FÉRFI U20 BESZÁMOLÓ: Erős ellenfél ellen, remek játékkal tartották itthon a két pontot a fiúk!

Férfi U20 I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló | Csepel DSE vs. Eger SZSE  30-26 (13-13)

Időpont: 2022.10.15. – 14:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 90 néző

Vezette: Bercza Krisztián, Kis András Benjámin

Összeállítás: Fehérvári Máté (kapus) – Szecsei Balázs, CSIKÓS Levente 5 gól, Szijártó Máté 1 gól, TÓTH Ambrus 3 gól, Márkus Balázs 5 (2) gól, MÁRKUS Gergő 4 (1) gól.

Cserék: Salamon Patrik és Horváth Dávid (kapus) – FALUSI Dániel 6 gól, Rik József 2 gól, Váczi Dominik 1 gól, Farkas Gergő 1 gól, Schmidka Dominik 1 gól, Ruprecht Benedek 1 gól, Papp Levente.

Kiállítások: 6 perc illetve 14 perc

Hetesek: 6/3 illetve 2/2

Három vereség után nem lehetett más a célunk, mint hogy hazai pályán legyőzzük a jó erőkből álló Eger csapatát. A vendégek erejét jól mutatja, hogy az előző fordulóban a Pick Szeged ellen szerezték meg a 2 bajnoki pontot.

Idegesen kezdtük a találkozót, az első 4 percben 3 sikertelen lövés és 2 technikai hiba került a statisztikai lapra, a Heves megyeik ellenben kétszer is betaláltak Fehérvári Máté kapujába (0-2). Szerencsére nem ijedtünk meg, nyitott védekezésünk jól működött és öt percig sikerült gólcsendre kényszeríteni az Egert. Tóth Ambrus megszerezte csapatunk első gólját, majd a bajnokság góllövő listájának vezetője Márkus Balázs is betalált kétszer, így fordítottunk (3-2).

Előnyünket azonban nem sikerült növelni, hiszen hiába dolgoztunk sokat hátul, többször is becsúszott egy-egy hiba, így a találkozó szoros maradt. Negyedóra után 6-6, 23 percnyi játék után 9-9-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően ugyan a Márkus testvérek két gólos előnyhöz juttattak minket (11-9), de a félidő véghajrájában két jól kidolgozott helyzetet nem tudtunk gólra váltani, így döntetlen állásnál vonultak a csapatok pihenőre (13-13).

A második játékrész rémálomnak indult. Mindössze három perc alatt 4 gólt kaptunk (13-17), egyből időt is kértünk. Az egy perces megbeszélés szerencsére pont elég volt arra, hogy rendezzük sorainkat.

Egy teljesen másik csapat folytatta a mérkőzést. Megmutattuk, hogy mi is tudunk ily rövid idő alatt 4 találatot elérni. Falusi Dániel vezérletével új sebesség fokozatba kapcsoltunk és nem csak utolértük az egri srácokat, de át is vettük a vezetést (19-18). Ugyan továbbra is becsúsztak hibák, de érezhetően jobban bírtuk a mérkőzés utolsó harmadát, Dani továbbra is gólerősen kézilabdázott, Csikós Levente háromra növelte előnyünket, Rik Joci góljával pedig már négy volt a különbség (26-22).

A vendégek ekkor mindent megpróbáltak, hogy utolérjenek minket, de Salamon Patrik a véghajrában két fontos védést is bemutatott, így megmaradt az előnyünk és itthon tartottuk a bajnoki pontokat.

Bona Gergő: „Szoros mérkőzésen sikerült győzni a jól játszó Eger ellen. Úgy érzem ezen a mérkőzésen nem csak ellenfelünk, hanem önmagunk felett is diadalmaskodtunk. Örülök, hogy végre túlléptünk saját árnyékunkon!”

Gratulálunk a fiúknak, akik legközelebb november 5.-én a Gyöngyös ellen idegenben lépnek pályára!