FIÚ SERDÜLŐ: Biztató játék az újév első meccsén!

Fiú Serdülő 2. osztály bajnoki mérkőzés – ÓAM-Ózdi KC – Csepel DSE 

Időpont: 2021.01.30.

Helyszín: Marosi István Városi Sportcsarnok

Végeredmény: 32-28 (17-13)

Vezette: Dohány Rajmund, Harsányi Milán

Csepel DSE: Fehérvári Máté (kapus) – Stiller Botond, Szentgyörgyi Máté 5 gól, MÁRKUS Gergő 9 gól, PAPP Levente 2 gól, MÁRKUS Balázs 6 (1) gól, Sebestyén Ábel 1 gól.

Cserék: FARKAS Gergő 5 gól, Tisóczki Dante, Benedek Ábel, Czipó Áron, Hilbert Bertram, Kiss Gergő.

Eredmény alakulás: 5.p. 2-3, 10.p. 4-4, 15.p. 9-9, 20.p. 12-11- 30.p. 19-15, 35.p. 23-16, 40.p. 25-21, 45.p. 29-25.

Jól kezdtük a találkozót, szerencsére nem voltunk megilletődve. Az első 10 percben 4-4-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor sikerült egymás után 2 gólt szereznünk Márkus Gergő és Sebestyén Ábel révén (4-6). Az előnyünket 5 percen keresztül tudtuk tartani, sajnos támadásban ebben a szakaszban több hiba is belecsúszott játékunkba, illetve a hazai csapat 19-es játékosa, Kovács Lászlót, aki a felnőtt NB I/B-s csapattal edz, nem bírtuk tartani. Az Ózd átvette a mérkőzésen az irányítást és könyörtelenül megbüntette, amikor rossz döntést hoztunk támadásban, vagy lemaradtunk egy pillanatra védekezésben. Szerencsére a félidő végén Márkus Gergő és Szentgyörgyi Máté is betalált, így nem lett túl nagy a különbség.

A második félidő első 10 percében továbbra sem találtuk a ritmust, ezt a szakaszt 7-3-ra nyerte az Ózd, így 8 gólos előnyre tett szert. De nem adtuk fel, derekasan küzdöttünk és végre átestünk a holtponton, sorra szereztük a gólokat. Öt perc alatt csak egy gólt kaptunk, eközben Farkas Gergő és Papp Levente kétszer, Márkus Balázs pedig egyszer tudott eredményes lenni (25-21). Az Ózd a jobb szélen játszó Süvöltős Máténak köszönhette, hogy ekkor még nem tudtunk még közelebb kerülni hozzájuk. De három perccel a vége előtt sikerült Márkus Gergő vezetésével két gólra megközelíteni a hazai csapatot, ám sajnos a végén kétszer is fontos helyzetben hibáztunk, így végül négy gólos vereséget szenvedtünk.

Bona Gergő: „A csoport egyik legerősebb csapata ellen sikerült idegenben egy jó és kiélezett mérkőzést játszanunk. Sokat fejlődtünk az utóbbi hetekben, és az edzéseken gyakorolt dolgokból rengeteget viszont láttam a pályán. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy lélektani szempontból nehéz helyzetben sikerült talpra állni és kiküzdöttük magunkat a gödörből. Örülök, hogy Fehérvári Máté újra köztünk van, Szentgyörgyi Máté eredményes játékának, Márkus Balázs sikeres visszatérésének. Mindenképpen ki kell emeljem Papp Leventét, aki főleg védekezésben, de rengeteget dolgozott, Sebestyén Ábelt, aki nem ijedt meg és elvégezte a neki szánt feladatot. Farkas Gergőnek gratulálok, hogy ilyen magabiztosan értékesítette helyzeteit és Márkus Gergőnek, aki a csapat igazi vezére. Dolgozunk tovább!”