FÉRFI U20 I.OSZTÁLY: Bravúros játékkal, két pontot hoztak el Békésről a fiúk!

Férfi U20 I. osztály bajnoki mérkőzés, 2. forduló | Optimum Solar-Békési FKC – Csepel DSE 33-38 (15-15)

Időpont: 2022.09.07. – 18:00

Helyszín: Városi Sportcsarnok, Békés – 100 néző

Összeállítás: HORVÁTH Dávid (kapus) – Schmidka Dominik 3 gól, SZIJÁRTÓ Máté 7 gól, CSIKÓS Levente 14 gól, BENCZE Bendegúz 2 gól, MÁRKUS Balázs 7 (2) gól, SZECSEI Balázs.

Cserék: SALAMON Patrik, Fehérvári Máté (kapus) – MÁRKUS Gergő 3 gól, FALUSI Dániel 2 gól, Papp Levente, Gréczi Levente.

Nagy nehézségek után sikerült végül megfelelő létszámban elindulni a bajnokság legtávolabbi mérkőzésére (225 km). Békés igazi kézilabda fellegvár, csapataik a legtöbb korosztályban a legmagasabb szinten játszanak. Tavaly például U14-ben az országos előkelő 5. helyezést szerezték meg.

Feszülten kezdett mindkét csapat, először a hazaiak tudtak gólt szerezni, majd 4 percnyi játék után. Újabb 4 perc után 3-2-es békési vezetésnél Falusi Daninak kétszer sem volt szerencséje, lövése nem jutott el a Békés hálójába, így a vendéglátók növelni tudták előnyüket (5-2). Védekezésben jól dolgoztunk és sikerült egymás után többször is elkerülni a kapott gólt, így Márkus Balázs majd Szijártó Máté góljával felzárkóztunk (5-4).

Ezt követően a huszadik perc végéig kiegyenlített játék zajlott, így maradt az egy gólos különbség (9-8). Azonban fokozódott a nyomás, több két perces büntetést kaptunk, amit a hazaiak kihasználtak és négy perccel a félidő vége előtt növelték előnyüket (15-11). Nagy bajba kerülhetünk volna, de Márkus Balázs kettős emberhátrányból is betalált és ez láthatóan feltüzelte csapatunkat, így végül sikerült döntetlenre menteni a játékrészt, bravúros hajrá volt (15-15).

Elszántan jöttünk ki az öltözőből, fokoztuk a tempót és hat perc után Schmidka Dominik góljával először vezettünk (18-19). Nagy küzdelem kezdődött a pályán, a 43. percben újra a Békésnél volt az előny, sőt 25-23-nál már két góllal vezettek. De ezen a napon nem lehetett minket megtörni. Még egy sebességfokozattal feljebb kapcsoltunk és az utolsó 10 percben megtörtük a végig becsülettel küzdő hazai csapatot és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A találkozón kiemelkedett Csikós Levente, aki 14-szer vette be ellenfelünk kapuját.

Bona Gergő: „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen körülmények között sikerült jól játszani és elszántságban is felülmúltuk a hazai csapatot. Ez a győzelem nagyon fontos mérföldkő lehet számunkra, amennyiben megfelelően kezeljük. Mindenki kiemelkedőt nyújtott ma, Csikós Levente pedig extrát nyújtott!”

Gratulálunk a fiúknak! Nagyon fontos két pontot szereztek ezen a találkozón! Azonban nincs megállás, a héten hazai környezetben lép pályára a csapat!

Program

🇭🇺 Férfi U20 I. osztály, keleti csoport, 3. forduló
🆚 Csepel DSE – Budapest Honvéd
🗓 2022.09.17. (szombat) 14:00
📍 Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Hajrá fiúk, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI