NBI/B ÉRTÉKELÉS: A rutin döntötte el a pont nélküliek csatáját!

Vasárnap előtt még két csapat állt pont nélkül az NBI/B keleti csoportjában, a Kispest és a Csepel. Pont ez a két csapat csapott össze 6 órakor a Kispest otthonában, Soroksáron. A lányaink nagyon jól kezdték a mérkőzést, sikerült lerohanni az ellenfelet, azonban a rutin felülkerekedett és a végére sima győzelmet aratott a hazai csapat. Pozitívum továbbra is, hogy nagyon nehéz megtörni a csepeli lányokat, akik a mérkőzés végéig küzdenek és egy percig se adják fel a mérkőzést. Ez azonban úgy látszik egyenlőre kevés a pontszerzéshez. Nagyon köszönjük, hogy rengetegen elkísérték a csapatot, többek között a csodálatos szurkoló táborunk is, akik végig biztatták a lányokat! Fantasztikusak vagytok!

Kispest NKK- Csepel DSE 39-31 (21-11)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Kiss Gabriella 6, Kajdácsi Kinga 4, Kiss Virág 1, Biszák Aletta 1, Bálint Renáta 2, Molnár-Gábor Dalma 2

Csere: Vukmann Viktória (kapusok), Csiki Janka 1, Szabó Réka, Kalmár Dóra 6 (6), Kemenczik Martina 1, Potondi Diána 2, Kerner Tünde 1, Pervein Orsolya 3, Klacsák Zsófia 1

Kiállítás:16 perc ill. 6 perc

Büntető:0/0 ill. 6/6

Varga Márti: Nagyon motiváltan kezdtük a találkozót, az első periódusban érvényesíteni tudtuk az akaratunkat. Pontatlan helyzetkihasználás, elkapkodott befejezések következtek, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált, átrohantak rajtunk. A korai időkérés sem segített rajtunk,10 percig nem tudtunk betalálni a remek napot kifogó Pityer Dorottya kapujába. Vukmann Viktória ziccer védései és Potondi Diána betörésgóljaival csökkentettük a különbséget, de védekezésünkből továbbra is hiányoztak a megállító faultok.

A második félidőben agresszívebb lett a védekezésünk, nehézségeink az átlövésekkel szembeni védekezéssel adódtak. Támadásban Kemenczik Martina gól passzaiból Kiss Gabriella és Pervein Orsolya voltak eredményesek. Kajdácsi Kingát csak szabálytalanul tudták megállítani az ebből született büntetőket Kalmár Dóra nagyon higgadtan és okosan értékesítette. A végjátékra indításból lőtt góljainkkal sikerült szépíteni az eredményt.

Volt tartása a csapatnak, nem adta fel, küzdött, harcolt és közben rutintalan, buta hibákat követett el. Van még mit tanulni, készség szintre fejleszteni a jobb teljesítmény eléréséhez.

Pervein Orsi:A jó kezdést egy gyenge játékrész követte, amiből már késő volt a második félidőre kimászni. A végére valamennyit sikerült lefaragni a különbségből, de a pontszerzéshez kevés a győzni akarás.”