MÁR STRANDKÉZILABDA CSAPATA IS VAN CSEPELNEK!

Örömmel jelentjük be, hogy idén egy új szakággal bővül kézilabda egyesületünk, ezentúl nyáron se maradunk izgalmak nélkül, ugyanis mostantól strandkézilabda csapatunknak is lehet szorítani. Kiss Dániel edző, és csapata Salgótarjánból teszi át székhelyét Csepelre. Danival együtt játékosai is csatlakoznak hozzánk, akiket hamarosan bemutatunk nektek, illetve közösségi média oldalainkon (facebook, instagram) folyamatosan tájékoztatunk benneteket a csapatot érintő eseményekről!

A strandkézilabda kialakulása több mint huszonöt éve Olaszországból indult el, hét évvel később Magyarországra is elérkezett a kézilabda ezen változata. Eredetileg a szakemberek egy aktív kézilabdajátékot akartak tervezni, nyárra, homokban, hogy a teremkézilabdások így a nyári pihenőben is kellemesen tudjanak készülni az őszi szezonra.

A Csepel DSE újonnan megalakuló strandkézilabda csapatának edzőjével, Kiss Dániellel beszélgettünk.

Mikor jött az ötlet, hogy Csepelen egy strandkézilabda csapatot indítsatok?

Már több éve foglalkozom a csapat magjával. Az elmúlt négy szezonban “Strandépítők” néven versenyeztünk a lányokkal, de úgy alakult, hogy az idei júniusi Európai Kupadöntő után elválnak útjaink. Mivel a strandkézilabdától nem akartunk elszakadni, így jött az ötlet, hogy a fővárosban keresek egy olyan klubot aki lát fantáziát a lányokban és az általam felvázolt hosszútávú tervekben, amely nem csak egy nyárról szól. Természetesen szeretnénk továbbra is a legmagasabb szinten versenyezni, és idővel minél több csepeli utánpótlás játékossal megismertetni ezt a csodás sportot.

Kik az új strandkézilabda csapatunk tagjai? 

Szerencsére kiváló csapatunk magja együtt marad, ami megerősített abban, hogy a munka amit eddig csináltunk jó. Hadfi Gréti, Csiki Andi, Vajda Luca, Győri Ági, Garamvölgyi Eszti, Szűcs Rita, Kreutz Kitti, Bús Kata, Horváth Alexa és Kemenczik Martina is kék-pirosra cseréli korábbi mezét, igaz utóbbinak nem lesz szokatlan ez a váltás, hiszen teremben már idén is a Csepel DSE-t erősítette. Hozzájuk csatlakozik több tehetséges játékos: Jaksics Rebeka, Gaál Dorina, Orbán Laura, Gyebrovszki Zita, és Fazekas Vivien. Büszkén mondhatom, hogy a felsorolt játékosok közül többen utánpótlás vagy felnőtt strandkézilabda válogatott kerettagok.

Hogyan zajlik a strandkézilabda bajnokság?

A strandkézilabda, a teremhez hasonlóan két szintéren zajlik. Van egy nemzetközi versenysorozat,  az European Beachhandball Tour (EBT) és van a Nemzeti Bajnokság. Az EBT kupasorozatban, a versenyeken összegyűjtött pontszámok alapján felállítanak egy tabellát, és a sorozat végén minden nemzetből egy klubcsapat képviselteti magát az EBT döntőjében. Ez a legrangosabb verseny. A Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság Országos Döntőjébe, szintén kvalifikációs tornákon gyűjtött pontok alapján, a bajnoki tabella legjobb tizenkét csapata jut be.

Mely sorozatokban indul Csepel DSE strandkézilabda csapata?

Továbbra is fontos, hogy hazai és nemzetközi porondon is versenyezzünk. Alap célkitűzés, hogy bejussunk az Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság Országos Döntőjébe, és biztosan indulunk több nemzetközi (EBT) tornán is. Aztán, hogy az mire lesz elég, majd a szezon végén kiderül, de szeretnénk történelmet írni új klubunkkal is.

Mikortól és hol követhetjük a csapatunkat?

Május végén Hollandiában kezdjük a nemzetközi versenyeket, majd júniusban és júliusban Magyarországon, és Lengyelországban is homokra lépünk. Az Országos Döntő augusztus első hétvégéjén lesz. A lányokat folyamatosan figyelemmel tudjátok kísérni új Facebook oldalunkon (@csepeldse), ahol a tőlünk korábban megszokott posztokban hírt adunk mindenről.

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk az újonnan megalakult strandkézilabda csapatunknak!

Lájkoljátok Facebook oldalunkat, hogy ne maradjatok le női strandkézilabda csapatunk mindennapjairól!

Hajrá lányok, hajrá Csepel BHT! #csakaXXI

#strandkezilabda #beachhandball #dontworrybeachhappy #wearestrongertogether #wewilldoittogether #csakaXXI #csepelbhc #sikerrehangolva #csepel