapatunkkal az első fordulóban egyből a bajnokság egyik legerősebb csapatához látogattunk, a Pick Szegedhez. Mindig különleges, amikor elkezdődik egy szezon, hiszen heteken keresztül készülünk, edzünk, játsszuk a felkészülési mérkőzéseket, de a bajnokság hangulatához semmi nem hasonlítható. Nagyon bízunk benne, hogy az idei szezont nagyobb nehézségek nélkül, zökkenőmentes letudjuk majd játszani.

A hazai csapat kezdte a találkozót, egy szép átlövéssel meg is szerezte az első találatot. Az bajnokság első csepeli góljára sem kellett sokat várni, Balogh Soma szerezte egy tetszetős támadás végén. Nagy lendülettel és lelkesen játszottunk az első perctől kezdve, és ez láthatóan némileg meglepte vendéglátóinkat.

3-3-nál emberelőnybe kerültünk, de sajnos a kidolgozott helyzetet nem sikerült gólra váltani. Egy szegedi technikai hiba után újra támadhattunk, Kuncz Márkot csak látványos szabálytalansággal tudták megállítani, így rövid időre kettős előnybe kerültünk. A kidolgozott helyzetben kapura törő Nácsa Gábort a karjánál fogva rántották le, a hazaiak játékosa piros lapot kapott, tehát néhány másodpercig csak 3 szegedi mezőnyjátékos volt a pályán. A megítélt büntetőt Tótfalusi Gergő váltotta gólra (3-4).

Sajnos a következő 6 perc, 3 csepeli technikai hibát és egy eladott labdát hozott, így a Pick visszavette a vezetést (6-4). A nehézségeink azonban itt nem értek véget, Tóth Ambrus egyedül maradt az ellenfél beállójával, a kiállítás sorsára jutott. Önfeláldozó védekezéssel azonban sikerült megszerezni a labdát, ám Balogh Soma sajnos harmadik technikai hibáját is elkövette, ráadásul mivel nem tette le egyből a labdát, ő is a kiállítás sorsára jutott. A srácok azonban nem csüggedtek, minden nehézség ellenére továbbra is rengeteg energiát mozgósítottunk védekezésben, így 15 pernyi játék után mindössze 3 gól volt a Szeged előnye (8-5).

A következő időszakban is derekasan küzdöttünk, de 2 gyengébben sikerült lövés és újabb 2 labdaeladás után az első félidő utolsó harmadára nőtt a különbség (11-5).

Stiller Botond 7 perces csepeli gólcsendet tört meg, illetve Tóth Ambrus is betalált, tehát némileg újra elkaptuk a fonalat, így a különbség az első játékrész végéig már nem nőtt jelentősen. Ebben nagy szerepe volt Györki Tominak is, aki az első harminc percben kifejezetten jól védett. Végül 7 gólos hazai vezetéssel vonulhattunk pihenőre (15-8).

A második félidő első 10 perce kiegyensúlyozott játékot hozott, gyakorlatilag felváltva estek a gólok. Ezt követően a fiatal, serdülő sor kapott feladatot, együtt voltak a pályán és nagy örömmel konstatálhattuk, hogy tartották a lépést az ellenféllel, ami rendkívül biztató a jövőre nézve is.

A találkozó utolsó negyedében Márkus Gergő vállalt komoly szerepet magára támadásban, illetve Bencze Bendegúzt is többször megtaláltuk a vonalon, de közelebb kerülni már nem tudtunk.

A véghajrában továbbra is magas sebességfokozatban játszott mindkét gárda, és ebben a szakaszban is jó néhány látványos találatot láthatott a közönség, mindkét oldalon. Végül elmondhatjuk, hogy néhány pillanattól eltekintve, motiváltan dolgoztuk végig a 60 percet és a külső szemlélők számára is élvezetes találkozót játszottunk.

Bona Gergő: „Büszkék lehetünk a mai teljesítményünkre, még akkor is, ha tudjuk, hogy jó néhány labdaeladást el lehetett volna kerülni. De időre van még szüksége jó pár játékosnak, hogy felvegye az 1. osztály ritmusát és dinamikáját. Néhány befejezés sem volt mindig megfelelő minőségű, de nagyon örülök, hogy a helyzeteink viszont megvoltak. Ez is bizonyítja azt a rengeteg munkát, amit beletettünk a felkészülésbe. Átlagon felül teljesített Tótfalusi Gergő, Tóth Ambrus és Márkus Gergő! A jövő héten kielemezzük a mérkőzést és készülünk az első hazai meccsünkre, remélem sokan kijönnek és biztatják majd a srácokat! Megérdemlik!”

Következő mérkőzés: 2021.09.19. (vasárnap) – 18:00 (Laurencz László Sportcsarnok)| Csepel DSE – SBS Eger

A fiúk teljes bajnoki menetrendje ITT ÉRHETŐ EL!

Hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag