NBII FÉRFI FELNŐTT: Vereség a szigeti rangadón!

Férfi Felnőtt NBII bajnokság 2.forduló – Déli csoport | Csepel DSE – VSK Tököl 28-29 (10-15)

Időpont: 2021.09.25. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok

Vezette: Bába Sándor – Horváth Péter

Összeállítás: HORVÁTH Márton (kapus) – Elek Ábel 4 gól, Berzéky Bence, Nácsa Gábor 4 gól, Kalmár Balázs, Polonkai Soma 1 gól, Emberovics Milán 5 (2) gól.

Cserék: Gács Péter (kapus) – KUNCZ Márk 4 gól, BALOGH Soma 4(1) gól, Medvedev Sámuel 3 gól, Tótfalusi Gergő 2 gól, Ruprecht Benedek 1 gól, Tóth Ambrus, Kéri Mózes, Márkus Gergő.

Felnőtt csapatunk idei első hazai bajnoki mérkőzésére készült a Tököl csapata ellen. Tudtuk, hogy a vendégek az idei szezonra jól igazoltak, ezt bizonyította első fordulós sima győzelmük is a jó erőkből álló ALBA-MÁV ellen.

Érezhetően idegesen kezdtünk, rengeteg kidolgozott helyzetet nem sikerült gólra váltani, és a vendégek kapusa komoly védéseket mutatott be az első perctől kezdve. Ugyan Horváth Márton is többször védett, de a Tököl gyakorlatilag átszaladt rajtunk. 11 percnyi játék után 1-6-os állásnál kértünk időt.

Az oldalvonal mellett eltöltött perc láthatóan nyugtató hatással volt a csapatra és az ekkor pályára érkező Balogh Soma vezérletével megkezdtük a felzárkózást egy 4-0-s rohammal. A 20. perctől kezdődően azonban újfent úrrá lent rajtunk a kapkodás és emiatt megint nőni kezdett a különbség. Kuncz Márk és Tótfalusi Gergő góljainak volt köszönhető, hogy a félidőre „csak” 5 gólos hátrányba kerültünk (10-15).

A második játékrész első öt percében ugyan nem sikerült faragni a hátrányból, de ekkor már egy más felfogású Csepel volt a pályán. Végül nyolc perc alatt 7-2-es etappal 21-21-nél értük utol a vendégeket, akik ekkor csak nagy nehezen tudták feltörni a Tóth Ambrus és Kalmár Balázs által irányított védekezésünket és ennek köszönhetően elsősorban Elek Ábel és Emberovics Milán révén rengeteg könnyű gólt tudtunk szerezni.

Sajnos egy kis megtorpanás következett, ráadásul Tóth Ambrus megkapta a harmadik büntetését, így a védekezésünk hatékonysága csökkent. Így sajnos a Tököl újra megszerezte a vezetést, tíz perccel a vége ellőtt (23-25).

Nem adtuk fel, két perc alatt 3 gólt szereztünk egymás után (26-25), de ezt követően jött egy újabb fordulat, a Tököl is három gólt lőtt (26-28). A gondjainkat tetézte, hogy a következő támadásnál a javunkra megítélt büntető kimaradt, így Nácsa Gábor akciógólja 1 perccel a vége előtt, csak a 27-28-hoz volt elég. Letámadtuk az ellenfelet, sikerült belekényszeríteni őket egy gyors befejezésbe, a kapufán csattant a labda, a kipattanót megszereztük, indítottunk, de egy rossz passznak köszönhetően, nem jutottunk el lövésig. 27 másodperccel a vége előtt a vendégek időt kértek, a játék folytatása után egy tököli technikai hibát követően megkaptuk a labdát. A szabaddobást rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk elvégezni az idő pedig gyakorlatilag lejárt. Vereséget szenvedtünk.

Bona Gergő: „Teljesen rossz felfogásban kezdtük a találkozót, mire észbe kapott néhány játékos a Tököl – gyors támadásainak köszönhetően – jelentős előnyre tett szert. Aztán úgy tűnt megtaláltuk a ritmust, de a vendégek kapusa nagyon jó napot fogott ki. A második félidőben mindent megtettünk, de igazából nem sikerült teljesen átlendülni a holtponton, illetve a vendégek is nagyot küzdöttek a végén. Rutintalanságunk és bátortalanságunk nagy szerepet játszott a mai vereségben. Nincs mit tenni, okulni kell a hibáinkból!”

Következő mérkőzés

2021.10.03., 13:00, Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét | Kecskeméti TE U22 – Csepel DSE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Hajrá Csepel! #csakaXXI