FÉRFI U20 I.OSZTÁLY: Hazai pályán is megvan az első győzelem!

Férfi U20 I. osztály bajnoki mérkőzés, 3. forduló | Csepel DSE vs. Bp. Honvéd SE  30-22 (15-9)

Időpont: 2022.09.17. – 14:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok, Csepel – 80 néző

Összeállítás: SALAMON Patrik (kapus) – Schmidka Dominik 2 gól, Márkus Gergő 1 gól, CSIKÓS Levente 4 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, MÁRKUS Balázs 12 (4) gól, Szijártó Máté 2 gól.

Cserék: Horváth Dávid (kapus) – FALUSI Dániel 5 gól, RIK József 3 gól, Stiller Botond 1 gól, Bencze Bendegúz, Szecsei Balázs, Horváth Tamás, Kőrösi László, Gréczi Levente.

Az U20-as bajnokság 3. fordulójában a Honvéd csapatát fogadtuk, akik az előző szezonban nyugaton szerepeltek így először csaptunk velük össze a legfelsőbb osztályban.

Az első 5 perc kiegyensúlyozott játékot hozott (3-3), mindkét csapat kereste még a saját ritmusát. Szerencsére mi találtuk meg előbb formánkat és Márkus Balázs harmadik, csapatunk összességében negyedik góljával egy új találkozó kezdődött. A vendégek majdnem 9 percig nem tudták a remek napot kifogó Salamon Patrik hálóját bevenni, a különbség pedig folyamatosan nőtt. A Honvéd edzője kénytelen volt 10 perc után időt kérni (7-3).

A játék képe azonban nem változott, ellenfelünk ugyan megszerezte negyedik találatát, de ezt újabb 8 perces Honvéd gólcsend követte, így 20 percnyi játék után Falusi Dániel góljával, már 9 góllal vezettünk (13-4). A következő 6 perc azonban finoman fogalmazva is rossz volt, egyéni megoldásokat erőltettünk és rengeteget hibáztunk. Ezt a gyenge periódust a vendégek kihasználták és egy 5-0-s sorozattal visszajöttek 4 gólra (13-9). Hibáink ugyan nem csökkentek, de védekezésünk helyre állt és szerencsére sikerült két gólt is szereznünk, így végül magabiztos vezetéssel vonulhattunk pihenőre (15-9).

A második félidőre megfelelő sebességfokozatban jöttünk ki, és növelni tudtuk előnyünket (18-10). 40 perc játék után gyakorlatilag eldőlt a találkozó és ez meglátszott mindkét csapaton. Ezután sajnos megint kiengedtünk, elsősorban belső posztokon voltunk enerváltak, meglepően sok volt a hiba. Ám hiába zárkóztak újra fel a vendégek (24-20), Márkus Balázs erőtől duzzadó átlövő játéka ellen azonban nem volt ellenszerük és Falusi Dániel irányítása mellett végül magabiztos győzelmet arattunk.

Bona Gergő: „Ma hullámzó volt a játékunk és akadozott a csapatjáték, de ettől függetlenül magabiztos győzelmet arattunk. Nem szabad elégedetlennek lennünk, hiszen hosszú út áll még előttünk, a gyenge dekoncentrált periódusokat kell minél hamarabb lerövidíteni, majd lehetőleg megszüntetni, de ehhez idő kell. Szerencsére ma is volt néhány kiváló teljesítmény Márkus Balázs és Salamon Patrik kiemelkedett a többiek közül.”

Gratulálunk a csapatnak! A fiúk a héten az osztályújonc Algyő otthonába látogatnak, ahol az újabb pontokért harcolnak majd!

Program

🇭🇺 Férfi U20 I. osztály, keleti csoport, 4. forduló
🆚 FKSE Algyő – Csepel DSE
🗓 2022.09.24. (szombat) 16:00
📍 Helyszín: Algyő, Fehér Ignác Ált. Isk. Sportcsarnok

Hajrá fiúk, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI