III. Csepel DSE Kézisuli Kupa

2013. december 13-án, az ÁMK Csarnokban került megrendezésre a III. Csepel DSE Kézisuli Kupa őszi fordulója. Reményeink szerint ennek a kis tornának a segítségével azokkal a gyermekekkel, szülőkkel és testnevelőkkel is sikerül megszerettetnünk a kézilabdát, akik eddig még nem próbálták, vagy a sportág nem állt közel hozzájuk! Programunk segítségével szeretnénk elérni, hogy mindenki számára elehetőség nyíljon a kézilabdázás kipróbálására, ill. alkalmat biztosítsunk a benne rejlő szépség felfedezésére. Itt kell köszönetet mondanunk azoknak a kerületi pedagógusoknak, akik felkarolták kezdeményezésünket és sportköri foglalkozások keretében elkezdték a kézilabda alapjainak oktatását. Munkák akkor lesz eredményes, ha néhány éven belül lesznek olyan tehetséges csepeli fiataljaink, akik kezdeményezésünk hatására döntöttek a kézilabdázás mellett. Ennek a sikerhez vezető útnak az előszobája volt a Csepel DSE Kézisuli Kupa december 13-i őszi fordulója, ahol az elmúlt versenyekhez képest ugyan kevesebb csapat képviseltette magát, azonban akik eljöttek, nagyon lelkesen és jó hangulatban mérkőztek meg egymással. Szeretnénk, ha a tavaszi fordulóra még több iskola csatlakozna a versenyhez! A II. Csepel DSE Kézisuli Kupa őszi fordulójában közel 100 leány és fiú nagyszerű hangulatban mérte össze tudását a zsámolylabda és szivacskézilabda mérkőzések során. A zsámolylabda vegyes és a szivacskézilabda leány versenyt a Kazinczy Ferenc Iskola nyerte, a fiúk versenyében az Eötvös József Iskola szivacskézilabda csapata bizonyult a legjobbnak. Az iskolák közötti összetett versenyben a Széchenyi Iskola 20, az Eötvös Iskola 18, a Kazinczy Iskola pedig 16 pontot gyűjtött. Teljesen nyílt még a Vándor serlegért folytatott verseny, amelybe tavasszal még további iskolák is bekapcsolódhatnak. Reméljük sokan vannak, akik most kaptak kedvet a rendszeres sportoláshoz és még többen, akik megerősítést szereztek a tekintetben, hogy tovább kell folytatni az aktív testmozgást!

Köszönettel tartozunk a programot támogató testnevelőknek, a helyszínt biztosító intézmény vezetésének, a szurkolóknak és a nagyon lelkes résztvevőknek!

Találkozzunk újra a Csepel DSE Kézisuli Kupa 2013-2014. évi tavaszi versenyén!

 

Az eseményen készült képeket honlapunkon (https://csepeldse.hu/kep-galeria/2013-12-13-ii-csepel-dse-kezisuli-kupa-oszi-fordulo.php) megtekinthetik.

 

Budapest, 2013. december 17.

Csepel DSE

Zsámolylabda 2013.12.13.

FordulóHazai csapat Vendég csapatEredmény
1.SzéchenyiKazinczy5:12
2.KazinczyEötvös15:2
3.EötvösSzéchenyi2:6
Őszi végeredmény:
1. Kazinczy
2. Széchenyi
3. Eötvös

Szivacskézi leány 2013.12.13.

FordulóHazai csapat Vendég csapatEredmény
1.SzéchenyiKazinczy1:10
2.KazinczyEötvös6:4
3.EötvösSzéchenyi7:2
Őszi végeredmény:
1. Kazinczy
2. Eötvös
3. Széchenyi

Szivacskézi fiú 2013.12.13.

FordulóHazai csapat Vendég csapatEredmény
1.SzéchenyiEötvös4:5
Őszi végeredmény:
1. Eötvös
2. Széchenyi